- Дата и час: 09 Фев 2025, 16:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс vol. 2
|
|
Re: Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс vol. 2
Тоя форум е беден на емотикони ... но не и на бисери- предложения.
- treks5
- Младши потребител
bil_11 написа:
Цяла България знае, че в АМ има голяма корупция, но не си мислете, че търсят много честни и некорумпирани. Моето мнение, че хората които не са корумпирани също са заплаха за агенцията. Аз самата бях изхвърлена от една такава администрация, защото разкрих, че има корупция. И знаете ли, ако допуснем, че все пак ме извикат на интервю, то аз ще се притесня да кажа този факт, а той няма как да бъде покрит. Генерала веднага ще се притесни и точно заради този факт няма да бъда одобрена.
А ти защо искаш отново да работиш в държавна администрация, след като знаеш, че пак ще има корупция?
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
Последна промяна vaness на 13 Авг 2012, 14:13, променена общо 1 път
- vaness
- Потребител
treks5 написа:Тоя форум е беден на емотикони ... но не и на бисери- предложения.
Аз за това си стоя мълчаливо и само чакам някой от Варна да се похвали с обаждане
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
- ani_fer
- Потребител
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Последна промяна bil_11 на 20 Авг 2012, 14:46, променена общо 1 път
- bil_11
- Младши потребител
bil_11 написа:vaness написа:bil_11 написа:
Цяла България знае, че в АМ има голяма корупция, но не си мислете, че търсят много честни и некорумпирани. Моето мнение, че хората които не са корумпирани също са заплаха за агенцията. Аз самата бях изхвърлена от една такава администрация, защото разкрих, че има корупция. И знаете ли, ако допуснем, че все пак ме извикат на интервю, то аз ще се притесня да кажа този факт, а той няма как да бъде покрит. Генерала веднага ще се притесни и точно заради този факт няма да бъда одобрена.
А ти защо искаш отново да работиш в държавна администрация, след като знаеш, че пак ще има корупция?
Знам, че има корупция, а не "че пак ще има корупция"
А на въпроса ти защо искам отново да работя в държавна администрация, отговарям така:
Да разбера до какво ниво в йерархията е корупцията в АМ
Да. Имах предвид, че знаеш, че и там има корупция и въпреки това искаш да кандидатстваш. А не те ли притеснява това, че може да разбереш още в самото начало до какво ниво е корупцията, но вече си подписала обвързващ договор да не напускаш системата в продължение на 3 години? Просто ми е интересно, че човек като теб, който се е сблъскал с корупцията и не е съгласен с нея, отново иска да работи в такава "порочна" структура...Разни хора, разни идеали ...Щом така си решила, ти желая успех !
- vaness
- Потребител
държавната служба по мое мнение има предимства-като по-дългата отпуска,соц.придобивки,бонуси към заплатата и др.,което не е за пренебрегване,въпреки че размера на заплатите не е завиден,но за младши инспектор със стартова заплата 600 лв не е зле,още повече че в процеса на обучението след като те назначат ти вдигат заплатат/това е инфо от жена,която вече е служител на АМ от 2-3 месеца/,а ако имаш възможност да растеш нагоре-естествено че и заплатата ти расте и като прибавиш и бонусите се получава една що годе нормална сума за преживяване в БГ.Естествено че подобни условия на работа има и в частния сектор,но не всичките накуп,не навсякъде те осигуряват на реалната заплата,не винаги навреме си взимаш парите и най-вече много вероятно е да те изхвърлят без каквито и да било обяснения,защото просто политиката на фирмата е такава.
Та моето мнение драги съфорумци е, че ние винаги ще сме уязвими,където и да започнем работа,но поне в държ.сектор като че ли има една доза по-висока сигурност от на друго място и може би затова толкова много хора са подали документи тук,още повече че борбата е за 20 места/в София/, а не за 1-2 както са повечето държ.обяви
Та моето мнение драги съфорумци е, че ние винаги ще сме уязвими,където и да започнем работа,но поне в държ.сектор като че ли има една доза по-висока сигурност от на друго място и може би затова толкова много хора са подали документи тук,още повече че борбата е за 20 места/в София/, а не за 1-2 както са повечето държ.обяви
- vladimirova76
- Младши потребител
ако някой е запознат с по-пикантни подробности от служ.житие на държавния служител,моля да сподели тук ,ще ми е интересно да разбера,въпреки че съм аут засега от Столична
- vladimirova76
- Младши потребител
vladimirova76 написа:държавната служба по мое мнение има предимства-като по-дългата отпуска,соц.придобивки,бонуси към заплатата и др.,което не е за пренебрегване,въпреки че размера на заплатите не е завиден,но за младши инспектор със стартова заплата 600 лв не е зле,още повече че в процеса на обучението след като те назначат ти вдигат заплатат/това е инфо от жена,която вече е служител на АМ от 2-3 месеца/,а ако имаш възможност да растеш нагоре-естествено че и заплатата ти расте и като прибавиш и бонусите се получава една що годе нормална сума за преживяване в БГ.Естествено че подобни условия на работа има и в частния сектор,но не всичките накуп,не навсякъде те осигуряват на реалната заплата,не винаги навреме си взимаш парите и най-вече много вероятно е да те изхвърлят без каквито и да било обяснения,защото просто политиката на фирмата е такава.
Абсолютно съм съгласна с написаното. Моите мотиви да опитам са точно такива.
И понеже на изпита в София казаха, че можеш да си видиш работата днес им писах с молба да кажат как точно може да стане това. Ако ми отговорят ще споделя тук.
Любопитна съм да науча дали съм нелоялна ниско интелигентна некадърница или провала е само на някой от компонентише на теста а не не всички.
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
- dundy123
- Младши потребител
да,и аз бих искала да си погледна теста и да видя дали наистина съм толкова тъпа и невежа,много ще съм ти благодарна да споделиш какъв е реда,разчитам и благодаря предврително............
- vladimirova76
- Младши потребител
ani_fer написа:treks5 написа:Тоя форум е беден на емотикони ... но не и на бисери- предложения.
Аз за това си стоя мълчаливо и само чакам някой от Варна да се похвали с обаждане
Ако се отмася до мен забележкат с емотиконите, не намирам такива, които да изразят толкова сложните ни чувства като - тъжно, тъжноо, че чак смешно.
Колкото до колежкате Владимирова явно очаква да се изкачи на много Високо ниво в йерархията, още повече, че разполага с вътрешна информация. И да ви кажа права е - колкото си по- нависоко толкова виждаш по- надалеко,но си мисля, че това, което види никак няма да й хареса. Пак сложен емотикон.
- detektiv
- Младши потребител
detektiv написа:ani_fer написа:treks5 написа:Тоя форум е беден на емотикони ... но не и на бисери- предложения.
Ако се отмася до мен забележкат с емотиконите, не намирам такива, които да изразят толкова сложните ни чувства като - тъжно, тъжноо, че чак смешно.
Колкото до колежкате Владимирова явно очаква да се изкачи на много Високо ниво в йерархията, още повече, че разполага с вътрешна информация. И да ви кажа права е - колкото си по- нависоко толкова виждаш по- надалеко,но си мисля, че това, което види никак няма да й хареса. Пак сложен емотикон.
- vladimirova76
- Младши потребител
dundy123 написа:
И понеже на изпита в София казаха, че можеш да си видиш работата днес им писах с молба да кажат как точно може да стане това. Ако ми отговорят ще споделя тук.
Любопитна съм да науча дали съм нелоялна ниско интелигентна некадърница или провала е само на някой от компонентише на теста а не не всички.
Това само по себи си предполагам няма да донесе кой-знае каква информация, освен ако не помниш какво си маркирала. Виж, ако случайно имаш база за сравнение- примерно да видиш тестовете поне на няколко класирали се преди теб - това вече е друго
![Idea :idea:](./images/smilies/icon_idea.gif)
- detektiv
- Младши потребител
detektiv написа:dundy123 написа:
Това само по себи си предполагам няма да донесе кой-знае каква информация, освен ако не помниш какво си маркирала. Виж, ако случайно имаш база за сравнение- примерно да видиш тестовете поне на няколко класирали се преди теб - това вече е друго
На изпита казаха, че можеш да видиш само твоята работа. Съвсем наясно съм, че вероятността местата да са предварително заети е почти 100% (поне според мен) е огромна. Помня отговорите си на доста от въпросите и понеже съм подала документи и за Летището на мен би ми било полезно да знам какви са ми резултатите.
Например ако съм се издънила на теста за лоялност просто на следващия няма да съм толкова откровена
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Пак мое мнение и не задължавам някой да го приема но ако искат да те прецакат най-лесно за манипулация е с теста за интегритет където както ни казаха верни отговори няма
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
- dundy123
- Младши потребител
dundy123 написа: и понеже съм подала документи и за Летището на мен би ми било полезно да знам какви са ми резултатите.
