начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Въвод във владение

Re: Въвод във владение

Мнениеот gudio » 18 Май 2011, 10:10

hidden написа:
gudio написа:8) Hidden редовно се изявява като голям капацитет по изпълнително производство... :roll: дали пък не преподава нещо такова :wink:

Какво означава "се изявява като голям капацитет"? Мислех, че това е просто един форум - обменяне на идеи и мисли. Не знаех, че правя нещо лошо - каквато очевидно е идеята на горното изказване.
Ако преча - кажете (но нека да е ясно и недвусмислено, а не в странно завоалирана форма).
Още по-малко разбирам за какво става въпрос с това "дали не преподава?"...Доколкото знам, в СУ преподава Валя Попова, за друг преподавател по изп. процес не се сещам...ако ме бъркате с нея, значи сте в грешка.

Нямам време сега да ти демонстрирам всички теми, в които хладно и високомерно се изказваш по въпроси от изпълнителното производство като последна инстанция - ти можеш по-лесно да си ги видиш с опцията "виж собствените си мнения". И дума не може да става за "обменяне на идеи и мисли" с теб - винаги само ти си прав и ги разбираш нещата, а другите са някакви игноранти, или още по-лошо, като случая с мен :wink: - пишман-"мирови"-съдии-изпълнители с брутално незаконосъобразна практика, неясно как разминали се със затвора или поне с лишаване от правоспособност като СИ.
Наблюдението не е само мое:

ludi написа:hidden, къде си ги чел и виждал тези работи за които пишеш. Не бъди толкова категоричен в мненията си по казуси свързани с изп.процес. Това е съвет не е заяждане.

п.п. не се отнася само до мнението ти в тази тема.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот hidden » 18 Май 2011, 12:13

gudio написа:като случая с мен :wink: - пишман-"мирови"-съдии-изпълнители с брутално незаконосъобразна практика, неясно как разминали се със затвора или поне с лишаване от правоспособност като СИ.

Никога не съм писал, че Вие сте "пишман-"мирови"-съдия-изпълнител с брутално незаконосъобразна практика, неясно как разминал се със затвора или поне с лишаване от правоспособност като СИ". Това е лъжа. Изобщо не Ви знам кой сте и каква Ви е практиката, а и не ме интересува.
gudio написа:И дума не може да става за "обменяне на идеи и мисли" с теб - винаги само ти си прав и ги разбираш нещата, а другите са някакви игноранти

Това пак не е вярно (според мен) - никога не съм казвал, че само аз "ги разбирам нещата" - а ако някой е намерил скрит смисъл в подобна насока, това си е негов личен проблем.
Вие също сте доста самонадеян и подъл в начина на водене на разговора, манипулирайки (умишлено или не) думите на събеседниците си и изкривявайки техния смисъл.
Ако целта е да ме накарате да не пиша вече във Вашия свещен раздел - само кажете - щом го смятате за лична територия, ще се съобразя с Вашето мнозинство от...двама души :)
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот gudio » 18 Май 2011, 12:53

hidden написа: Вие също сте доста самонадеян и подъл в начина на водене на разговора, манипулирайки (умишлено или не) думите на събеседниците си и изкривявайки техния смисъл.

:roll: Аха..., искаТЕ да кажеТЕ - също като Вас :wink: ...

hidden написа: Ако целта е да ме накарате да не пиша вече във Вашия свещен раздел - само кажете - щом го смятате за лична територия, ще се съобразя с Вашето мнозинство от...двама души :)

Далеч съм от такава мисъл. Разделът "изпълнително производство" отдавна се доминира от Вашите мнения - и като брой (много повече от моите в същия раздел) и като авторитет :mrgreen: Всички, които се осмелявахме да понапишем нещо тук, срамежливо се оттеглихме. ОстанеТЕ си със здраве във ВАШИЯ раздел.
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот hidden » 18 Май 2011, 13:16

gudio написа::roll: Аха..., искаТЕ да кажеТЕ - също като Вас :wink: ...

Не, исках да кажа - за Вас също може да се каже, че...
gudio написа:Всички, които се осмелявахме да понапишем нещо тук, срамежливо се оттеглихме.

Вие сте далеч от "срамежливостта" и много по-близо до наглостта...Ако ще броим мненията (като в детската градина) - може би следва да видите своята собствена бройка...
Отвратен съм - за щастие не всички ЧСИ и ДСИ са като вас...
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот ludi » 18 Май 2011, 13:58

Де го чукаш, де се пука :lol:
ludi
Потребител

Мнениеот gudio » 18 Май 2011, 14:22

hidden написа:Ако ще броим мненията (като в детската градина) - може би следва да видите своята собствена бройка...

Речено - сторено:
статистика написа: gudio

Общо мнения:
2733 | Виж всички мнения на потребителя
(0.76% от всички мнения / 1.44 мнения на ден)

Най-активен във форум:
Форум за юристи
(691 Мнения / 25.28% от всички ваши мнения)

съответно:
статистика написа: hidden
Последно посещение:
-
Общо мнения:
962 | Виж всички мнения на потребителя
(0.27% от всички мнения / 1.40 мнения на ден)
Най-активен във форум:
Изпълнително и обезпечително производство
(168 Мнения / 17.46% от всички потребителски мнения)
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот portokal » 18 Май 2011, 14:33

gudio написа:Разделът "изпълнително производство" отдавна се доминира от Вашите мнения - и като брой (много повече от моите в същия раздел)...
Бай Гъдьо, ама как от информацията в профилите следва, че твоите мнения във форум "Изпълнително производство" са по-малко от 168, колкото има hidden? ;)

Скрит, не знам кой от вас двамата крив и кой - прав, но да знаеш (както аз знам от опит), че бай Г. може би не е никак лош човек, но е малко нещо мнителен и обича да пресилва. :P
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 18 Май 2011, 14:46

Хора, защо се заяждате за нищо!? В крайна сметка който в която тема му се приискало да отговори на някакъв въпрос, там е отговорил. Какви са тези статистики, кой е по - компетентен и кой не и т.н. И Гудьо, и hidden имате интересни мнения и включвания, няма смисъл да се борите за надмощие. Освен това hidden съм забелязала, че поства доста съдебна практика по най - различни казуси, включително и по ЗУТ, така че със сигурност не следва да се правят заключения, че се изявява като компетентен само в ИП.
В крайна сметка, по - голямата част от хората тук са юристи, така че спокойно могат да споделят, така мисля аз, мнението си по всички юридически казуси.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот gudio » 18 Май 2011, 15:02

portokal написа: Бай Гъдьо, ама как от информацията в профилите следва, че твоите мнения във форум "Изпълнително производство" са по-малко от 168, колкото има hidden? ;)

Това също има начин как да се провери - ще питаме модератори / админ-и. Независимо, че Бай Гъдю засега се води статистически с 0,04 % по-голЕм графоман от hidden (а това е само временно явление, виж датите на регистрация и темповете, с които Скритият ме "настига") :lol: , разделът ( вкл. като бивш подраздел на "Взаимопомощ") е относително нов и от самото му създаване hidden е "number One" в него. :lol:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот hidden » 18 Май 2011, 18:50

Изображение
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот gudio » 18 Май 2011, 20:30

hidden написа:...

Поредният висококачествен пост в раздела от неговия доайен :wink:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот hidden » 18 Май 2011, 21:12

"доайен" - мн. доайени, м. Най-старият от група, колегия и др., който обикн. е и с най-висш ранг.
Като гледам датата на регистрацията на gudio, едва ли някой може да му отнеме палмата на старшинството. Явно счита себе си за упълномощен (свише, може би?) да поучава другите на добро поведение (но без самия той да бъде добър пример за подражание).
Предлагам модераторът да заключи темата.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот gudio » 19 Май 2011, 00:45

hidden написа:"доайен" - мн. доайени, м. Най-старият от група, колегия и др., който обикн. е и с най-висш ранг.
Като гледам датата на регистрацията на gudio, едва ли някой може да му отнеме палмата на старшинството.

Пак не позна. Че статията на Белазелков не си чел, но пускаш картинки, стана ясно, иначе щеше да знаеш, че СИ не може самоинициативно да отложи въвод 8) това изрично го пише там. Ама за доаейн можеше поне "Чичко Гугъл" да попиташ
http://lmgtfy.com/?q=doyen
French, from Old French doien, from Late Latin decanus, chief of ten; see dean

Безспорен корифей, декан на раздел "Изпълнително производство" не ще да е мировия съдия(-изп.) Бай Гъдю, защото не старостта, възрастта или старшинството са от значение за титлата :mrgreen:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот hidden » 19 Май 2011, 08:56

gudio написа:Че статията на Белазелков не си чел, но пускаш картинки, стана ясно, иначе щеше да знаеш, че СИ не може самоинициативно да отложи въвод 8) това изрично го пише там.

