начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

lichna obida

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

lichna obida

Мнениеот bibiana » 14 Авг 2004, 13:33

Zdraveite,ako moje niakoi da mi otgovori,koito e kompetenten v tazi oblast.-
Poluchih lichna obida ot edna jena koiato zloslovi za men pred drugi hora i me obijda i obviniava v ne6ta za koito niama ni6to viarno-moiat vapros e kak moga da ia prizova v sada imam i dvama svideteli pred koito e govorila gluposti za men,i tova moje vseki moment da m i poprechi da jiveia s choveko s kogoto az iskam-tia naraniava lichnoto mi dostoinstvo i moje s tezi svoi gluposti da poprechi na lichnia mi jivot-IMAM LI NIAKAKVI GRAJDANSKI PRAVA-MOGA LI DA SE ZA6TITA PO NIAKAKAV NACHIN?
MOLIA,AKO NIAKOI MOJE DA MI POMOGNE ILI NIAKOI ADVOKAT AKO DAVA KONSULTATZII ONLINE DA MI PISHE NA MEILA-BLAGODARIA PREDVARITELNO
bibiana
Нов потребител

Re: lichna obida

Мнениеот Гери » 14 Авг 2004, 13:51

Можете да, като сезирате съответният РС с тъжба, ще се образува наказателно дело от частен характер. Хубавото във вашият случай е, че имате свидетели, до колко обаче нещата са шансови за вас зависи от конкретната фактическа обстановка.
Гери

Мнениеот shveda » 14 Авг 2004, 15:21

Най-добре се обърнете към адвокат, защото сама едва ли ще се справите с процеса.
shveda
Потребител

Мнениеот ipon » 14 Авг 2004, 17:27

Вие,явно не сте юрист.В случая става дума за клевета,а не за обида.Против обек
та на гнева Ви е възможно да се повдигне обвинение по чл.147/1/ НК/ /НЧХД/.
Съвета ми: не бързайте с решението да съдите "обекта".В случай ,че решенето е
"съд",ангажираййте адвокат,който има знания и опит като пенналист.Делата от
този характер,са изключително неприятни.Страните/особено подсъдимите/ често пъти поднасят неприятни изненади и се лъже до безкрай.
ipon
Потребител

Мнениеот LakeG » 18 Авг 2004, 20:06

Освен това рискувате въпросната особа, ако я оправдаят, да ви съди за набеждаване
LakeG

Назад към Наказателно право