- Дата и час: 23 Ное 2024, 22:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
изпълнителен лист срещу прокуратурата
|
|
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
изпълнителен лист срещу прокуратурата
Имаме спечелено дело срещу прокуратурата по ЗОДОФ минали сме през първа инстанция и през ВГр.Д и там също го печелим макар че ни занижават иска, но това не е проблема защото така или иначе продължаваме нагоре и чак до Страсбург. Въпросът ми е какъв е срока за изплащане на присъдената сума ( ако има такъв ) и като си взема изпълнителният лист утре какво трябва да правя с него защото адвокатката която беше на тези дела замина спешно за Германия и намам връзка с нея и не ми е обяснила тази част. Ясно ми е че при ЧСИ не мога да отида ,тогава какво да направя ( няма да си го сложа в тоалетната все пак 12г чакам тази развръзка и още сигурно ще чакам ) . Тука в Плевенската Прокуратура е просто смях в залата, обаче се смеят само служителите там защото те колят те бесят. Единствено ме е яд че виновникът за тези дела се издига в йерархията и не му пука колко хора е съсипал в стермежа си да блесне по някакъв начин . Затова както на мен ми е тежало, че не мога да направя нищо толкова години ще продължа с делото докрая ако ще синът ми да ги вземе чак като порасне, но искам като се разминавам с въпросния прокурор да му благодаря че ми даде такава възможност, защото според мен законът трябва да се измени и прокурорът да носи солидарна отговорност наравно с държавата и ако от държавата не могат да се вземат присъдените обезщетения то прокурорът да си изплаща неговата част и да го посещава ЧСИ .
- liliqs
- Младши потребител
Re: изпълнителен лист срещу прокуратурата
Принципно се изчаква да влезе СР в сила след това молба до съда за изпълнителен лист.И бегом при изпълнителното производство.На мен ми хареса в каква светлина трябва да се представя един прокурор,както я е написал.
-
Pause - Активен потребител
Благодаря много за отговора.
- liliqs
- Младши потребител
Pause написа:Принципно се изчаква да влезе СР в сила след това молба до съда за изпълнителен лист.И бегом при изпълнителното производство.На мен ми хареса в каква светлина трябва да се представя един прокурор,както я е написал.
Иииии като влезеш "на бегом" в изпълнителното производство - какво? Излизаш оттам със сумата в джоба, или с разписан чек/банков превод ???
-
teogeo - Активен потребител
А сега де! Как се изпълнява срещу държавата?
"Бегом" няколко годинки ходене по мъките и накрая "я камилата, я камиларя" ...
"Бегом" няколко годинки ходене по мъките и накрая "я камилата, я камиларя" ...
- inspectora
- Активен потребител
Напротив обикновено взискателите възлагат на ЧСИ да му съберат вземането ,и не му берат гайлето.
-
Pause написа:Напротив обикновено взискателите възлагат на ЧСИ да му съберат вземането ,и не му берат гайлето.
Но има и друг вариант-изпраща се ИЛ направо до прокурора,станал причина за издаването му-може и да не е с обратна разписка.И обикновена поща върши работа.И чакаш известно време.
- svettoslav
- Активен потребител
Pause написа:Напротив обикновено взискателите възлагат на ЧСИ да му съберат вземането ,и не му берат гайлето.
Отговори ми на един въпрос, ама честно - Някога изобщо изпълнявал ли си срещу държавата? Имаш ли представа как стават нещата? ... или само си чел-недочел някакви неща по закона и учебниците ...
- inspectora
- Активен потребител
Срещал съм се с взискатели ,които са осъждали общината и се интересувах как си вземат присъденото от държавата.И в отговор на това ,съм написал цитираното в ПП.
-
Моля не спорете за това, на мен ми е ясно че няма да си взема парите поне няколко години , НО тъкмо докато приключи и делото в Страсбург ще изчакам така че аз не съм доволна от смешните пари който дадоха ( 5000 ) при хонорар 2500 на адвокат (не е уважен хонорара) и държавни такси и т.н. след като сте адвокати ще знаете за този хонорар какъв е бил искът ни за 10г влачене по съдилища ( става въпрос за съпруга му ) неправилно задържане, незаконен обиск, оправдателна присъда и много други неща сега да не навлизам в подробности. В нашето правораздаване няма безпристрастен съдия всичко е за отчитане на дейност от РДВР , следствие от прокуратура, но това всички го знаят, друг е въпроса че един път виновен цял живот си оставаш такъв за някой хора и злоупотребяват. Имаме и друго дело което е към финала си в Страсбург пак срещу държавата . Така както се очертава само като видят имената в Страсбург ще минава по бързата процедура като по близък вече на системата. При ЧСИ няма как да отида защото не се допуска процедура срещу държавата така че ще си го приложим забавянето към жалбата си до Страсбург ( Екимджиев ще се погрижи ) ние само ще чакаме.
