начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

ЧСИ такса за вдигане на запора и прекратяване на дело

ЧСИ такса за вдигане на запора и прекратяване на дело

Мнениеот reodani » 12 Май 2013, 08:54

Здравейте,
има следния пробллем:
Осъден съм като поръчител на кредит за 4400 лв. главница и имам запор от ЧСИ 50% на работната заплата .
В изпълнителният лист са посочени всички суми, които дължа:
Главница лихви такси адвокатски разходи такси на ЧСИ и още ... общо без законовата лихва коятосе трупа 6700лв.
Ходих в катората на ЧСИ да сметнем делото, оказа се че аз смятам доста по добре от тях. При първият им опит сбъркаха само с 3000лв. и ме вбесиха. Сумите по запора са превеждани редовно и остават само около 300лв. да се платят по изпълнителния лист за да се покрие всичко дължимо + законовата лихва.

ЧСИ обаче иска да платя такса за вдигане на запора и прекратяване на дело в размер на 400лв. и още две такси който не запомних за какво са, но бяха по 50лв. Тези такси ги няма в изпълнителният лист и по странното е че таксата по вдигане на запора е почти колкото пропорционалната сума по изпълнителния лист. Виждат ми се много 400лв за двигане на запор на трудово възнаграждение.

Ако платя само 300 лв и покрия изпълнителния лист, ми обясниха от кантората на ЧСИ че запора ще остане докато си вземат и таксите. За самите такси казаха ,че плащам за отмяна на всички действия предприети по делото. Но голяма част от тези действия са срещу длъжника, а аз като поръчител имам само запор на заплатата.

Молбата ми е за спешен съвет понеже понеделник пак отивам да внеса тези 300лв. и ако може нещо друго да направя на място там.

Благодаря предварително
reodani
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство