- Дата и час: 24 Ное 2024, 00:04 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Майка ми е осъдена от Софийска вода
|
|
45 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Майка ми е осъдена от Софийска вода
За там преценката е по-сложна, но шансовете ви не са добри. Не сте лишени, а сте изтървали сроковете за защита ...
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
- kdkrastev1234
- Потребител
Е как бих могъл да не ги изтърва като изобщо не съм знаел, че ме съдят. Само факта, че е възможно да ме осъдят без да ме информират не е ли достатъчен за дело в Страсбург?
- ktamen
- Младши потребител
Има ли още нещо, което мога да пробвам в България преди Страсбург?
Да си купиш билет за там, но ако искаш да си върнеш някакви пари може да ми прехвърлиш вземанията си към Соф.вода, естествено ако стават за нещо.
- ivanov_p
- Активен потребител
ivanov_p написа:Има ли още нещо, което мога да пробвам в България преди Страсбург?
Да си купиш билет за там, но ако искаш да си върнеш някакви пари може да ми прехвърлиш вземанията си към Соф.вода, естествено ако стават за нещо.
Нищо не разбрах. Какви вземания, нямам вземания от Софийска вода, те има да вземат от мен. Ти юрист ли си изобщо?
- ktamen
- Младши потребител
Не бе, не съм юрист, политик съм, а ние надушваме откъде могат да се вземат пари през две вселени.
Това какво е? Нали някой трябва да го върне? От всички обикаляния по адвокати и юристи не си намерил мераклии, значи на линия сме ние политиците! Мога и да ги купя на цена половин билет в една посока за Страсбург.
Оттогава няколко пъти сме превеждали пари (общо 540лв) като на банковите преводи сме писали за кои месечни сметки трябва да отидат парите
Това какво е? Нали някой трябва да го върне? От всички обикаляния по адвокати и юристи не си намерил мераклии, значи на линия сме ние политиците! Мога и да ги купя на цена половин билет в една посока за Страсбург.
- ivanov_p
- Активен потребител
ktamen написа:Е как бих могъл да не ги изтърва като изобщо не съм знаел, че ме съдят. Само факта, че е възможно да ме осъдят без да ме информират не е ли достатъчен за дело в Страсбург?
В този случай сроковете за защита почват да текат от узнаването и вероятно пак са изтървани ...
advokat.k.krastev@gmail.com
- kdkrastev1234
- Потребител
Всъщност само няколко дни след узнаването подадохме първото възражение ......... Всичко това вече съм го писал в темата има ли смисъл да го повтарям 10 пъти.
Така или иначе е факт, че майка ми е осъдена без нейно знание и когато е научила всички срокове за обжалване вече са били изтекли.
Точно затова смятам да съдя България, че законодателството и позволява да те осъдят без твое знание и това да не подлежи на никакво обжалване.
Така или иначе е факт, че майка ми е осъдена без нейно знание и когато е научила всички срокове за обжалване вече са били изтекли.
Точно затова смятам да съдя България, че законодателството и позволява да те осъдят без твое знание и това да не подлежи на никакво обжалване.
- ktamen
- Младши потребител
Струва ми се, че вие в изложението си използвате термини, които имат различно значение в обикновеното житейско говорене за разлика от правния език. Така е с термина "възражение" - уточнете кога и по какъв повод и пред кой орган сте подали "възражението" за което вече няколко пъти пишете. Едва след това ваше уточнение може да очаквате някакъв смислен отговор на зададения от вас въпрос.
- neutralen
- Активен потребител
На 18 март подадохме Възражение до СРС, тогава все още единствената информация с която разполагахме за делото беше Уведомлението от ЧСИ. После говорихме с друг адвокат и той ни посъветва да чакаме отговор дали ще приемат възражението. Отговор не получихме, но около 10 април направиха запор на пенсията на майка ми и разбрахме, че възражението не е прието. Вече не помня кога успяхме все пак да получим документите от съда, но на 17 май сме подали Искова Молба до СРС и затова предполагам, че сме ги получили около 10 - 15 май.
На първото Възражение не сме получавали отговор. В отговор на Исковата Молба на 17 юни получихме Определение, че молбата се отхвърля и определението подлежи на обжалване пред СГС. На 21 юни подадохме Жалба до СГС чрез СРС срещу Определението на СРС. На 15 октомври СГС е потвърдил предишното Определение на СРС с ново Определение със същите мотиви - тоест, че сме изпуснали двуседмичния срок, а фактите около делото са ни били известни отдавна и нови факти не сме научавали.
Фактите наистина ни бяха известни, не ни беше известно само, че срещу нас има такова дело, но това за БГ съда явно не е от значение.
Този път се постарах с термините, надявам се да не съм сбъркал някъде.
На първото Възражение не сме получавали отговор. В отговор на Исковата Молба на 17 юни получихме Определение, че молбата се отхвърля и определението подлежи на обжалване пред СГС. На 21 юни подадохме Жалба до СГС чрез СРС срещу Определението на СРС. На 15 октомври СГС е потвърдил предишното Определение на СРС с ново Определение със същите мотиви - тоест, че сме изпуснали двуседмичния срок, а фактите около делото са ни били известни отдавна и нови факти не сме научавали.
Фактите наистина ни бяха известни, не ни беше известно само, че срещу нас има такова дело, но това за БГ съда явно не е от значение.
Този път се постарах с термините, надявам се да не съм сбъркал някъде.
- ktamen
- Младши потребител
Пак не е ясно какво точно е станало. Предполагам че говорите за Заповедно производство при което е издадена Заповед за незабавно изпълнение. В тези случаи ЧСИ не изпраща "уведомление" както твърдите вие а следните документи: Покана за доброволно изпълнение с приложена към нея Заповед за незабавно изпълнение и образец/формуляр от Възражение което след попълване от ваша страна е следвало в 2-седмичен срок да представите в съда.
Ако не сте подали Възражението в цитирания срок, или при попълването сте проявили самодейност без да се консултирате с адвокат, вероятно по тези причини Съдът е отхвърлил Възражението.
Следва да имате предвид, че Заповедното производство е сурогат/заместител/ на съдебното производство и като такова не се разбира достатъчно добре не само от гражданите, но и от някои адвокати, поради което не е изключено да имате проблеми и поради грешни правни съвети.
Ако не сте подали Възражението в цитирания срок, или при попълването сте проявили самодейност без да се консултирате с адвокат, вероятно по тези причини Съдът е отхвърлил Възражението.
Следва да имате предвид, че Заповедното производство е сурогат/заместител/ на съдебното производство и като такова не се разбира достатъчно добре не само от гражданите, но и от някои адвокати, поради което не е изключено да имате проблеми и поради грешни правни съвети.
- neutralen
- Активен потребител
Да за Заповедно производство става въпрос.
На 10 март получихме Уведомление с дата на него 14 февруари.
Когато отидохме при ЧСИ при него вече нямаше нищо за нас и ни прати в съда. Там също нищо не получихме.
Получихме от съда Заповед за изпълнение на парично задължение и Покана за доброволно изпълнение на 15 април.
На Заповедта има дата 11 12 2012, а на Поканата 13 03 2013.
Формуляра за Възражението подадено на 18 март ни го дадоха от Федерацията на потребителите и те ни го и попълниха.
От ЧСИ сме получили само и единствено Уведомление в пощенската кутия и то с месец засъснение.
На 10 март получихме Уведомление с дата на него 14 февруари.
Когато отидохме при ЧСИ при него вече нямаше нищо за нас и ни прати в съда. Там също нищо не получихме.
Получихме от съда Заповед за изпълнение на парично задължение и Покана за доброволно изпълнение на 15 април.
На Заповедта има дата 11 12 2012, а на Поканата 13 03 2013.
Формуляра за Възражението подадено на 18 март ни го дадоха от Федерацията на потребителите и те ни го и попълниха.
От ЧСИ сме получили само и единствено Уведомление в пощенската кутия и то с месец засъснение.
- ktamen
- Младши потребител
Защото кибикът има право два пъти да се обади и веднъж да мести ще се изкажем и от партия "Плати си, ще ти олекне"!:
1. Соф.вода е завела Заповедно по 410 от ГПК. При това производство са ви изпратили заповед за изпълнение с указание че в двуседмичен срок може да възразите. Това е единствения срок, който ползва длъжника и изтърве ли го след това трябва да се плати;
2. След като не е възразено съдът издава и Изп. лист с което приключва производството;
3. С този Изп. лист СВ започват Изп. дело и съдия изпълнителят изпраща покана за доброволно изпълнение.
Както вече казах, единственото право на възражение на длъжника е по Заповедното производство. Ако по някакъв начин той не е бил уведомен редовно за него и правата са му били нарушени законът му дава възвожност да възстанови правото си след получаването на Поканата за доброволно изпълнение или узнаването по друг начин за производството. На този етап длъжникът може да обжалва не дължимото, а начинът на уведомление с възражение пред възивния съд. Ако съдът приеме възражението възстановява правото на длъжника по заповедното производство, след което кредиторът трябва да води пълен установителен иск.
Естествено това са неща които се знаят от политиците, писали законите и малко адвокати, имали подобни случаи и дали си зор да вникнат в тях. Вие сте попаднали на някой от другите 90% адвокати, който е отворил ГПК, прочел е, че нещо може да се иска и е решил да сдави ламята Соф. вода с иск по 424 ГПК, където обаче е дошла реч за новонастъпили обстоятелства и то след приключването на заповедното производство, а не преди него. Адвокатът се е опулил, което е било отразено и в решението по делото.
Няма да му се плашиш, така става почти винаги, затова и толкова често народните маси говорят за Страсбург, гачели всички родилни домове в България хвърлят там пъповете на новородените.
Какво може да се направи преди Страсбург съм казал, да се плати сумата, защото за да се съдиш трябва да имаш щета. Ако искате да възстановите част от сумите с които са ви натоварили може да го направите по споменатия вече начин, за което трябва да сте благодарни на съда, а от своя страна гарантирам, че ще отровя живота на СВ, докато ги събера.
1. Соф.вода е завела Заповедно по 410 от ГПК. При това производство са ви изпратили заповед за изпълнение с указание че в двуседмичен срок може да възразите. Това е единствения срок, който ползва длъжника и изтърве ли го след това трябва да се плати;
2. След като не е възразено съдът издава и Изп. лист с което приключва производството;
3. С този Изп. лист СВ започват Изп. дело и съдия изпълнителят изпраща покана за доброволно изпълнение.
Както вече казах, единственото право на възражение на длъжника е по Заповедното производство. Ако по някакъв начин той не е бил уведомен редовно за него и правата са му били нарушени законът му дава възвожност да възстанови правото си след получаването на Поканата за доброволно изпълнение или узнаването по друг начин за производството. На този етап длъжникът може да обжалва не дължимото, а начинът на уведомление с възражение пред възивния съд. Ако съдът приеме възражението възстановява правото на длъжника по заповедното производство, след което кредиторът трябва да води пълен установителен иск.
Естествено това са неща които се знаят от политиците, писали законите и малко адвокати, имали подобни случаи и дали си зор да вникнат в тях. Вие сте попаднали на някой от другите 90% адвокати, който е отворил ГПК, прочел е, че нещо може да се иска и е решил да сдави ламята Соф. вода с иск по 424 ГПК, където обаче е дошла реч за новонастъпили обстоятелства и то след приключването на заповедното производство, а не преди него. Адвокатът се е опулил, което е било отразено и в решението по делото.
Няма да му се плашиш, така става почти винаги, затова и толкова често народните маси говорят за Страсбург, гачели всички родилни домове в България хвърлят там пъповете на новородените.
Какво може да се направи преди Страсбург съм казал, да се плати сумата, защото за да се съдиш трябва да имаш щета. Ако искате да възстановите част от сумите с които са ви натоварили може да го направите по споменатия вече начин, за което трябва да сте благодарни на съда, а от своя страна гарантирам, че ще отровя живота на СВ, докато ги събера.
