- Дата и час: 27 Ное 2024, 17:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Опис и възбрана върху застроено УПИ?!?
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Опис и възбрана върху застроено УПИ?!?
Обади ми се една клиентка, че ЧСИ иска да прави опис на вече възбранен в нейна полза УПИ, отстъпен срещу строителство, застроен и с разрешително за ползване(с изпълнени градоустройствени показатели). За пръв път чувам за такава щуротия и й казах, че няма да го правим, защото само ще плати описа. Тя обаче говорила "за по-сигурно" и с първото ЧСИ по същото дело (образувано по местоживеене, препратено в София по адрес на длъжника и накрая в Бургас по адрес на имота.) и то й казало, че може. Тъй като сам напълно убеден, че това няма как да стане искам да попитам някой сблъсквал ли се е с подобно нещо, практика ли е при други ЧСИ или съм попаднал на две изключения? С удоволствие ще приема и аргументи, че не съм прав, защото намерих клиент за остатъците от парцела.
- ivanov_p
- Активен потребител
Re: Опис и възбрана върху застроено УПИ?!?
Обади ми се една клиентка, че ЧСИ иска да прави опис на вече възбранен в нейна полза УПИ, отстъпен срещу строителство, застроен и с разрешително за ползване(с изпълнени градоустройствени показатели)
...Тъй като сам напълно убеден, че това няма как да стане ....
Липсват аргументи, ivanov_p, поради ЩО СИ ТОЛКОЗ УБЕДЕН, че "това" няма как да стане.
-
Melly - Старши потребител
.... С удоволствие ще приема и аргументи, че не съм прав, защото намерих клиент за остатъците от парцела.
Не искам да повярвам, че единственият повод за "твърдата ти убеденост" е горното твърдение.
-
Няма проблем да се извърши опис на вече възбранен имот, затова в описа се описва, ако има вече наложени ипотеки и възбрани!!
- L_Tabakow
- Младши потребител
Сигурен съм защото става дума за съсобствена сграда (ваканционен имот). Въпросът е дали има такава практика за да проверя колко време имам за да осигуря парите на клиентката и да я предпазя от искове, ако е възможно. Купувачът е собственик на ресторант в сградата, който ползва двора и засега още останалите съсобственици на апартаменти не са му поискали наем, но знае, че скоро ще стане и иска по някакъв начин да се легитимира като собственик на древният правен принцип - "ега мине", защото останалите собственици са предимно чужденци.
- ivanov_p
- Активен потребител
ivanov_p написа:Сигурен съм защото става дума за съсобствена сграда (ваканционен имот). Въпросът е дали има такава практика за да проверя колко време имам за да осигуря парите на клиентката и да я предпазя от искове, ако е възможно. Купувачът е собственик на ресторант в сградата, който ползва двора и засега още останалите съсобственици на апартаменти не са му поискали наем, но знае, че скоро ще стане и иска по някакъв начин да се легитимира като собственик на древният правен принцип - "ега мине", защото останалите собственици са предимно чужденци.
Наготово всеки може.
Съзирам обаче, че не си си преговорил някои основни правила за възникване на хоризонтална/вертикална съсобственост. Само онзи, който е наясно с фактологията по казуса (вероятно ти), но не само с хронологията на събития с правно значение, а и документи, което означава извършване на задълбочен правен анализ, може да даде еднозначен отговор на въпроса ти.
Тук, това не може да стане. Тичай при колега адвокат.
-
Тичай при колега адвокат.
В бранша единственото приложение на адвокатите е да си вземат процента от адвокатските, от 25 до 50% и да не пипат делото.
- ivanov_p
- Активен потребител
ivanov_p написа:Тичай при колега адвокат.
В бранша единственото приложение на адвокатите е да си вземат процента от адвокатските, от 25 до 50% и да не пипат делото.
Май при теб ще излезе вярна приказката "С какъвто се събереш, такъв ставаш". Но и вярно е, че не са ти достатъчни "цилиндрите" да се изявяваш в теми, касаещи правни въпроси. Дали ти харесва това ми заключение или не, за мен е дълбоко безинтересно.
-
8 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|