- liliqs
- Младши потребител
Pause написа:Срещал съм се с взискатели ,които са осъждали общината и се интересувах как си вземат присъденото от държавата.И в отговор на това ,съм написал цитираното в ПП.
Общината и държавата в лицето на прокуратурата са две различни неща.Срещу общината се допуска изпълнение при определени условия.Срещу държавата не се допуска.
Но пък като гледам,тя liliqs направо е станала специалист.
За съжаление това е положението.А Страсбург е само за успокоение. Важното е тук кога ще се платят парите,защото колкото и осъдителни решения да имат от там-ако искат ще платят.Търпението е висша ценност.Има стотици случаи като вашия,не сте единствените,важното е накрая да се доберете до парите.
- svettoslav
- Активен потребител
Може би ,сложно се изразих държавата упражнява своите функции със държавните учреждения и институции.По КРБ цялата власт произтича от народа ,и се осъществява в негово име с определените за целта органи.Общината неможе да присъжда само съда може.Така ,като чета започнах с плурализма на депутатите.
-
Pause написа:Може би ,сложно се изразих държавата упражнява своите функции със държавните учреждения и институции.По КРБ цялата власт произтича от народа ,и се осъществява в негово име с определените за целта органи.Общината неможе да присъжда само съда може.Така ,като чета започнах с плурализма на депутатите.
Вся власть советам!!!
Ще изгориш ти некому душицата, като барнеш тапията за адвокат
-
Благодаря, за пожеланието но не разбрах какъв е замисъла и защо мислите така.Но определено ме разсмя.
-
Pause написа:Благодаря, за пожеланието но не разбрах какъв е замисъла и защо мислите така.Но определено ме разсмя.
Не е пожелание, а тъжна констатация.
Прочети това:
http://marianenova.com/node/84
На практика, при изпълнение срещу държавен орган просто им предявяваш копие от ИЛ и чакаш те да включат сумата в бюджета си за следващата година. И ЧСИ, и ДСИ, и ДЗИ, и ДАИ не могат помогна, няма смисъл да им се носи ИЛ за съдействие. Гледам, че демонстрираш знания по ОУД. Вземи и прочети там по финансово право за бюджет, проекто-бюджет, гласуването и приемането му и т.н.
-
teogeo написа:Pause написа:Благодаря, за пожеланието но не разбрах какъв е замисъла и защо мислите така.Но определено ме разсмя.
Прочети това:
На практика, при изпълнение срещу държавен орган просто им предявяваш копие от ИЛ и чакаш те да включат сумата в бюджета си за следващата година. И ЧСИ, и ДСИ, и ДЗИ, и ДАИ не могат помогна, няма смисъл да им се носи ИЛ за съдействие. Гледам, че демонстрираш знания по ОУД. Вземи и прочети там по финансово право за бюджет, проекто-бюджет, гласуването и приемането му и т.н.
Ти пък кво се прайш на много умен,бе,простак с простак.Знаеш ли ти, че на мене Даи-то веднъж ми помогна,а?
Не ще да плаща ли?Ти като си много отворен,на адвокатския изпит колко пъти се явява,а?Само подиграва младите колеги и колежки с неговите фройдистки-подсъзнтателни умозаключения и внушения и изобщо не иска и капка самочувствие у тях да съзидае.
- svettoslav
- Активен потребител
Може на ЧСИ да му се възложи ,да събере вземането все пак ако има стопанска дейност или друго имущество собственост на общината и всички други сметки с изкл. на Чл.520ГПК и това е становище на Д.Митева и М.Обретенова трето доп.и прераб.издание.И след проучването му може да се твърди.
-
teogeo написа:Pause написа:Благодаря, за пожеланието но не разбрах какъв е замисъла и защо мислите така.Но определено ме разсмя.
Прочети това:
Даже ако искаш да знаеш,при последното си дело с/у държавата,подадох сигнал и до ДАНС,и до Хамстера, и до Трактора,и до Митьо Очите мисля скоро да пусна жалба.Така щото Омбудсмана само пари ми иска а резултат-никакъв.
- svettoslav
- Активен потребител
Pause, прочети първо РКС № 15 от 21 декември 2010 г. по конституционно дело № 9 от 2010, преди да приказваш глупости.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Създадох напрежение във форума, и така да уточним : Ако на следващия бюджет който приемат не ми се изплатят тези пари не мога ли да се позова на чл.293а от НК въпреки, че на мене донякъде ми е ясно че ще бъда като Дон Кихот с вятърните мелници ,но пък обичам да се пробвам , и да давам акъл на адвокатите ни , ( просто обичам да става това което аз искам ) пък и си ми е мечта правото. Така като се замисля може да се запиша и да го завърша с отличие аз стажа си го изкарах вече и съм много устата ( което според мен е нужно за един адвокат)
- liliqs
- Младши потребител
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|