начало

Без номинации за шеф на ВАС в първото заседание на ВСС след старта на процедурата Без номинации за шеф на ВАС в първото заседание на ВСС след старта на процедурата

продажба на недвижимост от малолетен

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


продажба на недвижимост от малолетен

Мнениеот Melinda » 28 Яну 2005, 14:52

Колеги, спешно ми трябва указание какви се условията малолетен да продаде свой недвижим имот.Освен, че това се прави от родителите, нещо друго по-специфично?
Благодаря!
Melinda
 

Re: продажба на недвижимост от малолетен

Мнениеот donna » 28 Яну 2005, 15:03

разрешение от районния съд имаш ли виж чл.73 ал-2 от СК
donna
Старши потребител
 
Мнения: 5350
Регистриран на: 10 Яну 2003, 19:58
Местоположение: Свищов

Re: продажба на недвижимост от малолетен

Мнениеот lorelai » 28 Яну 2005, 15:07

Необходимо е още разрешение на Районен съдия /обикновено се дава от дежурния/.Това разрешение ще бъде дадено само при положение, че бъде доказано от родителите или законните му представители, че тази продажба е в очевидна полза на малолетния.
lorelai
Младши потребител
 
Мнения: 34
Регистриран на: 16 Дек 2004, 10:02

Re: продажба на недвижимост от малолетен

Мнениеот комета » 28 Яну 2005, 15:58

Трябва да родителите да подадат молба до РС за назначаване на особен представител на детето, като в нея посочат защо се налага продажбата. Изисква се да докажат пред съда, че това е в интерес на детето. Към молбата се прилага НА, актът за раждане на детето, квитанция за внесена ДТ.
Ако не се лъжа, от тази година разрешението се дава в съдебно заседание с призоваване на родителите и представител на АЗД.
комета
 

Re: продажба на недвижимост от малолетен

Мнениеот галина » 29 Яну 2005, 20:26

Колеги,разрешенията по чл. 73,ал.2 от СК,ве че НЕ СЕ ДАВАТ ОТ ДЕЖУРНИЯ СЪДИЯ в закрито заседание, а ВЕЧЕ СА В ОТКРИТО ЗАСЕДАНИЕ с призоваване на страните. Голяма бъркотия, ама е така!
галина
 


Назад към Покупко-продажба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 28 госта


cron