Здравейте,
Имам образувано изпълнително производство ДСИ.
Производството се протаква вече 4-та година.
Има изпратена покана за доброволно изпълнение - нямаше доброволни стъпки.
Пристъпихме към принудително изпълнение - нищо.
Смятам,че ДСИ е умишлено отказва да изпълни правомощията си и да се погасят задълженията.
В разговори между него,ДСИ има един страх да приключи производството.
Искам да бъде сменен този ДСИ,възможно ли е да искам отвод на ДСИ.
Ако е възможно, как ?
Благодаря Ви, ще съм благодарен да получа съвети.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 23:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отвод на държавен съдебен изпълнител
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Отвод на държавен съдебен изпълнител
Да не ви излъжа но мисля, че трябва да е по правилата на ГПК - молба до СИ-то и при евентуален отказ чрез него нова до окръжния съд ..
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
- bludniq_sin
- Потребител
Как ще го отведеш ДСИ-то?
Намираш друг СИ и с молба искаш сегашния да му изпрати делото. Въпросът не е в СИ-то, а дали ти си движеш нещата както трябва и разбираш ли от това. Съдията по изпълнението работи по твое нареждане, той е там за да не се избиете с длъжника и прави каквото го помолите. Да не говорим, че той не се и занимава с това дело, а го е метнал на някое моме в офиса, което отговаря за него.
Намираш друг СИ и с молба искаш сегашния да му изпрати делото. Въпросът не е в СИ-то, а дали ти си движеш нещата както трябва и разбираш ли от това. Съдията по изпълнението работи по твое нареждане, той е там за да не се избиете с длъжника и прави каквото го помолите. Да не говорим, че той не се и занимава с това дело, а го е метнал на някое моме в офиса, което отговаря за него.
- ivanov_p
- Активен потребител
Иванов нали се сещаш, че в някой средно-голям град СИ-то спокойно може да е 3-ти братовчед или в ловната дружинка с длъжника и да се мотае умишлено. Вярно трябва и взискателя да си движи нещата ама ... ако искам мога да го спъна.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
- bludniq_sin
- Потребител
Затова не се ходи при първия СИ, особено в по-малки градове, където хората се познават, а и в по-големи. Аз съм имал проблеми в Перник и те дойдоха не от ЧСИ-то, а защото една булка от офиса се оказа съученичка с длъжника и за малко не ми провалиха спечелен търг.
Аз имам клиенти които само като чуят, че делото ще се гледа в техния град или ЧСИ-то ще е оттам и се отказват. За делата няма как, но от много време работя с определени съдии, без значение къде е делото, а само за продажбите го изпращаме на местен.
Аз имам клиенти които само като чуят, че делото ще се гледа в техния град или ЧСИ-то ще е оттам и се отказват. За делата няма как, но от много време работя с определени съдии, без значение къде е делото, а само за продажбите го изпращаме на местен.
- ivanov_p
- Активен потребител
ДСИ е от службата която се намира на "Патриарх Евтимий" 2 - гр.София
Длъжник - Агенция "Митници".
Длъжник - Агенция "Митници".
- californieca
- Младши потребител
Чл. 519. (1) (Доп. - ДВ, бр. 13 от 2010 г., изменението с бр. 13 от 2010 г. обявено за противоконституционно с РКС № 15 от 2010 г. - ДВ, бр. 5 от 2011 г.) Не се допуска изпълнение на парични вземания срещу държавни учреждения.
(2) (Доп. - ДВ, бр. 13 от 2010 г., изменението с бр. 13 от 2010 г., обявено за противоконституционно с РКС № 15 от 2010 г. - ДВ, бр. 5 от 2011 г.) Паричните вземания срещу държавни учреждения се изплащат от предвидения за това кредит по бюджета им. За тази цел изпълнителният лист се предявява на финансовия орган на съответното учреждение. Ако няма кредит, висшестоящото учреждение предприема необходимите мерки, за да се предвиди такъв най-късно в следващия бюджет.
(2) (Доп. - ДВ, бр. 13 от 2010 г., изменението с бр. 13 от 2010 г., обявено за противоконституционно с РКС № 15 от 2010 г. - ДВ, бр. 5 от 2011 г.) Паричните вземания срещу държавни учреждения се изплащат от предвидения за това кредит по бюджета им. За тази цел изпълнителният лист се предявява на финансовия орган на съответното учреждение. Ако няма кредит, висшестоящото учреждение предприема необходимите мерки, за да се предвиди такъв най-късно в следващия бюджет.
- thebeast
- Потребител
Чатна ли пиниза сега? Взимаш ИЛ и отиваш в Митници. Държавата се води неограничено обезпечена и затова не може да събираш със СИ.
- ivanov_p
- Активен потребител
Всичките тези неща са ми известни.
АМ има:
1) бюджетна сметка,която няма как да бъде запорирана
2) търговски сметки !
Агенция "Митници" има ЕИК по БУЛСТАТ!!! - тя упражнява и търговска дейност.
Въпреки това,отказват.
Мафия.
Търся съвет и помощ за този казус.
Благодаря.
АМ има:
1) бюджетна сметка,която няма как да бъде запорирана
2) търговски сметки !
Агенция "Митници" има ЕИК по БУЛСТАТ!!! - тя упражнява и търговска дейност.
Въпреки това,отказват.
Мафия.
Търся съвет и помощ за този казус.
Благодаря.
- californieca
- Младши потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|