начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Молба за издаване на съдебно удостоверение за постоянен и на

Молба за издаване на съдебно удостоверение за постоянен и на

Мнениеот banica78a » 27 Апр 2013, 17:35

Водя заповедно производство срещу длъжник и съда ми върна разпорежданне да предоставя Молба за издаване на съдебно удостоверение за постоянен и настоящ адрес на длъжника. Тази молба директно към съда ли се адресира, или към съда да издаде разпореждане от общината да ми предоставят този адрес. Освен това молбата има ли някаква специална форма или е свободен текст ?
banica78a
Младши потребител

Re: Молба за издаване на съдебно удостоверение за постоянен

Мнениеот bird_of_paradise » 27 Апр 2013, 18:08

Водите?- само така си мислите, защото друг води хорото. Ние сме само изпълнители на нечии прищявки.
banica78a написа:Водя заповедно производство срещу длъжник и съда ми върна разпорежданне да предоставя Молба за издаване на съдебно удостоверение за постоянен и настоящ адрес на длъжника. Тази молба директно към съда ли се адресира, или към съда да издаде разпореждане от общината да ми предоставят този адрес. Освен това молбата има ли някаква специална форма или е свободен текст ?

Поредната какавида е допринесла за красотата на правото. Дори не се питам, защо им дадоха право на достъп до НБД " Население", след като са готови да направят и невъзможното, за да забавят бързината, която този ГПК цели.

Свободен текст, адресиран до съда, който ви е дал тея указания - моля да ми издадете съдебно удостоверение, което да ми послужи пред ..... и по силата на което да се снабдя с постоянен и настоящ адрес на длъжника по заповедното дело Иван Петканов Драганов, защото на уважаемия съд му е непосилно да отдели 5м. време и да направи сам тази справка по реда на Наредба 14/2009т. Прилагам доказателства за платена ДТ в размер на 5лв.

п.п. Правя уточнение, че имало съдилища, които изискват и прилагане на готово удостоверение, което само да се разпише и подпечата. Тея неща никъде ги няма. В смисъл, че няма такова задължение за страната.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот banica78a » 27 Апр 2013, 18:17

А това удостоверение пред общината ли ми служи и тя да ми издаде адреса на длъжника, или служи пред съда, към който адресирам молбата и ми води делото ?
banica78a
Младши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 27 Апр 2013, 18:55

община.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 28 Апр 2013, 00:17

Да-да :D

А как ще знае искащият към коя точно от всички общини да се обърне, ако хал-хабер си няма къде живее лицето ?

Напоследък пристигат с удостоверения от съда, да им послужат пред н-ското РУП, което да ги снЪбди с друго такова, относно това, има ли данни МВР относно ... адрес, респективно последно местонахождение на лицето (три имена, БЕЗ ЕГН !!!) ...

Един колега, ПИ, му беше разпределено подобно нещо, относно това, дали обективно съществува сграда на адрес "едикой си", № ХY ....
Колегата беше отговорил, че има такъв адрес, както и № ХY (според мапсбг), но там се намира морава, а сграда № ХY, дори и да съществува документално, той лично не може да я пипне, защото я няма в пространството на адреса.
Факт !
:D

Оооооо времена .....

П.П. .... знам си ... :)
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство