начало

Без номинации за шеф на ВАС в първото заседание на ВСС след старта на процедурата Без номинации за шеф на ВАС в първото заседание на ВСС след старта на процедурата

ПОМОЩ - спешно! рискове при закупуване на кола на името на и

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


ПОМОЩ - спешно! рискове при закупуване на кола на името на и

Мнениеот anirak » 29 Окт 2004, 22:24

Здравейте,
Имам един належащ въпрос, на който нямам еднозначен отговор, та ми се иска някой, който е наясно да ми обясни с две думи.
Искам да си купя определен модел кола, но навсякъде попадам само на внесени на името на инвалид. Въпросът ми е дали мога да се доверя да купя такава, какви са възможностите след това да дойде инвалида или някой от семейството му или наследниците и да изтегли пълномощното и да си вземи колата? Можете ли да ми обясните какви документи се подписват и може ли да се изготви някакъв документ, според който ако си поискат колата да са задължени да ми възстановят платената сума?
Благодаря предварително
anirak
 

Re: ПОМОЩ - спешно! рискове при закупуване на кола на името

Мнениеот галина » 30 Окт 2004, 19:03

Моят съвет е да не се хващате на тази"въдица".Действително ще спестите някой и друг лев,но ще си имате главоболия.Ако обаче все пак сте решили да имате точно определения модел кола,то тогава трябва да знаете няколко неща.
На първо място-плащате за нещо, а не получавате нищо,т.е.Вие сте платили колата,но тя се води на инвалид.той пък от друго страна не може да Ви я прехвърли,докато не изтекат сроковете.Но второ място -карате колата с пълномощно,но това не значи че сте я придобили в собственост, а просто едно разрешение от собственика да я карате.На трето място-ако недай си боже, този инвалид има вземане-даване с някой, ако срещу него има съдебни дела и след справка в КАТ се установи,че има МПС и то бъде спряно от движение.........Тогава?!
Що се отнася до документа,то може да се изготви,но дали ще Ви послужи е друг въпрос.Моят съвет е да се обърнете към адвокат,който да Ви обясни обстойно .Аз лично съм против всякакви покупки от този род,тъй като има голям риск.Повярвайте ми,сблъсквала съм се с такива ситуации.Дано съм била полезна.Успех в покупката!
галина
 

Re: ПОМОЩ - спешно! рискове при закупуване на кола на името

Мнениеот lisha » 30 Окт 2004, 20:32

имам приятели, които взеха така автомобил, нямат юридически проблеми, но инвалида смята, че те са му задължени, защото им е спестил пари за митото и непрекъснато ги занимава със себе си-да го возят до село, до болница и т.н. направо са в капан.
lisha
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 30 Окт 2004, 20:06

Re: ПОМОЩ - спешно! рискове при закупуване на кола на името

Мнениеот anirak » 31 Окт 2004, 12:21

Взех решение да капарирам докарването на кола в една автокъща - там риска е, че каквато докарат ще трябва да я взема, тъй като при покупката трябва да я впишат на името на майка ми, която има право да ползва инволидната привилегия. Струва ми се, че и при двата случая се играе на късмет - на дното дали ще попаднеш на съвестен "инвалид", а на другото дали ще попаднеш на съвестен търговец на автомобили, който да не ти докара някой боклук... Жалко, че не може да се продава от инвалид на инвалид, защото аз търся кола която да я впиша именно на инвалид.... Благодаря на Галя, че ме светна за едн факт, който за който не се бях сетила - ако инвалида е длъжник - щото иначе ми обясниха, че ако се сключи предварителен договор, според който да няма прао да продават колата на друг освен на мен и тн.подробности, и почти се убедих, че има някаква сигурност, но сега виждам, че пак си е на късмет..
anirak
 


Re: ПОМОЩ - спешно! рискове при закупуване на кола на името

Мнениеот bellami_ » 09 Ное 2004, 00:59

Да, има сигурност-и тя е в това какъв договор ще сключите. Посъветвайте се с адвокат и бих ви посъветвала да не подписвате бланкови договори, които се правят "на кило". Рискове има, но съгласете се, че има и предимства при това да карате кола "на инвалид". Така че, рискът си струва. Просто погрижете се за договора-това е. Хората имоти купуват с предварителни договори, вие за кола се притеснявате.
bellami_
Младши потребител
 
Мнения: 31
Регистриран на: 27 Юни 2004, 21:51

Re: ПОМОЩ - спешно! рискове при закупуване на кола на името

Мнениеот bellami_ » 09 Ное 2004, 01:02

Сега погледнах, че във форума има още една такава тема, където колегите са дали доста смислени съвети. Потърсете я и я прочетете-няма смисъл да пишем същото, а и там е казано доста добре най-същественото.
bellami_
Младши потребител
 
Мнения: 31
Регистриран на: 27 Юни 2004, 21:51


Назад към Покупко-продажба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 42 госта


cron