- Дата и час: 27 Ное 2024, 15:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как се сдобих с дъщеря на 60 години!
|
|
85 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Казус с връчване на НП
Не са ти приели изобщо жалбата ли? Кой ти каза, че не било за съда? Какво писа в жалбата?
- jorko_gt
- Потребител
В жалбата съм описал случая с невръченото ми НП -що годе както съм го описал и тук, но с по -големи подробности! Служителката, която приема жалбите ми отказа!
- danko54
- Младши потребител
Все пак кажи какво пише и за какво молиш съда, но ако жалбата е против нп с искане за отмяната му, служителката няма право да решава такива неща
- jorko_gt
- Потребител
Точно за това е - отмяна на НП. Тя каза че за да пусна при тях такава жалба трябвало да има преписка - каква е тази преписка не знам!
- danko54
- Младши потребител
Преписката могат да си я изискат от наказващия орган, това са простотии... виж, иди подай жалбата чрез общината, нали тя ти е издала наказателното, но на жалбата да пише че е до районния съд и ако ти откажат иди пак в РС... в два екземпляра и един твой, на който да ти сложат входящ номер, където я приемат...
- jorko_gt
- Потребител
Благодаря ти много - ще направя това, което ме съветваш!
- danko54
- Младши потребител
Преди да се вслушаш в нечий съвет, първо го провери...
- jorko_gt
- Потребител
Как се сдобих с дъщеря на 60 години!
Искам да споделя как на 60 годишна възраст се сдобих с дъщеря! През 2012 г. паркирах неправилно и автомобила ми беше репатриран - нормално - не съм оспорвал нарушението и служителката , която ми написа акта каза да чакам Наказателното Постановление и след това да си платя глобата от 30 лв.
Зачаках! В един момент през 2013 г. получих известие от Частен съдия изпълнител и отидох да
разбера какво е станало.Там ми съобщиха , че са завели дело въз основа на връчено ми Наказателно Постановление ! Казах , че такова нещо не са ми връчвали и ме насочиха към Общината за да разбера как е станало това. Там ми показаха разписка подписана от моя дъщеря Тодора , а аз дъщеря нямам - имам двама сина и по това време живеех сам и никой не е имак достъп до апартамента , даже и синовете ми - те живееха със семействата си на отделни адреси, а и лице с такова име няма сред тях!
Жалвах се в общината и получих отговор , че съм надеждно уведомен и от този момент станах баща на неизвестна дъщеря! Същевременно сумата от 30 лв. набъбна до около 200 лв. ! Поисках съдействие от Районен Съд Бургас , но ми отказаха защото съм нямал заведена преписка. След около месец отново се пробвах и този път ме уважиха но до толкова , че да препратят документите отново до Общината !
Междувременно ми запорираха движимата собственост! изчаках за някакав отговор от тяхна страна и след като не получих такъв за около 2 месеца отидох отново при тях /Общината/ и след срещс с юристката им и едночасов спор отново ми потвърдиха , че имам дъщеря ! Питам ви драги приятели сега какво да правя - пари за съд и адвокати не мога да отделя - пенсията не ми позволява и къде да търся дъщеря си - може пък да е някоя богаташка и да ми помага в живота!
Зачаках! В един момент през 2013 г. получих известие от Частен съдия изпълнител и отидох да
разбера какво е станало.Там ми съобщиха , че са завели дело въз основа на връчено ми Наказателно Постановление ! Казах , че такова нещо не са ми връчвали и ме насочиха към Общината за да разбера как е станало това. Там ми показаха разписка подписана от моя дъщеря Тодора , а аз дъщеря нямам - имам двама сина и по това време живеех сам и никой не е имак достъп до апартамента , даже и синовете ми - те живееха със семействата си на отделни адреси, а и лице с такова име няма сред тях!
Жалвах се в общината и получих отговор , че съм надеждно уведомен и от този момент станах баща на неизвестна дъщеря! Същевременно сумата от 30 лв. набъбна до около 200 лв. ! Поисках съдействие от Районен Съд Бургас , но ми отказаха защото съм нямал заведена преписка. След около месец отново се пробвах и този път ме уважиха но до толкова , че да препратят документите отново до Общината !
Междувременно ми запорираха движимата собственост! изчаках за някакав отговор от тяхна страна и след като не получих такъв за около 2 месеца отидох отново при тях /Общината/ и след срещс с юристката им и едночасов спор отново ми потвърдиха , че имам дъщеря ! Питам ви драги приятели сега какво да правя - пари за съд и адвокати не мога да отделя - пенсията не ми позволява и къде да търся дъщеря си - може пък да е някоя богаташка и да ми помага в живота!
- danko54
- Младши потребител
Re: Как се сдобих с дъщеря на 60 години!
1.Изписал сте сроковете не заради бездушието на някой си, а заради това, че сте спестили около 20 лв. за адвокатски съвет!
2.Като запознахте "лекс бг" с житейският си проблем, почувствахте ли облекчение?
3.След като имате движимо имущество, върху което е наложен запор, не ми говорете за 300 лв, ежедневни нужди, енергро-про, ВиК и прочие.
4.В България на всеки "нямащ" може да бъде предоставена безплатна правна помощ по съответния ред
5.Какво сте предполагали и какво не си е лично ваш проблем. Адвокта знае, той не предполага. Ако ви болеше зъб, щяхте да намерите пари за зъболекар нали?
6.Благодяра за психоанализата, която ми направихте.
Пожелавам Ви успех!
2.Като запознахте "лекс бг" с житейският си проблем, почувствахте ли облекчение?
3.След като имате движимо имущество, върху което е наложен запор, не ми говорете за 300 лв, ежедневни нужди, енергро-про, ВиК и прочие.
4.В България на всеки "нямащ" може да бъде предоставена безплатна правна помощ по съответния ред
5.Какво сте предполагали и какво не си е лично ваш проблем. Адвокта знае, той не предполага. Ако ви болеше зъб, щяхте да намерите пари за зъболекар нали?
6.Благодяра за психоанализата, която ми направихте.
Пожелавам Ви успех!
- crossbike
- Потребител
danko54 написа:паркирах неправилно и
автомобила ми беше репатриран - нормално - не съм оспорвал нарушението и служителката , която ми
написа акта каза да чакам Наказателното Постановление и след това да си платя глобата от 30 лв.
Дали имате или нямате дъщеря е без никакво значение - върчването на НП е уредено в Чл. 58. ЗАНН
Чл. 58 (1) Препис от наказателното постановление се връчва срещу подпис на нарушителя и на поискалия обезщетение.
(2) Когато нарушителят или поискалият обезщетение не се намери на посочения от него адрес, а новият му адрес е неизвестен, наказващият орган отбелязва това върху наказателното постановление и то се счита за връчено от деня на отбелязването
Не сте оспорвали нарушението и акта - така и така ще трябва да си платите глобата - в случая бездействието ви се е обърнало срущу вас ....
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
-
karanedeff - Активен потребител
karanedeff , има една съществена разлика - на разписката не е отбелязано , че липсвам на адреса , което е напълно нормално - може да съм на работа и куриерите идвата в работно време , а е отбелязано , че е подписана от моя дъщеря! Това е престъпление - фалшифициране на официален документ!
Първо - минаха няколко месеца до като разбера от Съдия изпълнителя за Наказателното постановление , чаках отговор по моя жалба до Община Бургас , от Районен съд не искаха да приемат жалбата ми , след 2 месеца ми я приеха , след 2 месеца ми върнаха жалбата на общината с уведомление и до мен , след 2 месеца като не получих отговор отидох при тях за ново обяснение - сметнахте ли ги колко време е това и можех ли до като не приключи това да предприема нещо , а и вече колко пъти да го повтарям - нямам възможност за образуване на дело - надеждата ми беше в Районния съд , но не знам защо не ми уважиха искането - изглежда не всеки може да се жалва там , особенно ако се касае за общината!
Първо - минаха няколко месеца до като разбера от Съдия изпълнителя за Наказателното постановление , чаках отговор по моя жалба до Община Бургас , от Районен съд не искаха да приемат жалбата ми , след 2 месеца ми я приеха , след 2 месеца ми върнаха жалбата на общината с уведомление и до мен , след 2 месеца като не получих отговор отидох при тях за ново обяснение - сметнахте ли ги колко време е това и можех ли до като не приключи това да предприема нещо , а и вече колко пъти да го повтарям - нямам възможност за образуване на дело - надеждата ми беше в Районния съд , но не знам защо не ми уважиха искането - изглежда не всеки може да се жалва там , особенно ако се касае за общината!
- danko54
- Младши потребител
Аз се обърках вече
Какъв ти е проблема Каква ти целта
Това дали имаш или не и колко деца се установява по най-лесния начин - искаш от общината едно удостоверение или препис извлечение от личния ти картон от регистъра на населението и с това въпроса приключва
Какъв ти е проблема Каква ти целта
Това дали имаш или не и колко деца се установява по най-лесния начин - искаш от общината едно удостоверение или препис извлечение от личния ти картон от регистъра на населението и с това въпроса приключва
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
-
karanedeff - Активен потребител
karanedeff , Много ви е лесно - и пред кой ще докажа , че нямам дъщеря? Общината много добре знае това - още като правех справката , някакъв техен шеф дойде и каза - Да той наистина няма дъщеря - направил е справка , нали ЕСГРАОН е към тях! На кого ще представя това удостоверени - на себе си ли - аз много добре знам какви и кои са децата ми! Някак си несериозно ми звучите двамата и не знам защо? Аз ако разбирах от право нямаше да се допитвам до вас - всеки е силен в някаква област - сигурно и вие не разбирате от навигация и обработка на пътници от Граничен контрол и ако имахте нужда от моите познания никога не бих се държал като вас!
- danko54
- Младши потребител
За съжаление, тук пишещите в този форум нямат за цел да помагат на питащите. Целта е да доказват кой е "по-по-най", да се правят на интересни, остроумни, на най-големите юристи и адвокати. За това прекратих участието си в този форум. Но като гледам кой какво пише направо съм смаян - могат с 2-3 думи да ви дадат насока как да решите проблема от гледна точка на закона - в случая ЗАНН. Следва да подадете Молба до Окръния прокурор с искане за възобновяване на производството съгласно чл.70-73 от ЗАНН - това е решението на вашия проблем.
- neutralen
- Активен потребител
Благодаря Ви neutralen , най-после да случа на човек , не юрист! Ще последвам съвета Ви!
- danko54
- Младши потребител
съгласно чл.70-73 от ЗАНН
ще разбереш, че човекът на който си случил ти казва: Адвокат!!!
Прочети ги тия членове и ще разбереш, че морето не е до колене.
Успех!
ще разбереш, че човекът на който си случил ти казва: Адвокат!!!
Прочети ги тия членове и ще разбереш, че морето не е до колене.
Успех!
- crossbike
- Потребител
85 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|