Например ако съм се издънила на теста за лоялност просто на следващия няма да съм толкова откровена. Ако проблема е в теста за интелигентност то тогава просто няма да се явя на 22-ри защото за седмица надали ще стана по интелигента
.
Пак мое мнение и не задължавам някой да го приема но ако искат да те прецакат най-лесно за манипулация е с теста за интегритет където както ни казаха верни отговори няма
Често, от няколко дни се питам, дали има колеги, които ще издържат и двата теста и ако предпочетат Летището какво се случва- ще поканят следващия или ? А за теста за лоялност поне според мен ако си се издънила напротив- бъди по- откровена. За интелигентнтност при една седмица тренировки с правилни тестове се постигат чудеса.Казвам го със симпатия.
А що се отнася до това да споделя(към друг съфоромник), то информация от кухнята нямам, но казват , че трябвя да се засили контролната функция на митниците и ако това се отнася за превантивния и последващ контрол то ще бъдем нещо между разследващи полицаи и ченгета под прикритие.
- detektiv
- Младши потребител
detektiv написа:dundy123 написа: и понеже съм подала документи и за Летището на мен би ми било полезно да знам какви са ми резултатите.
Например ако съм се издънила на теста за лоялност просто на следващия няма да съм толкова откровена. Ако проблема е в теста за интелигентност то тогава просто няма да се явя на 22-ри защото за седмица надали ще стана по интелигента
.
Често, от няколко дни се питам, дали има колеги, които ще издържат и двата теста и ако предпочетат Летището какво се случва- ще поканят следващия или ? А за теста за лоялност поне според мен ако си се издънила напротив- бъди по- откровена. За интелигентнтност при една седмица тренировки с правилни тестове се постигат чудеса.Казвам го със симпатия.
А що се отнася до това да споделя(към друг съфоромник), то информация от кухнята нямам, но казват , че трябвя да се засили контролната функция на митниците и ако това се отнася за превантивния и последващ контрол то ще бъдем нещо между разследващи полицаи и ченгета под прикритие.
ясно,може би затова са тези продължителни обучения-приетите колеги ще станат супер специалисти,но ако наистина е така,както ти мислиш-мисля че ще е интересно/поне за мен/,това е нащо съвсем различно от сферата ми на работа преди
- vladimirova76
- Младши потребител
"това е нащо съвсем различно от сферата ми на работа преди"
Колежке Владимирова, лошо, защото обикновено се търси надграждане, а не както ти се изразяваш- да ти е интересно.Успех все пак.
Колежке Владимирова, лошо, защото обикновено се търси надграждане, а не както ти се изразяваш- да ти е интересно.Успех все пак.
- detektiv
- Младши потребител
detektiv написа:"това е нащо съвсем различно от сферата ми на работа преди"
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Ако ти предстои тест или интервю,аз наистина ти стискам палци..............
- vladimirova76
- Младши потребител
Само не ми стана ясно за какво "надграждане" иде реч, след като не се изисква предишен опит...
както и да е! Успех на всички и ако има някакво развитие във Варна - споделяйте![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
както и да е! Успех на всички и ако има някакво развитие във Варна - споделяйте
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
- ani_fer
- Потребител
И какво се оказва ПАРОДИЯТА Е ПЪЛНА!!!!!! То бива бива ама чак па толко....Такова Затъмнение до сега никога не е било.Всички кандидати са в пълно неведение какво се случва...По различните градове различни дати интервюта абе общо взето нагласена история.Каква е равносметката Сотолична -600, Аерогара- 600, Пловдив 300, Свиленград-300, Варна - 600, Бургас - 900, Югозападна- 400, Русе-300==== Абе кам 5000 кандидата и само 1 писал че започва където не се знае дали и той не е поредният ПАРАШУТИСТ спуснат от горе и една две дами ДОКОПАЛИ СЕ до интервю и в очакване на поредното порязване!!! Просто много се изложиха госпожициве Кирилова и "Психоложката" където ако им дадеме по 1 тест, ама истински Психо да ги видиме какви ОТКЛОНЕНИЯ и контрапродукции ще дадът а не тея измислени тестчета.Все пак онези които са си решили теста си знаят как стоят нещата, щом нещата са отрицателни за тях!!!!!!!!!!!!!!!1
- radenko1
- Младши потребител
Русе изрядни 698 мераклии, иначе са мнооого
- detektiv
- Младши потребител
|
|