начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

запор на адвокатско възнаграждение

запор на адвокатско възнаграждение

Мнениеот sokrat » 04 Мар 2013, 09:07

Колеги интересува ме може ли да се прави запор на адвокатско възнаграждение?И може ли да има запор за бъдещи възнаграждения?
sokrat
Младши потребител

Re: запор на адвокатско възнаграждение

Мнениеот bird_of_paradise » 05 Мар 2013, 21:13

Не знам, не съм го мислила, но на прима виста не виждам пречка ( адвоката не е свещена крава)- принудително изпълнение върху вземания на длъжника.
Примерно за тези вземания от НБПП ( ако е вписан колегата и има да получава...), или ако имате знание за договорни отношения примерно по абонамент? ( и тук не виждам пречка).

За бъдещи възнаграждения... какви, примерно? - бъдещи хонорари от клиенти физ. лица? :) Тук доста ще се препотите.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот usra_ovcova » 24 Мар 2013, 12:04

Има ли задължение съда да предоставя на ЧСИ документи от делото за клиента на адвокат Ваня, за да се покани клиента да плати на ЧСИ хонорара, който дължи на адвокат Ваня ?
Правено ли е това от някой ? Как се плаща тази процедура ?
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот kalahan2008 » 25 Мар 2013, 17:25

sokrat написа:Колеги интересува ме може ли да се прави запор на адвокатско възнаграждение?

Да, освен ако сумите не са постъпили по клиентската сметка на адвоката - чл. 39, ал. 1 ЗА.
sokrat написа:И може ли да има запор за бъдещи възнаграждения?

Не
usra_ovcova написа:Има ли задължение съда да предоставя на ЧСИ документи от делото за клиента на адвокат Ваня, за да се покани клиента да плати на ЧСИ хонорара, който дължи на адвокат Ваня ?

Ако има образувано изпълнително дело в полза на адвоката - взискател - да - чл. 431 ГПК.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот chadel » 25 Мар 2013, 17:48

kalahan: Да, освен ако сумите не са постъпили по клиентската сметка на адвоката - чл. 39, ал. 1 ЗА.
sokrat написа:
И може ли да има запор за бъдещи възнаграждения?

Не

А как тогава се налага запор на трудово възнаграждение за целия бъдещ период, макар още да не си го е изработил длъжника?
chadel
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство