начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

изпълнителен лист срещу прокуратурата

Re: изпълнителен лист срещу прокуратурата

Мнениеот teogeo » 05 Юли 2012, 15:06

liliqs написа:Създадох напрежение във форума, и така да уточним : Ако на следващия бюджет който приемат не ми се изплатят тези пари не мога ли да се позова на чл.293а от НК въпреки, че на мене донякъде ми е ясно че ще бъда като Дон Кихот с вятърните мелници ,но пък обичам да се пробвам , и да давам акъл на адвокатите ни , ( просто обичам да става това което аз искам ) пък и си ми е мечта правото. Така като се замисля може да се запиша и да го завърша с отличие аз стажа си го изкарах вече и съм много устата ( което според мен е нужно за един адвокат) :twisted:

Така, така. От правоотношенията Ви с прокуратурата и съдебните власти ясно и недвусмислено се вижда, че изпитвате афинитет към правото и че обичате да става това, което искате. :lol: :lol: :lol:

На въпроса Ви - НЕ. Няма съставомерност по чл. 239а от НК. По-скоро се насочете към Глава 8, Раздел II "Престъпления по служба"
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот liliqs » 05 Юли 2012, 16:36

Е в тази област не съм наясно ще погледна ,но пък наказателното ми е СТРАСТ . Благодаря, току що пуснах КОПИЕ от Изпълнителния лист до Главна Прокуратура с молбата както си му е реда и банкова сметка на която да се преведат :lol: и сега ще чакам ВЕЛИКИТЕ СИЛИ да ми отговорят дали ще е тази година , другата година или някой път. На такива абсурди съм се нагледала че направо ако съм адвокат ще оплюя някой прокурор/ка , или ще бъда глобявана многократно за неуважение на съда (това със сигурност) :twisted: Ще ви кажа как се развиват нещата защото ми е интересно и на мен какво ще ми отговорят. :roll:
liliqs
Младши потребител

Мнениеот neutralen » 05 Юли 2012, 22:10

За да намалим напрежението - малко музика. Дано да е подходяща.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот liliqs » 24 Юли 2012, 13:21

Така , сега продължавам по темата ,но малко по встрани. С изпълнителният лист всичко е ОК изпратих го до Прокуратурата вече е заведен под номер и срока за изплащане е 1год. . Сега имам друг въпрос , искам да продължа борбата и извън РБ (имам си адвокат за Страсбург) , но ме интересува следното: Трябва да пусна въззивна жалба до ВКС , но до сега чаках адвокатката да мисли върху хонорара който трябва да и платя (измислила го е и не е малък) и след като знам че такива жалби само се разглеждат повърхностно и се потвърждават предните решения ,как да прежаля толкова пари като дори и предните хонорари който съм плащала не ми признаха и сега замисляйки се от това дело съм изцяло на загуба пък да не говорим и за годините преди това по време на НОХД . Мисълта ми е следната : как мога да си спестя тези разходи защото ми писна само да давам и никой да не ми го възстановява ( да прави сте да ни съдите ама ние ще вземем повече отколкото ще ви дадем) в момента толкова ме е яд на скапаната система че аз даже не успявам да разбера какво точно исках да напиша . Искам да си спестя хонорара за ВКС и ако може да отида директно в Страсбург ( знам че не може и ми се реве от парите който давам за жълти стотинки дори не си възстановявам и адвокатските хонорари )
liliqs
Младши потребител

Мнениеот neutralen » 24 Юли 2012, 13:43

Сменете адвоката с такъв, който ще иска по-малък хонорар. Тук във Форума също можете да си харесате адвокат като четете мненията по вашата и други теми. Каналите за връзка на потребителския панел на съответния адвокат обикновено са отворени, така че спокойно можете да се свържете на ЛС или на посочения e-mail.
Примерно "елби"/Приключенията на мечето Ръкспин/ изразил най-правилните становища по вашата/настоящата тема.
Как да го откриете - изберете "гугъл", напишете "елби", потъркайте тумбачето на мишлето, намерете снимката на "елби" и се върнете в темата, където ще намерите същата снимка.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот teogeo » 24 Юли 2012, 19:08

neutralen написа:Сменете адвоката с такъв, който ще иска по-малък хонорар. Тук във Форума също можете да си харесате адвокат като четете мненията по вашата и други теми. Каналите за връзка на потребителския панел на съответния адвокат обикновено са отворени, така че спокойно можете да се свържете на ЛС или на посочения e-mail.
Примерно "елби"/Приключенията на мечето Ръкспин/ изразил най-правилните становища по вашата/настоящата тема.
Как да го откриете - изберете "гугъл", напишете "елби", потъркайте тумбачето на мишлето, намерете снимката на "елби" и се върнете в темата, където ще намерите същата снимка.

И ще откриете, че Елби не е практикуващ адвокат :mrgreen:
Благодаря за рекламата, ама къде ти - аз съм студент първокурсник и консултирам само колежки 8)

Иначе не е проблем да си пускате жалбите/тъжбите и т.н. сами. Ето и пример:

http://www.ac-pleven.org/docs/cases/d07_2012/58772412.htm

Производството по делото е образувано по искова молба на Д.С.П. , в момента пребиваващ в Затвора гр. Белене против Министерство на правосъдието на РБългария и против Главна Дирекция изпълнение на наказанията , с правно основание чл. 1, ал. 1 във вр. с чл. 4 от Закона за отговорността на държавата и общините за вреди / ЗОДОВ/ с цена на иска 2 000 000 лв/ по 1 000 000 лв. за всеки от ответниците/.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот neutralen » 24 Юли 2012, 22:16

Освен че е красив/снимката !/ е и скромен.
Но съвсем сериозно - колегата е действително много добър юрист.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот apofis11 » 12 Яну 2015, 17:33

здравейте! мога да кажа,че на мен ми платиха от счетоводството по подаден изпълнителен лист,отдел счетоводство се намира на ул.Майор Векилски 02--обаче отказват да дадат лихви по определената сума и пак водя ново дело/иск към същото дело за издаване на допълнителен изпълнителен лист/. Ако е платено тук--Страсбург не плаща8 виж. справка дело в Кипър
apofis11
Нов потребител

Мнениеот apofis11 » 13 Яну 2015, 23:56

нали сте всички адвокати,юристи,никой не казва имал ли е подобен казус----- а жената от Враца хич я няма!тук ли си е получила обещетението или се разправя по EUROPEAN COURT или изобщо се е отказала да се занимава и да се бори???? Има го и този вариант--някои се отказват да се разправят -- други се борят!
apofis11
Нов потребител

Предишна

Назад към Изпълнително и обезпечително производство