- Дата и час: 24 Ное 2024, 01:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Питане относно хонорар на ЧСИ ?
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Питане относно хонорар на ЧСИ ?
По изпълнително дело 02.06.2010год.год. дължа сумата от 604.67лв. главница ведно със законната лихва към 15.02.2010год. 160.15лв. за забава ,сумата от 128лв.разноски по делото ,сумата120лв.адвокатско възнаграждение и разноски по изп.дело в т.число по Тарифа в полза на ВИК в размер на 48лв.сумата 279.75лв.в полза на ЧСИ ,а така също присъедени държавни вземания от 371.02лв. по чл.458от ГПК ,които в последствия отпаднаха с уведомително писмо отпаднаха. Плюс Втори изп.дело където сумите са следните: По изпълнително дело 26.07.2012год. дължа сумата от 377.73лв. главница ведно със законната лихва към23.05.2012год. 43.41лв. за забава ,сумата от 28лв.разноски по делото ,сумата 290лв.в полза на ЧСИ ,а така също присъедени държавни вземания от 371.02лв. по чл.458от ГПК ,които в последствия отпаднаха с уведомително писмо до ЧСИ.Вече имам направени отдръжки.Въпроса ми е Хонорарът 279.75лв.плюс 290лв.правилно ли е определен и мога ли да го обжалвам като една и съща сума я има и в двете дела но с уведомително писмо от НАП до ЧСИ Тя /сумата/ от 371.02лв. отпада.Моля за съвет правилно ли са изчислени хонорарите и защо в двата изп.листа има една и съща сума ,имам ли право да обжалвам хонорарите на ЧСИ и пред кого? ЧСИ ,ако пожелая трябва ли да ми псочи по тарифата на ЧСИ всяка една сума за какво отговаря? Благодаря предварително!
- bozhidar561
- Младши потребител
Re: Питане относно хонорар на ЧСИ ?
Здравейте,
по действащия ГПК нямате право да обжалвате таксите, начислени от частния съдебен изпълнител. Същият е длъжен да посочи конкретните точки по Тарифата, по които е начислил съответните такси.
по действащия ГПК нямате право да обжалвате таксите, начислени от частния съдебен изпълнител. Същият е длъжен да посочи конкретните точки по Тарифата, по които е начислил съответните такси.
- nmitova
- Потребител
nmitova написа:по действащия ГПК нямате право да обжалвате таксите, начислени от частния съдебен изпълнител.
Напротив, по сега действашия ГПК длъжникът може да обжалва начислените разноски - чл. 435, ал. 2, предл. последно ГПК. Жалбата обаче следва да се подаде в седемдневен срок от получаване на постановлението за разноските, а ако няма такова връчено - от връчването на ПДИ.
nmitova написа:Същият е длъжен да посочи конкретните точки по Тарифата, по които е начислил съответните такси.
Това е така и същевременно не е така. Изобщо не е длъжен да ги посочва в поканата за доброволно изпълнение. Но е длъжен да ги посочи в сметката по чл. 79 ЗЧСИ, която между другото според закона се връчва и на длъжника (задължение, което никой ЧСИ не изпълнява, а и никой длъжник не го изисква).
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Благодаря за отговорите но след като сумата от 371.02 лв отпада от двата изпълнителна листа ,това не означава ли ,че са ми начислени по Високи тарифи!
- bozhidar561
- Младши потребител
Кога впоследствие са отпаднали сумите и въз основа на какво уведомление - т. е от кого изхожда уведомлението, кога е издадено и до кого е адресирано.
- n6391
- Потребител
По време на изпълнението/удържане от заплата/ с писмо от НАП до ЧСИ!
- bozhidar561
- Младши потребител
bozhidar561 написа:По време на изпълнението/удържане от заплата/ с писмо от НАП до ЧСИ!
Моля който е компетентен да ми отговори!Благодаря предварително!
- bozhidar561
- Младши потребител
Няма ли Юрист да ми съдейства по посоченият проблем!Моля Ви!
- bozhidar561
- Младши потребител
А когато ви заболи зъб, обръщате ли се към форуми на стоматолози, за да ви обяснят как да се самолекувате?
- ch3oh
- Активен потребител
ch3oh написа:А когато ви заболи зъб, обръщате ли се към форуми на стоматолози, за да ви обяснят как да се самолекувате?
Имаш ЛС
- bozhidar561
- Младши потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|