- Дата и час: 24 Ное 2024, 02:22 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
запор на адвокатско възнаграждение
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
запор на адвокатско възнаграждение
Колеги интересува ме може ли да се прави запор на адвокатско възнаграждение?И може ли да има запор за бъдещи възнаграждения?
- sokrat
- Младши потребител
Re: запор на адвокатско възнаграждение
Не знам, не съм го мислила, но на прима виста не виждам пречка ( адвоката не е свещена крава)- принудително изпълнение върху вземания на длъжника.
Примерно за тези вземания от НБПП ( ако е вписан колегата и има да получава...), или ако имате знание за договорни отношения примерно по абонамент? ( и тук не виждам пречка).
За бъдещи възнаграждения... какви, примерно? - бъдещи хонорари от клиенти физ. лица? Тук доста ще се препотите.
Примерно за тези вземания от НБПП ( ако е вписан колегата и има да получава...), или ако имате знание за договорни отношения примерно по абонамент? ( и тук не виждам пречка).
За бъдещи възнаграждения... какви, примерно? - бъдещи хонорари от клиенти физ. лица? Тук доста ще се препотите.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
Има ли задължение съда да предоставя на ЧСИ документи от делото за клиента на адвокат Ваня, за да се покани клиента да плати на ЧСИ хонорара, който дължи на адвокат Ваня ?
Правено ли е това от някой ? Как се плаща тази процедура ?
Правено ли е това от някой ? Как се плаща тази процедура ?
- usra_ovcova
- Потребител
sokrat написа:Колеги интересува ме може ли да се прави запор на адвокатско възнаграждение?
Да, освен ако сумите не са постъпили по клиентската сметка на адвоката - чл. 39, ал. 1 ЗА.
sokrat написа:И може ли да има запор за бъдещи възнаграждения?
Не
usra_ovcova написа:Има ли задължение съда да предоставя на ЧСИ документи от делото за клиента на адвокат Ваня, за да се покани клиента да плати на ЧСИ хонорара, който дължи на адвокат Ваня ?
Ако има образувано изпълнително дело в полза на адвоката - взискател - да - чл. 431 ГПК.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
kalahan: Да, освен ако сумите не са постъпили по клиентската сметка на адвоката - чл. 39, ал. 1 ЗА.
sokrat написа:
И може ли да има запор за бъдещи възнаграждения?
Не
А как тогава се налага запор на трудово възнаграждение за целия бъдещ период, макар още да не си го е изработил длъжника?
- chadel
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|