Здравейте! Не знаех към кого да се обърна, а предвид липсата на финанси не мога да си позволя и адвокат.
На 27 март 2013г. получих писмо от ЧСИ от гр. Монтана. Това малко ме озадачи, тъй като съм родена и живея в Плевен, но да давам по същество.
Частната съдебна изпълнителка ми е изпратила покана за доброволно изпълнение в нея е опоменато, че към 20.03.2013г. задължението ми по изпълнително дело възлиза на 719.90 лв. Подканя ме да внеса сумата иначе ще направи запор на банковите ми сметки и предстой опис и продажба на мое движимо и недвижимо имущество.
Въпросът е, че към настоящия момент аз съм безработна и регистрирана като такава от мин. година (преди това бях студентка), нямам никакви доходи, живея с приятеля си и се издържаме с неговите доходи.
По долу в писмото е опоменато "Приложено, изпращаме Ви препис от подлежащия на принудително изпълнение акт" .... такъв препис аз обаче нямам!?!
Уважаемата госпожа съдебен изпълнител ме подканя също така в двуседмичен срок да се явя при нея .... в гр. Монтана ... което разбира се пак е свързано с финанси и ми е непосилно, повярвайте!
Не зная какво да сторя ... може ли изобщо да направя нещо. По адрес се водя, че живея при родителите си и те се тревожат за скромното имущество, което притежават.
Надявам се на някакъв отговор, предложение за решение или просто съвет! Благодаря!
- Дата и час: 24 Ное 2024, 01:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ЧСИ, СГ ГРУП невъзможност за погасяване на дълг
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ЧСИ, СГ ГРУП невъзможност за погасяване на дълг
Говорете по телефона с ЧСИ, обяснете ситуацията и предложете да погасявате разсрочено съобразно възможностите Ви. При редовно ежемесечно внасяне на сума, дори и малка, мисля, че няма да пристъпят към принудително изпълнение и така малко по малко ще се издължите... От Монтана не може и няма да дойдат на опис на движими вещи до Плевен, но пък ще са ви запорирани вземанията към банки.
- lunohoda
- Младши потребител
Напишете защо Ви търсят парите - въз основа на решение по дело или ЗИ, или ЗНИ?
- ch3oh
- Активен потребител
lunohoda написа:Говорете по телефона с ЧСИ, обяснете ситуацията и предложете да погасявате разсрочено съобразно възможностите Ви. При редовно ежемесечно внасяне на сума, дори и малка, мисля, че няма да пристъпят към принудително изпълнение и така малко по малко ще се издължите... От Монтана не може и няма да дойдат на опис на движими вещи до Плевен, но пък ще са ви запорирани вземанията към банки.
Благодаря за бързото отзоваване! Малко ме поуспокой написаното и да, правя опит да се свържа с ЧСИ и тези дни ще гледам да направя някаква макар и малка вноска. Дано всичко е наред!
- teddy87
- Нов потребител
ch3oh написа:Напишете защо Ви търсят парите - въз основа на решение по дело или ЗИ, или ЗНИ?
Въз основа на решение на дело ... "С Изпълнителен лист издаден по ЧГД № 6084/2012 ... "
- teddy87
- Нов потребител
"С Изпълнителен лист издаден по ЧГД № 6084/2012
А там какво пише?
А там какво пише?
- ch3oh
- Активен потребител
ch3oh написа:"С Изпълнителен лист издаден по ЧГД № 6084/2012
А там какво пише?
Така нямам приложен изпълнителния лист .... ще продължа с текста на писмото:
"С изпълнителен лист издаден по ЧГД № 6084/2012 от ПЛЕВЕНСКИ РС ВИЕ СТЕ ОСЪДЕН да заплатите Олихвяема сума -132,25 лв. от 25.10.2012г ведно със законна лихва, която към моента е 5.41 лв. и Неолихвяема сума - 187.88лв. и се задължавате ДА ВНАСЯТЕ ПЛАТЕНИТЕ ОТ ВЗИСКАТЕЛЯ ТАКСИ НА ОСН ЧЛ.79 ОТ ГПК И ДРУГИ ТАКСИ, КОИТО ЩЕ СЕ ПЛАЩАТ ОТ ВЗИСКАТЕЛЯ ПО ИЗПЪЛНЕНИЕТО в полза на взискателя: С. Г. ГРУП ....
Задължението Ви по изпълнително дело възлиза на 187.88 лв неолихвяема сума, 132.25 лв. главница, 5.41 лв. лихва, 240.00 лв. допълнителни разноски и 86.50лв разноски по и.д, както и таксата по т.26 от Тарифа за таксите и разноските по ЗЧСУ с включен ДДС в размер на 67.86 лв. в полза на Частен съдебен изпълнител АНИ ВАСИЛЕВА.
....
На основание чл.428 ал. 1, изречение второ от ГПК, Ви каня в двуседмичен срок от връчване на настоящата ПОКАНА с приложено копие от Изпълнителен лист, да изпълните доброволно задължението си."
Това беше дословно преписано от писмото ... всичко с големи/малки букви и т.н е написано точно така както тук. Аз не намерих копие от изпълнителен лист в това писмо
- teddy87
- Нов потребител
Жалба по чл.423 от ГПК е възможния вариант за защита.
- neutralen
- Активен потребител
neutralen написа:Жалба по чл.423 от ГПК е възможния вариант за защита.
Благодаря, ще го взема под внимание!
- teddy87
- Нов потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|