- ivanov_p
- Активен потребител
ivanov_p написа: Ако по някакъв начин той не е бил уведомен редовно за него и правата са му били нарушени законът му дава възвожност да възстанови правото си след получаването на Поканата за доброволно изпълнение или узнаването по друг начин за производството.
Кой закон дава такава възможност? Аз такъв текст не открих никъде.
- ktamen
- Младши потребител
Извинявам се, но вие сте правно некомпетентен, за това не сте "открили" съответния текст от закона - чл. 423 от ГПК.
Писането тук във Форума е само да се дават насоки, не и да се реши проблема. Пак ви съветвам - потърсете адвокатска помощ, щото нещата не са толкова прости за да се изяснят тук във форума.
Писането тук във Форума е само да се дават насоки, не и да се реши проблема. Пак ви съветвам - потърсете адвокатска помощ, щото нещата не са толкова прости за да се изяснят тук във форума.
- neutralen
- Активен потребител
Няма за какво да се извинявате. Това, че съм правно неграмотен е очевидно и в никакъв случай нямам някакви претенции. Нали точно затова съм я пуснал тази тема. Жалко, че не се намери някой да ми го посочи този текст преди 1 година когато му беше времето. За съжаление и тогава както и сега получавах напълно безполезния съвет да потърся адвокат. Сякаш ще тръгна сам да пиша възражения и искови молби.
За съжаление голям процент от адвокатите подобно на лекарите или автомонтьорите нямат никаква представа от това, което работят. Клиентите им обаче няма как да разберат кой е читав и кой не преди да се опарят от некъдърността им.
Май в крайна сметка вече съм изпуснал всички влакове. За какво ми е тогава да тепърва да търся друг адвокат?
ПП Майка ми има една изрезка от вестник, в който пише, че подобни вземания имат давност 5 години. Значи ли това, че ако не платим нищо след 5 години задължението отпада?
За съжаление голям процент от адвокатите подобно на лекарите или автомонтьорите нямат никаква представа от това, което работят. Клиентите им обаче няма как да разберат кой е читав и кой не преди да се опарят от некъдърността им.
Май в крайна сметка вече съм изпуснал всички влакове. За какво ми е тогава да тепърва да търся друг адвокат?
ПП Майка ми има една изрезка от вестник, в който пише, че подобни вземания имат давност 5 години. Значи ли това, че ако не платим нищо след 5 години задължението отпада?
- ktamen
- Младши потребител
Не ! Докато трае изпълнителното производство давност НЕ ТЕЧЕ. Има възможност за прекратяване на Изп.производство по силата на закона в случаите по чл. 433, ал.1, т. 8 от ГПК, но очевидно такъв момент при вас все още не е настъпил.
- neutralen
- Активен потребител
neutralen написа::roll: В случая не става въпрос за "неприсъствено решение" а за "заповедно производство" по смисъла на чл.410 и следващите от ГПК. Ако не е изтекъл срока, възможната защита е по чл.423, ал.1 от ГПК.
Действайте бързо - отидете при адвокат ! Очевидно при вас се касае за самодейност - неприсъствено решение и заповедно производство са различни понятия в правото.
Всъщност сте го написал точно навреме този чл.423, жалко, че не съм попаднал на по-читав адвокат.
- ktamen
- Младши потребител
взискателят не поиска извършването на изпълнителни действия в продължение на две години, с изключение на делата за издръжка.
Ако правилно съм разбрал това е въпросната точка 8.
Какво значи "изпълнителни действия" и откога започват да текат тези 2 години.
- ktamen
- Младши потребител
Изпълнителни действия са - запор, възбрана, опис, публична продан, въвод във владение и т.н.
Срока по чл.433, ал.1, т.8 започва да тече от извършване на последното изпълнително действие.
Срока по чл.433, ал.1, т.8 започва да тече от извършване на последното изпълнително действие.
- neutralen
- Активен потребител
Майка ми има запор на пенсията от една година. Досега не са и удържали и стотинка защото пенсията и е малка. Значи ли това, че след още една година вземането на Софийска вода ще отпадне?
- ktamen
- Младши потребител
45 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|