- Дата и час: 27 Ное 2024, 16:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Ако длъжникът дължи на държавата пари
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Ако длъжникът дължи на държавата пари
Ако длъжникът дължи на държавата сума по-голяма от стойността на имуществото си, което е изкарано за продан, аз ще получа ли нещо? Доколкото знам държавата има привилегия и само ако имотът (в случая земи) има ипотека в моя полза, тогава имам предимство пред държавата. Поне така беше по старото ГПК? СИ може ли да си затвори очите и не уведоми НАП за публичната продан? Каква е практиката?
- ilian_todorov
- Активен потребител
Re: Ако длъжникът дължи на държавата пари
Практиката, а и правилото е СИ не само да "не си затваря очите", а и да прилага правилно разпоредбите на ГПК и ДОПК, с които Вие явно сте запознат.
- shany83
- Потребител
Държавата, като присъединен взискател, може да вземе преди теб, може и след теб, а може и да делите. Зависи за какво са ви вземанията. ЧСИ може и да си "затворят" очите, но ако има обезпечение, което да остане след плащането и това не са редки случаи.
- ivanov_p
- Активен потребител
ivanov_p написа:Държавата, като присъединен взискател, може да вземе преди теб, може и след теб, а може и да делите. Зависи за какво са ви вземанията. ЧСИ може и да си "затворят" очите, но ако има обезпечение, което да остане след плащането и това не са редки случаи.
Вземанията са шест за общо около 3 700 лв.. Пет пъти е осъден за клевета, а шестото е за разноски по дело по което е осъден да предаде владението на имот. Доколкото знам първо държавата си прибира парите, а за мен ако остане. В случая дължи 13 500 лева глоби, наложени по делата за които е осъден за клевета. Имота (ниви) не струва повече от пет хиляди лева. За мен няма да остане нищо. Имал някакви други ниви в друга област (за около 2000-3000 лв.) , но за тях трябва да ходя при друг СИ в съответния град. Дори да продадат и тях, аз пак няма да взема нищо. Така ли е?
- ilian_todorov
- Активен потребител
ilian_todorov написа: Доколкото знам първо държавата си прибира парите, а за мен ако остане. В случая дължи 13 500 лева глоби, наложени по делата за които е осъден за клевета.
Чл 136 ЗЗД
Ползуват се с право на предпочтително удовлетворение в реда, по който са изброени следните вземания:
.................................
6. вземанията на държавата,освен тия за глоби;
Quis custodiet ipsos custodes?
- miniscule
- Потребител
аз пак няма да взема нищо. Така ли е?
Ти не давай акъл кое колко струва и какво ще вземеш, това Божа работа. Може и за толкова да не се продадат нивите, може и в пъти повече пари да се вземат. В най-лошия случай ще делите с държавата, а може и грешка да стане и да вземеш всичко. Освен това длъжникът щом клевети и даже го съдят за това сигурно има и нещо друго за взимане, никой не съди клошари.
- ivanov_p
- Активен потребител
miniscule написа:ilian_todorov написа: Доколкото знам първо държавата си прибира парите, а за мен ако остане. В случая дължи 13 500 лева глоби, наложени по делата за които е осъден за клевета.
Чл 136 ЗЗД
Ползуват се с право на предпочтително удовлетворение в реда, по който са изброени следните вземания:
Благодаря!
- ilian_todorov
- Активен потребител
ilian_todorov написа:miniscule написа:ilian_todorov написа: Доколкото знам първо държавата си прибира парите, а за мен ако остане. В случая дължи 13 500 лева глоби, наложени по делата за които е осъден за клевета.
Чл 136 ЗЗД
Благодаря!
Този се занимава с телефонни измами, но освен тези ниви, нищо друго няма.
Преди време спечели едно дело за един имот, но сега върху този имот има построен жилищен блок и няма как реално да си го върне.
- ilian_todorov
- Активен потребител
[/quote]
Ти не давай акъл кое колко струва и какво ще вземеш, това Божа работа. Може и за толкова да не се продадат нивите, може и в пъти повече пари да се вземат. В най-лошия случай ще делите с държавата, а може и грешка да стане и да вземеш всичко. Освен това длъжникът щом клевети и даже го съдят за това сигурно има и нещо друго за взимане, никой не съди клошари.[/quote]
Преди време спечели едно дело за един имот, но сега върху този имот има построен жилищен блок и няма как реално да си го върне.
Ти не давай акъл кое колко струва и какво ще вземеш, това Божа работа. Може и за толкова да не се продадат нивите, може и в пъти повече пари да се вземат. В най-лошия случай ще делите с държавата, а може и грешка да стане и да вземеш всичко. Освен това длъжникът щом клевети и даже го съдят за това сигурно има и нещо друго за взимане, никой не съди клошари.[/quote]
- ilian_todorov
- Активен потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|