начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

ТАКСА СЛЕД ОТКЗ ЗА ВПИСВАНЕ НА ВЪЗБРАНА

ТАКСА СЛЕД ОТКЗ ЗА ВПИСВАНЕ НА ВЪЗБРАНА

Мнениеот vikined » 04 Апр 2013, 11:42

Колеги, имам постановен отказ за вписване на възбрана, поради факта, че не е приложена скица на имота.
В такива случай, когато се подава ново искане за вписване на възбраната, заедно със скица на имота, дължи ли се нова такса.
Объркана съм защото практиката на СВ в различните градове е различна. В Русе връщат всички подадени документи към първата възбрана, вкл. и квитанцията за таксата и тя се ползва при новото подаване на документите. В Ловеч обаче ми искат нова такса.
Моля споделете вашият опит.
vikined
Нов потребител

Re: ТАКСА СЛЕД ОТКЗ ЗА ВПИСВАНЕ НА ВЪЗБРАНА

Мнениеот soniia » 04 Апр 2013, 13:37

По принцип, ако имота е описан по скица и възбраната съдържа всички реквизити, липсата на скица не е основание за постановяване на отказ. В това отношение има доста практика, първото на което попаднах е http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/ ... =55&t=1073. Ако решите, можете да обжалвате отказа.
Щом има отказ е необходимо да се плати нова такса.
soniia
Младши потребител

Мнениеот n_ikito » 04 Апр 2013, 13:57

Tрябва ли скица или не, даже върховните се чудят???...... :D ....чака се решението по Тълкувателно дело №7/2012г.....при това доста 'дълго' умуват.....
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот soniia » 04 Апр 2013, 14:27

n_ikito написа:Да ли трябва скица или не, даже върховните се чудят...... :D ....чака се решението по Тълкувателно дело №7/2012г.....при това доста 'дълго' умуват.....

Да, даже за днес е насрочено заседанието.
На мен ми е падал такъв отказ и пиша от собствен опит, но практиката наистина е различна в различните съдилища.
И не ми се хили като зелка.
soniia
Младши потребител

Мнениеот n_ikito » 04 Апр 2013, 15:58

soniia написа:И не ми се хили като зелка.

:D
n_ikito
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство