Здравейте,
Моля за помощта ви и предварително благодаря за отделеното време.
Майка ми е получила запор на заплатата си в качеството й на поръчител по необслужван банков кредит. Отива в банката и погасява цялото задължение, вкл. съдебни такси. Банката изпраща нареждане до ЧСИ за прекратяване на процедурата. ЧСИ обаче иска от майка ми още 350лв, за да вдигне запора от заплатата й. Има ли право ЧСИ да не изпълнява нареждането на банката (да не вдига запора) и да иска такси от поръчителя? Освен това е посъветвал майка ми да напише молба, с която майка ми става кредитор и занапред кредитополучателя ще плаща на ЧСИ, а той на майка ми. Според него ако тя не попълни молбата нямала право да търси по съдебен ред платеното по кредита от кредитополучателя. Това ли е избора на майка ми - или събиране чрез ЧСИ, или отказ от събиране на вземането си?
Отново благодаря и се извинявам за неюридическия си изказ.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 23:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
запор на заплата от ЧСИ
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: запор на заплата от ЧСИ
Съдия изпълнителят е поискал парите, които се дължат на него по изпълнителното дело и с които банката няма общо.
След като майка ви е платила парите тя става кредитор на длъжника и има право да си получи дадените пари от него, като възложи събирането на съдията по изпълнението. Това е начин да си върне парите от истинския длъжник.
След като майка ви е платила парите тя става кредитор на длъжника и има право да си получи дадените пари от него, като възложи събирането на съдията по изпълнението. Това е начин да си върне парите от истинския длъжник.
- ivanov_p
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|