Хммм...всъщност поредната лъжа. А очевидно щяхте да знаете (не се познаваме, затова предпочитам да не изпадаме в неуместно фамилиарничне), че на няколко места в статията Белазелков допуска въводът да бъде отлаган дори и без съгласието на взискателя:

"Ако длъжникът, членове на семейството му или наети от него лица, не бъдат заварени при въвода и взискателят не може да посочи лице, което да пази вещите на длъжника след отстраняването им от имота, съдебният изпълнител може да нареди пренасянето на вещите в едно или повече помещения (мазе, барака или някоя от сградите) и след запечатването им, да осъществи въвода само в освободените помещения, като отложи въвода за неосвободената част от имота за друг ден и час." (стр. 19)

"Взискателят е носител на правото да получи владението на имота и в негова власт е да прецени дали да го предяви и поддържа, и в каква негова част. Затова по негово искане въводът винаги може да бъде отложен или прекратен. Взискателят може да направи такова искане поради постигането на неформално или облечено в някаква форма споразумение с длъжника, или защото не е готов да окаже необходимото съдействие за осъществяването на въвода. В последния случай съдебният изпълнител може и без изявление от взискателя да ограничи въвода до съответната реална част от имота и да го отложи в останалата част за друг ден и час. Съдебният изпълнител не може да осъществи частичен въвод, ако няма процесуални пречки за цялостното му извършване" (стр.21)

От горното следва, че винаги, когато са налице процесуални пречки, съдебният изпълнител може да отложи въвода изцяло или частично. Дали са налице такива пречки, зависи от конкретния случай.

Що се отнася до значението на думата "доайен", аз си позволих да се позова на значението на думата на български език, доколкото съм запознат, френският не е официален език в България, независимо че е един от официалните езици на ЕС. Не съм изучавал френски, а и не виждам връзката с настоящата "дискусия" (която всъщност все повече се превръща в караница с просташки елементи).
И тъй като "ако се бориш с прасе в кал, и двамата ще се изцапате, но на прасето ще му хареса", а на мен не ми харесва, то моето участие в тази тема (и в този раздел) приключи.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот keith_flint69 » 16 Юни 2013, 00:10

СИ може да им даде разумен срок, в който да изнесат вещите, уговарят се с новия собственик за деня и часа, в който следва да си изнесат вещите. Ако в този срок същите не си изнесат покъщината, новият собственик има право да ги изнесе сам извън имота и след това не носи отговорност за тях.

Някой, който споделя това мнение, може ли да ми каже какво е нормативното основание за взискателя да изнесе вещите на длъжника от имота и да не носи отговорност за тях след това?
keith_flint69
Потребител

Мнениеот ch3oh » 16 Юни 2013, 12:30

Каква отговорност да носи взискателя?
Предполага се, че щом е започнал въводът СИ се е убедил, че длъжникът е редовно уведомен за това действие. Като гледаме общата част на ГПК, там имаше една норма, която забранява злоупотребата с права. Според Вас, тя не се ли отнася и за длъжника? Все още не съм попадал на случай, при който жилището се обитава от длъжника и семейството му, при насрочен въвод да е било опразнено. Не съм имал също така и случай, когато на длъжника не е даван срок да изнесе вещите си и съответно да съм искал отлагане на въвода. Все още не съм имал случай жилището да е било опразнено. Какво трябва да правят в този случай кредитора и СИ? Да се молят ли на длъжника, защото действията им не били "пропорционални"? Като се говори за пропорционалност, тя те трябва ли да се отнася също така и за кредитора? Все пак, щом се е стигнало до изпълнителен процес, той е бил предхождан от някакво неправомерно поведение на длъжника спрямо кредитора.
Самият факт, че жилището обект на въвод не е опразнено, според мен трябва да се счита за индиция, че длъжникът е изоставил движимите си вещи и съответно следва да понесе всички последици от това си поведение. Противното би означавало да се толерира нарушението на закона от страна на длъжника.
ch3oh
Активен потребител

Мнениеот abstract » 16 Юни 2013, 19:22

Собственикът на имот от публична продан е закупил имота, а не вещите, които се намират вътре в него. Ето защо съдебният изпълнител следва да го въведе във владение в имот, в който няма вещи. Състоянието на имота следва да е такова, каквото е било към момента на извършването на описа от съдебния изпълнител и съобразно който опис е направена и оценката на имота. Не му е работа на новия собственик да предава вещи /респ. да им става пазач/ на бившия собственик, когато на последния му стане удобно да си ги вземе. В крайна сметка съдебния изпълнител трябва да си свърши работата и да предаде на новия собственик имота и то без вещи. Ако иска да ги оставя на склад за определено време, ако иска да ги извърля навън, но въвода във владение си е негова работа и затова му се плаща.
abstract
Потребител

Предишна

Назад към Изпълнително и обезпечително производство