начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

ръководител на предприятие с грубо и неуважително отношение

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ръководител на предприятие с грубо и неуважително отношение

Мнениеот georgi_ivanov » 26 Юли 2014, 00:37

Привет, искам да задам следния въпрос:

Работя в международна фирма, като от известно време в рамките на около месец всички в фирмата страдаме от непристойното поведение на нашия ръководител, който се държи повече от грубо. Господинът е чуждестранен гражданин, който не знае български език и комуникираме на английски език. В тази връзка той не комуникира нормално с нас спазвайки принципите на добрия тон и уважението към служителите. Ежедневно сме подложени аз и всички останали колеги на психически тормоз с викане, псуване и нервни изблици. Лично мен ме напсува няколко пъти, които вече не броя, за което имам свидетели, които биха дали показания. Имаше един случай, в който въпросният господин хвана с все сила и строши мобилния си телефон в моето бюро, защото колегата ми беше допуснал съвсем дребна грешка. Скоро вече очаквам да отнеса и някой физически удар след проявата на цялата тази свръхагресия и неуважителност.

Мога ли да се обърна към инспекция по труда или комисия за защита от дискриминация във връзка с този терор и да бъда обезщетен за причинените ми вреди? Имам ли някаква друга опция освен да си намеря друга работа и да напусна? Как стоят законово нещата?

Благодаря предварително за отговора.
georgi_ivanov
Младши потребител

Re: ръководител на предприятие с грубо и неуважително отноше

Мнениеот votpuska » 26 Юли 2014, 16:36

"Имаше един случай, в който въпросният господин хвана с все сила и строши мобилния си телефон в моето бюро"
Господинът определено е психично болен (освен ако така и така е смятал да си сменя телефона :D). Може да опитате следното: наговорете се с поне един-двама колеги (за свидетели), може и да го снимате "в акция: (за предпочитане със скрита камера) и подайте жалба до районна прокуратура с искане за предпиремане мерки по чл. 155 ЗЗ.
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
votpuska
Потребител

Мнениеот doc03 » 27 Юли 2014, 13:17

georgi_ivanov написа:Работя в международна фирма....

:roll: ... и от тук ли ще напускаш? ... щото ...
:arrow:
viewtopic.php?f=14&t=55612&p=533380#p533380
viewtopic.php?f=14&t=56880&p=542561#p542561
... и после пак ще се намесят тайните служби
:arrow:
viewtopic.php?f=14&t=56569&p=540609#p540609

... май започвам да ги разбирам работодателите ... вероятно си представят, че на мястото на телефона е физиономията на някой много добър служител ...

votpuska написа:Господинът определено е психично болен ...

Кой господин, по-точно? :)
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот votpuska » 27 Юли 2014, 23:56

Е док, благодаря за уточнението. Ти ги следиш всичките обаче, ей! Да ти се чуди човек кога намираш време направо. Тоя служебен компютър му скъсваш... процесора :D да зарежда лекс :lol:
votpuska
Потребител

Мнениеот doc03 » 28 Юли 2014, 00:11

От служебния не пиша. Няма интернет на него.
А и едно уточнение - до сега никога не съм имал "служебен" компютър. Всичките съм си ги купувал и са били лични, използвани за служебни нужди, щото .. така ....
votpuska, отново си някъде в страни, в бялото, далеч от десятката :-)

П.П. Не са чак толкова много (за сега) пишещите тук (и това е добре!), които се оплакват от следене и подслушване от "службите". И защото съм "службите", та така, помни се....

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот votpuska » 28 Юли 2014, 22:58

ОК, щом ти си службите, аз съм държавата. Дай да се премерим кой е по-зле :mrgreen: :mrgreen:
votpuska
Потребител

Мнениеот doc03 » 29 Юли 2014, 08:36

Кой е по-зле? Този въпрос, при така зададени роли, е нонсенс, тъй като първото е част от второто, и е създадено от него и заради него.
Че службите са зле, предполагам, виждаш, или поне би трябвало да виждаш, а ако не - не знам в коя държава живееш. От друга страна, при положение, че ти си държавата, следва ти да отговориш защо това е така, и кого в същност обслужваш (следва да е "народа" - мнозинството от хората, ама нещо май ... а?) :)

"Държавата — това е специализирана и концентрирана сила за поддържане на правовия ред. Държавата — това е институция или съвкупност от институции, чиято основна задача (независимо от всички други задачи) е охраняване на правовия ред. Държавата съществува там, където специализираните органи за поддържането на реда, като например, полиция и съд, са отделени от останалите сфери на обществения живот. Те са държавата ... Държавата е специална, достатъчно устойчива политическа единица, представляваща отделена от населението организация на властта и администрацията, и претендираща за върховното право да управлява (да изисква да изпълнява това действие) определени територии и население независимо от съгласието на последното, имаща силите и средствата за осъществяване на претенциите си."

Та, след като владееш силата, и средствата, защо си държиш слаби службите, държаво? :P

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот votpuska » 29 Юли 2014, 16:42

Това определение ми се вижда много соц :shock: Определено не важи за България на мутрите. :D Пък и кое от кое е част и кое кое обслужва.. мисля че при днешната плесканица няма еднозначен отговор на този въпрос..
votpuska
Потребител

Мнениеот bludniq_sin » 29 Юли 2014, 16:56

отпускар ако не е мн нагло от моя страна (ако е - извинявай) мо'е ли да те запитам кой, точно елемент на държавата представляваш? Може и на лични ако решиш все пак да отговориш на любопитството ми.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот chadel » 29 Юли 2014, 22:59

Пусни анонимка на перфектен английски до неговите началници. Другият вариант е да му обясниш кОлторно да сА съобразява малко, дан му прехвърлиш керемидите. В последния случай обаче, трябва да си готов да си търсиш нова работа. Поне ще подходиш мъжки към ситуацията.
chadel
Потребител

Мнениеот bludniq_sin » 30 Юли 2014, 09:06

Ама аз не се заяждам :) Просто ми стана любопитно от разговора му с док.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот votpuska » 30 Юли 2014, 17:13

Да съм говорил нещо за елементи?
votpuska
Потребител

Мнениеот bludniq_sin » 30 Юли 2014, 17:42

замени елемент с власт :)
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот votpuska » 30 Юли 2014, 17:46

Че тя държавната власт (върховната) си е единна. Ако смяташ разните марионетки тук и таме за власти, при това различни.. Те са просто изпълнители. Сериозно ли вярваш че решенията се вземат в парламата или МС?
votpuska
Потребител

Мнениеот bludniq_sin » 30 Юли 2014, 17:49

законодателна, изпълнителна или съдебна власт :) за тях говорех. просто се чудех, когато док казва, че ти си държавата а той службите ми стана интересно ако той е службите ти кое на държавата си?
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот votpuska » 05 Авг 2014, 18:23

Представител съм на единната върховна финансова власт. :)
votpuska
Потребител

Назад към Трудово право