начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Проблем с лош кредит, изплащан от гаранти

Re: Проблем с лош кредит, изплащан от гаранти

Мнениеот crossbike » 26 Мар 2014, 12:34

Малко по-кротко!!!
Когато задължението е без срок, кредиторът може да иска изпълнение...когааааааааааааааааааааа?
А стигне ли се до поръчители, задължението вече е без срок!!!
Тия дебелите книги требе да се четат внимателно и задълбочено или най-малко да се четат.
Аз така ги виждам нещата!

А когато си пишман адвокат/юрист или събирач тия работи от де да ги знаеш?

Чудя се тия хора с какъв акъл раздават дипломи наляво-надясно?

Райската птица е пълна нула, бъдете внимателни!

Моят съвет е: адвокат!!!
crossbike
Потребител

Мнениеот fbr65 » 26 Мар 2014, 12:56

crossbike написа:Райската птица е пълна нула, бъдете внимателни!

Моят съвет е: адвокат!!!
А райската птица каква е. Някой някъде беше писал за духа на форума. С това което правите, ще откажете и най-добронамерения човек да търси адвокат.
fbr65
Потребител

Мнениеот ivanov_p » 26 Мар 2014, 13:08

Поръчителите не е плащали на банката.
Има длъжник и двама поръчители, длъжникът спира да плаща и банката вади ИЛ срещу поръчителите, който дава на ЧСИ. ЧСИ насочна към поръчителите, оттук:
1. Поръчителите решават, че сумата е с 8000 повече, от кое? От заема, който са пъръчителствали! Станала е с 8000 отгоре не само заради разноските по делата + таксите на ЧСИ, а и от лихвите, които те не смятат.
2. По стара българска традиция са отишли да се разправят в банката, а не при ЧСИ и мошенниците са ги засмукали веднага и за да ги набутат напълно са предложили да им дадат кредит за да покрият задължението, такава е практиката на точно 100% от банките и кредитните институции, затова и винаги пиша за тях като за разбойнически организации.
Какво означава този кредит? Банката документално да отпусне пари на поръчителите с които те да покрият кредита на длъжника, но без разноските по тарифата на ЧСИ. Банката се прави на ларж и им заявява, че ще платят по-малко, но всъщност ги лъже, те ще платят пълната сума.
Изгодно ли им е да направят това? НЕ! Това е набутване отвсякъде! Както писах в момента лихвата при ЧСИ е приблизително 10.3%, всеки изтеглен заем е с по-голяма разходи и то чуствително.
Имат ли позитиви да изплащат заем вместо дълг? Нямат, събират им пари от заплатата.
Имат ли негативи? Имат! Огромни! Те трябва да ОБЕЗПЕЧАТ заема, най-вероятно с ипотека на несеквестируемият в момента апартамент или с поръчители или въобще с нещо, което не ги обременява сега.

Какво е единственото им предимство? Това, че след като платят могат да изкарат ИЛ срещу длъжника и ако преди това ангажират специалист да успеят да го изненадат. В момента длъжникът е спокоен, други му плащат и ще плащат дълго, вероятно години. Това е момента да се закопае, заведе ли се делото без предварителна подготовка, адвокатът пусне ли изп. дело при ЧСИ без да има какво да се вземе веднага, служителката на ЧСИ пусне ли поканата преди всичко да е запорирано или възбранено, нещата са оттекли и оттам нататък взимам 30% минимум, а другите колеги въобще не се занимават с такива дела.

Какво трябва да направят поръчителите, за да вържат овреме гащи? Да проверят дали ЧСИ е изпратил покана и на длъжника, ако не е да питат адвокат какво да направят (няма да ям хляба на колегите).

И ако някой може да ми обясни какво означава "задължение без срок", че не знам.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот crossbike » 26 Мар 2014, 13:12

fbr65 написа: А райската птица каква е. Някой някъде беше писал за духа на форума. С това което правите, ще откажете и най-добронамерения човек да търси адвокат.

И какво правим?
Аз лично дадох безупречен съвет и той е: Адвокат!!!

Райски птици, събирачи, изнудвачи и прочие некомпетентна сволач не става1

Прави разлика между адвокат и "адвокат".

Не разбра ли, че тия хора не знаят отговорите на въпросите: Когааааааааааа...?

Тия писаници преди мен са общи приказки, да не казвам откровени глупости.

А ако искаш да разбереш отговорите на въпросите: Когааааааа...?

ivanov_p написа:И ако някой може да ми обясни какво означава "задължение без срок", че не знам.

като не знаеш, кво се периш?
Последна промяна crossbike на 26 Мар 2014, 14:46, променена общо 1 път
crossbike
Потребител

Мнениеот doc03 » 26 Мар 2014, 14:34

crossbike написа:Райската птица е пълна нула, бъдете внимателни!

crossbike написа:
fbr65 написа: А райската птица каква е. Някой някъде беше писал за духа на форума. С това което правите, ще откажете и най-добронамерения човек да търси адвокат.

И какво правим?
Аз лично дадох безупречен съвет и той е: Адвокат!!!

Райски птици, събирачи, изнудвачи и прочие некомпетентна сволач не става1

Прави разлика между адвокат и "адвокат".

Не разбра ли, че тия хора не знаят отговорите на въпросите: Когааааааааааа...?

Тия писаници преди мен са общи приказки, да не казвам откровени глупости.

А ако искаш да разбереш отговорите на въпросите: Когааааааа...?

iuris@abv.bg

След малко го трия!

ivanov_p написа:И ако някой може да ми обясни какво означава "задължение без срок", че не знам.

като не знаеш, кво се периш?

:D
Айдеееее, пак започна лова ... :-)
Ти какво си ? Шестак ?
crossbike написа:преди мен
:D
То като да отидеш на лекар ... и да чуеш .."... абе кой идиот ти предписа това? ... не го слушай!" ...
Класика ...

Прави впечатление, че някои ... юристи ли са, прависти ли са, не е ясно, се стремят да изпъкнат чрез злепоставяне на другите, като въпросната дейност се върши с явни селски методи ... но то им е по навик, от близкото минало.
И скрити зад прозорчето, убедени, че поне тук няма веднага да им лъсне простотията, оценяват ... кой е нула и кой не знае ...
Хайде ... след мейлчето, следва линк към някое сайтче, с хвалебствена реклама каква бурна правна дейност развиваме .... Нали ? М ?

Абе прави са хората. Можеш да извадиш човека от село, но селото от човека - никога ...
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот crossbike » 26 Мар 2014, 14:43

грешка!!!
Мейлчето е за банкова сметка директно!
Или може би трябва да сервирам безплатен обяд?

Не хуля никой!
Факт е, че:
1. Не знаят за "Ако задължението е без срок..."
2.Не знаят какво означава "задължението е без срок..."
3.Не знаят, че щом се е стигнало до поръчители, вече задължението е без срок...
Това е напълно достатъчно, за да стане ясно, че тия са самодейци.

Всеки сам си носи кръста!

Положението при мен е следното: Пари!
Щото и на селяка са му нужни Парииииииииии...
crossbike
Потребител

Мнениеот kdkrastev1234 » 26 Мар 2014, 16:07

Ще не вземете да си мерите атрибутите на лично. Единия бил супер събирач, другия супер адвокат, а мязате на професионални лаладжии.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот crossbike » 26 Мар 2014, 16:15

Щом е безплатно, така става...
crossbike
Потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 26 Мар 2014, 20:39

чл. 69 ЗЗД няма нищо общо тук, но ... общо взето ми е все тази, кой какъв адвокат е.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот crossbike » 27 Мар 2014, 09:26

bird_of_paradise написа:чл. 69 ЗЗД няма нищо общо тук, но ... общо взето ми е все тази, кой какъв адвокат е.

Някой не е наясно за какво иде реч в чл.69 ЗЗД, ама на мен кво ми пука...а и този някой кво да каже, че има нещо общо?
Хе-хе-хе
crossbike
Потребител

Мнениеот ivanov_p » 27 Мар 2014, 09:46

Един луд хвърля камък в морето и сто мадреци не могат да го извадят.
Човекът си плещи глупости, вие му се връзвате. Има някакъв мъгляв спомен от лекциите в Бургашкия(Варненския) свободен, че нещо трябва да се прати на длъжника, но какво точно не е ясно, а след като нещо ще се праща сигурно е свързано с "безсрочност". Глупости на търкалета. Съобщението се изпраща преди поръчителят да почне да изплаща на същия принцип по който се уведомява длъжника при цесия. Това уведомление се замества от поканата за доброволно изпълнение на ЧСИ, а не е задължително. То има значение във взаимоотношенията между поръчител-кредитор и длъжника, но само ако длъжникът е плащал едновременно с поръчителите, т.е. има надплащане.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот crossbike » 27 Мар 2014, 10:21

Лошо Мъдреца, лошо!
Начи в бургашки и варняшки си учил и не си успял да завършиш? СтамотЪ!
Тва с цесията ме размаза!!! Олеле-малале...
Вземи почети още малко и ще вземеш да осъзнаеш, защо когато се е стигнало да поръчители, задължението вече е без срок.
Ама вие с бургашките, варняшките и благяшките колежи от де га научите тия работи? Плащате си по 2К-3К такси на година и минавате, нещо като ТД...хахахаха

ПП
Покана за доброволно изпълнение от СИ = образувано изпълнително производство!!!
И тва ли не го знаеш?
crossbike
Потребител

Мнениеот Melly » 27 Мар 2014, 13:46

Като ви чета в тази тема (с изключение на bird_of_paradise и doc03) работите отиват на зле..., ама много на зле...
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот crossbike » 27 Мар 2014, 14:33

А аз като чета някои мнения си мисля, че изпълнителното производство изобщо не е понятно на населението по тези земи.
Осъзнайте се!!!
Щом СИ е поканил длъжник да изпълни доброволно, налице е образувано изпълнително производство.
Щом е образувано изпълнително производство вариантите пред длъжника са няколко, но не включват изпълнение на части с изключение на определените в ГПК!
Какви банки, какви пет лева?
Не мога да повярвам?!?!
crossbike
Потребител

Мнениеот neutralen » 27 Мар 2014, 20:16

:D Като ви чета, оставам с впечатлението, че претендирате да сте откривателя на "топлата вода" - тук във форума няма човек, който да не знае, че щом е получил "покана за доброволно изпълнение" от ЧСИ, значи срещу него има образувано Изп. поизводство. Много хора обаче не са чували за Зап.производство и се възмущават защо срещу тях има Изп.производство "без да се е водило дело" или "без да са осъдени".
"Топлата вода" е открита от Топлофикация на която много хора в държавата плащат едни пари без да са ползвали "услугите" и. :shock:
Това е форум - пиши по темите, ако имаш съответните правни знания, а не празни приказки :D
neutralen
Активен потребител

Мнениеот crossbike » 28 Мар 2014, 10:04

neutralen написа::D Като ви чета, оставам с впечатлението, че претендирате да сте откривателя на "топлата вода" - тук във форума няма човек, който да не знае, че щом е получил "покана за доброволно изпълнение" от ЧСИ, значи срещу него има образувано Изп. поизводство.

Ако прочетеш по-внимателно, което не си сторил, ще разбереш колко много грешиш!!!
Хората се напинят и искат да договарят начинът на погасяване на задължението с кредитора, т.е. искат да продължат да плащат на банката по начинът, по който е плащал титулярът.
Сега разбра ли? Ако не си, не мога да помогна...
По-интересно е когато задължението изпълнява някое от условията по чл.417 т.1-8 ГПК и ти вероятно говориш точно за това...понеже дори повечето адвокати не са в час с това особено производство, особено от нароилите се в последните години магнаурски школи...(технически университе със специалност право - кой идиот допусна да се случи?)
Ние това си го знаем и на нас не ни требе жокер!
crossbike
Потребител

Мнениеот neutralen » 28 Мар 2014, 10:34

Напълно споделям мнението ти за "магнаурските школи", но за съжаление техните възпитаници доминират не само в този форум, но и в прокуратурата и съда с произтичащите от това последствия за правораздаването и правосъдието в тази държава.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот borovinka » 28 Мар 2014, 11:10

Melly написа:Като ви чета в тази тема (с изключение на bird_of_paradise и doc03) работите отиват на зле..., ама много на зле...

Мели, подкрепям те. Напълно се отчаях да чета от след постовете на Bird и Doc...
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот neutralen » 28 Мар 2014, 11:44

Според мен - най-правилно е обяснението на ivanov_p от 26 март - 12.04 часа.
Прочетете внимателно неговото мнение.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот crossbike » 28 Мар 2014, 12:38

borovinka написа:
Melly написа:Като ви чета в тази тема (с изключение на bird_of_paradise и doc03) работите отиват на зле..., ама много на зле...

Мели, подкрепям те. Напълно се отчаях да чета от след постовете на Bird и Doc...

Кво речи?

хората с магнаурското образование е по-добре да си мълчат!

и трябва ли да се доверяваме на личната преценка и вътрешна убеденост на инкасатор, райска птица и ДОКумент(ДОКтор)???
Стига глупости!
Прочетете ГПК и ще осъзнаете какво е заповед за незабавно изпълнение+ИЛ, когато вземането ...чл417, т.1-8, жалбата спира ли изпълнението, кога МОЖЕ да спре и т.н.
Кой луд кредитор ще се занимава с глупости и ще рискува да загуби вземането си?
Ще се моли на поръчителите, вместо да да се снабди с ИЛ?!?!?!?!
А в това време поръчителите ще пилеят имуществото си, а кредиторът ще се занимава с Actio Paulina...

Вие сте абсолютно неподготвени!!!
crossbike
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Изпълнително и обезпечително производство