начало

Нагласите на студентите по „Право“ за наказването на престъпления Нагласите на студентите по „Право“ за наказването на престъпления

Продават апартамента ми на обществен търг

Продават апартамента ми на обществен търг

Мнениеот pulverhythm » 30 Апр 2014, 14:03

Здравейте, ще помоля за вашите мнения и съвети относно закупен от мен апартамент, за който в последствие разбирам, че е обявен на обществен търг.

Апартамента е закупен от мен на 29.11.2011 от пълномощник(тъщата) на продавача(Л.В.), който уж бил извън страната. Апартамента го купувам чрез брокерска къща като си сключвам договори с тях и тн. На сделката присъства брокерката и адвокатка с която имам подписан договор за правна защита и съдействие, като тази адвокатка не съм я наемал лично и предполагах, че е доведена от брокерката. Общо взето купувайки чрез брокерска агенция си мислех, че всичко трябва да е наред.
Така вече лятото 2013 идва някакъв човек за оглед на апартамента и разбирам от него че апартамента е пуснат на търг, като вече има няколко минали търга още от 2012. Потърсих си веднага адвокат, това което направи той е да пусне тъжба за измама.

Сега да обясня ситуацията по хронология, 2002г. Л.В. закупува жилището от К.К. който е едноличен собственик на капитала на фирма и имота е включен към него. Като трябва да уточня че двамата имат роднинска връзка и продажбата явно е наужким за скромни пари. Фирмата е обявена в несъстоятелност 2008г и постъпва искова молба. 14.05.2010 Решение на Съда за обявяване на сделката за нищожна. Тука се намесвам аз 29.11.2011г закупувам жилището. 15.12.2011г влиза в сила Решението на съда за обезсилване на сделката от 2002г. и имота е включен в масата на несъстоятелноста.

Това което получихме в отговор на тъжбата от прокурора е постановление за отказ за образуване на досъдебно производство. Мотива беше че, в момента на сделката ми с Л.В. той е бил пълноправен собственик на имота. С адвоката ми обжалваме в момента... обаче на мен ми се струва че не вървим в правилната посока и си мисля че трябва да сменя адвоката, защото досега не е направил нищо освен да пусне една тъжба и последвало обжалване, а ми взе сумати пари. В крайна сметка го питам аз кой е собственик на апартамента той ми казва - ти. Е защо се получава така че ми продават апартамента, не мога ли по някакъв начин да спра тея търгове или да доказваме собственост. В обявата пише "Към настоящия момент имотът е във владение на трето лице и съответно синдика не може да въведе във владение бъдещият купувач. " това аз си го тълкувам като че продаваш нещо за което имаш право да го продаваш ама не е твое.

Моля помагайте със съвети и предложения, защото изход от ситуацията виждам само чрез продажбата му .
pulverhythm
Нов потребител

Re: Продават апартамента ми на обществен търг

Мнениеот barakuda » 30 Апр 2014, 15:03

Смени адвоката.
barakuda
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство