- Дата и час: 24 Ное 2024, 00:08 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
срок по чл. 433, ал.1 т. 8. от ГПК
|
|
15 мнения
• Страница 1 от 1
срок по чл. 433, ал.1 т. 8. от ГПК
От кой момент тече срока по чл. 433, ал.1 т. 8. от ГПК? Благодаря за отговора предварително!
- jekpeov
- Младши потребител
Re: срок по чл. 433, ал.1 т. 8. от ГПК
Чл. 433. (1) Изпълнителното производство се прекратява с постановление, когато:
8. взискателят не поиска извършването на изпълнителни действия в продължение на две години, с изключение на делата за издръжка.
Не можах да се сдържа:
"На тъп въпрос се отговаря
С плесница здрава или шут,
Рецептата е много стара -
човек се става с бой и труд!"
8. взискателят не поиска извършването на изпълнителни действия в продължение на две години, с изключение на делата за издръжка.
Не можах да се сдържа:
"На тъп въпрос се отговаря
С плесница здрава или шут,
Рецептата е много стара -
човек се става с бой и труд!"
- ch3oh
- Активен потребител
ДА ДЕ ТОВА ОБАЧЕ НЕ ЗНАЧИ ЧЕ ПИТАЩИЯ Е ТЪП, А ЗНАЧИ ЧЕ ОТГОВАРЯЩИЯ Е С ПРЕКАЛЕНО НЕОПРАВДАНО САМОЧУВСТВИЕ. СЛЕД КАТО СЪМ ИЗПИСЪЛ ЧЛЕНА ОТ ГПК, ЗНАЧИ ЧЕ СЪМ ГО ПРОЧЕЛ, НО ВЗИСКАТЕЛЯ НЕ МОЖЕ ДА ДОЙДЕ ПРОСТО И ДА КАЖЕ ЕЙ ........ ДАЙ ПАРИТЕ И СЛЕД ТОВА ДА ПРЕТЕНДИРА, ЧЕ Е ПРЕДПРИЕЛ ИЗПЪЛНИТЕЛни действия. ИЛИ НЕ Е ВЯРНО
- jekpeov
- Младши потребител
jekpeov написа:ДА ДЕ ТОВА ОБАЧЕ НЕ ЗНАЧИ ЧЕ ПИТАЩИЯ Е ТЪП, А ЗНАЧИ ЧЕ ОТГОВАРЯЩИЯ Е С ПРЕКАЛЕНО НЕОПРАВДАНО САМОЧУВСТВИЕ. СЛЕД КАТО СЪМ ИЗПИСЪЛ ЧЛЕНА ОТ ГПК, ЗНАЧИ ЧЕ СЪМ ГО ПРОЧЕЛ, НО ВЗИСКАТЕЛЯ НЕ МОЖЕ ДА ДОЙДЕ ПРОСТО И ДА КАЖЕ ЕЙ ........ ДАЙ ПАРИТЕ И СЛЕД ТОВА ДА ПРЕТЕНДИРА, ЧЕ Е ПРЕДПРИЕЛ ИЗПЪЛНИТЕЛни действия. ИЛИ НЕ Е ВЯРНО
Съвсем излишни разсъждения, завършили отново с въпрос.
-
Melly - Старши потребител
jekpeov, обичам китайската поговорка за ловенето на риба и затова отговарям така:
1. Във висящо изпълнително производство ли сме (т.е. сте)? Ако да...
2. Как бе започнато то? По силата на какъв юр. факт?
3. Случи ли се нещо, релевантно за висящото производство, след този факт? Ако да - какво и кога?
Анадънму?
3. Случи ли се нещо, релевантно за висящото производство, след този факт? Ако да - какво и кога?
Анадънму?
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
Срокът тече от последното изпълнително действие на съдията по изпълнението, не от телефонни разговори или устни заявления. Може да тече и от Молба на взискателя до СИ, ако по нея не е имало изп. действие.
- ivanov_p
- Активен потребител
Ех Иванов, развалихте урока по улов на риба...И пропуснахте чудесна възможност да замълчите.ivanov_p написа:Срокът тече от последното изпълнително действие на съдията по изпълнението, не от телефонни разговори или устни заявления. Може да тече и от Молба на взискателя до СИ, ако по нея не е имало изп. действие.
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
от Молба на взискателя до СИ, ако по нея не е имало изп. действие.
ivanov_p заслужихте мойте искренни благодарности, поклон
- jekpeov
- Младши потребител
обичам китайската поговорка за ловенето на риба и затова отговарям така:
Анадънму?[/color]
А "евро свързвач" нека по-добре да разкаже китайската поговорка, вместо да задава толкова много въпроси. бих отговорил, ако бях видял делото. Анадъгму е правилната дума на родния език, извинявай за корекцията
Анадънму?[/color]
А "евро свързвач" нека по-добре да разкаже китайската поговорка, вместо да задава толкова много въпроси. бих отговорил, ако бях видял делото. Анадъгму е правилната дума на родния език, извинявай за корекцията
- jekpeov
- Младши потребител
.... Отговорът на този въпрос не ви ползва, защото трябва да се знае зали говорим за държавен или частен СИ ( от съществена важност е).
А, дори да е налице перемиране, то рано или късно взискателят ще образува ново ИД и тогава работата с времето започва да тече по различен начин.
А, дори да е налице перемиране, то рано или късно взискателят ще образува ново ИД и тогава работата с времето започва да тече по различен начин.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
bird_of_paradise написа:.... Отговорът на този въпрос не ви ползва, защото трябва да се знае зали говорим за държавен или частен СИ ( от съществена важност е).
Birdy, излишно е...Той човека не е виждал делото.
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
bird_of_paradise написа:.... Отговорът на този въпрос не ви ползва, защото трябва да се знае зали говорим за държавен или частен СИ ( от съществена важност е).
И каква е разликата между държавен и частен съдебен изпълнител ?
Quis custodiet ipsos custodes?
- miniscule
- Потребител
miniscule написа:bird_of_paradise написа:.... Отговорът на този въпрос не ви ползва, защото трябва да се знае зали говорим за държавен или частен СИ ( от съществена важност е).
Един чл. 18 ЗЧСИ- нещо което знаете, но за да ме апострофирате, очевидно имате друго становище.
Знаете, държавния работи на принципа на махалото: пускаш молба- извършва исканото, но ако овластиш ЧСИ по чл. 18, мисля с основание ще носи отговорност последния при определени обстоятелства.
Както казваше преди време Балуев ( липсват ми неговите мнения и тънкото чувство за хумор), този въпрос ще става все по-щекотлив.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
jekpeov написа:А "евро свързвач" нека по-добре да разкаже китайската поговорка, вместо да задава толкова много въпроси.
Ето, jekpeov: Дай на човек една риба и той ще яде един ден. Научи го да лови риба и той винаги ще има храна.
В твоя случай, би трябвало да тълкуваме така: "Дай на jekpeov един отговор и той/тя ще се справи с едно изпълнително производство. Научи го да тълкува ГПК и той/тя ... (нататък мисля остава същото)"
Анадъгму е правилната дума на родния език, извинявай за корекцията.
(тур. anladınmı) http://www.bgjargon.com/word/meaning/%D ... 0%BC%D1%83
Като не знаеш, барем в Гугъл да беше проверил.
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
bird_of_paradise написа:miniscule написа:bird_of_paradise написа:.... Отговорът на този въпрос не ви ползва, защото трябва да се знае зали говорим за държавен или частен СИ ( от съществена важност е).
Един чл. 18 ЗЧСИ- нещо което знаете, но за да ме апострофирате, очевидно имате друго становище.
Знаете, държавния работи на принципа на махалото: пускаш молба- извършва исканото, но ако овластиш ЧСИ по чл. 18, мисля с основание ще носи отговорност последния при определени обстоятелства.
Както казваше преди време Балуев ( липсват ми неговите мнения и тънкото чувство за хумор), този въпрос ще става все по-щекотлив.
Не мисля , че разликата е само в един член
Quis custodiet ipsos custodes?
- miniscule
- Потребител
15 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|