начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

ми се обадиха по телефона някакви си хора от някаква фирма

ми се обадиха по телефона някакви си хора от някаква фирма

Мнениеот tanq_105 » 08 Май 2014, 10:38

ЗДРАВЕЙТЕ на всички!
Като начало искам да се извиня предварително,ако има такава тема или пък ако темата ми не е за тук! Съжалявам ..

Споделям Ви,че преди малко ми се обадиха по телефона някакви си хора от някаква фирма,който ме уведомиха,че съм имала задължения към Виваком и едва ли не ако не ги платя .. най- лошото : СЪД ..
Човека отсреща ми каза,че едва и не Аз съм била отказала да платя,за това моментално на съд ме давали .. Добре,казвам - чакайте малко,кой казал,че няма да ги платя .. Но пък после се сетих,че договора бе сключен преди много години и Аз отказах да плащам,защото не съм ползвала нищо,освен първия месец,който си заплатих,от там насетне - не съм плащала защото те ме излъгаха. Казаха ми едно,а то бе друго .. Традиционната схема,от която са се парили много хора ..
Въпроса ми е .. мисля,че договора бе сключен към .. август 2008-ма .. Може и септември да е било,но на 100 % е през 2008-ма година .. Какво да правя .. Да плащам ли ? Ще ме съдят ли ?
Дайте съвет,моля ..

Благодаря предварително на отзовалите се! И извинявам се още веднъж ако темата е неуместна!

Поздрави!
tanq_105
Младши потребител

Re: ми се обадиха по телефона някакви си хора от някаква фир

Мнениеот kdkrastev1234 » 08 Май 2014, 13:14

Ако неплатената сума е от 2008г. и не сте я отсрочвали/разсрочвали/подписвали споразумение е изтекла погасителната давност. В случая или трябва да предявите иск, че не дължите. Или да чакате те да предявят иск, да направите съответното възражение. За препоръчване е втория вариант.
Ако междувременно се поддадете на заплахите и платите или подпишете споразумение забравете за давността.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот eurolinker » 08 Май 2014, 14:20

kdkrastev1234 написа:Ако неплатената сума е от 2008г. и не сте я отсрочвали/разсрочвали/подписвали споразумение е изтекла погасителната давност. В случая или трябва да предявите иск, че не дължите. Или да чакате те да предявят иск, да направите съответното възражение. За препоръчване е втория вариант.
Ако междувременно се поддадете на заплахите и платите или подпишете споразумение забравете за давността.

+1
Да ви кажа какво бих направил аз при следващото позвъняване? За да им спадне ентусиазма и за да внеса смут бих изпял произволно избрана песен - "Зайченцето бяло", "Белите манастири", "Изправи се гора от стомана" и др.
Позабавлявайте се и вие, няма само те да го правят :P
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот kdkrastev1234 » 08 Май 2014, 18:43

Казваш им "момент, че ми звънят по другия телефон" и ги оставяш да висят, докато затворят. Поне ще ги набуташ с разговори :)
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот eurolinker » 08 Май 2014, 20:44

kdkrastev1234 написа:Казваш им "момент, че ми звънят по другия телефон" и ги оставяш да висят, докато затворят. Поне ще ги набуташ с разговори :)

С оглед евентуалния предмет на евентуалното изп. п-во - евала, kdkrastev1234! :P
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот tanq_105 » 09 Май 2014, 22:06

ХОРА - БЛАГОДАРЯ ВИ .. !! НЕКА СЕ ОБАДЯТ ПАК .. ЩЕ ИМ ПОПЕЕМ .. :lol: :mrgreen: :roll:
tanq_105
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство