- Дата и час: 23 Ное 2024, 21:12 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да спася наследствен автомобил от бъдещ запор от кредито
|
|
17 мнения
• Страница 1 от 1
Как да спася наследствен автомобил от бъдещ запор от кредито
Здравейте,
наследили сме с брат ми автомобил от баща ми починал преди седмица.Наследяваме един малък депозит и нищо друго.Наследяваме обаче и заем от банка,който по размер е по малък от горните два актива.
Интересувам се как можем да приемем автомобила и депозита и да не приемем дълга?
Зная за наследствотото по опис ,но зная също че ако продадем колата преди започване на изп.производство ,
на по късен етап сделката с продажбата на МПС може да се развали по искане на кредитора.Само да вметна ,че евентуално,аз мога да наследя дълга ,защото нямам нищо на мое име.
С голям интерес чакам вашите коментари и съвети....
наследили сме с брат ми автомобил от баща ми починал преди седмица.Наследяваме един малък депозит и нищо друго.Наследяваме обаче и заем от банка,който по размер е по малък от горните два актива.
Интересувам се как можем да приемем автомобила и депозита и да не приемем дълга?
Зная за наследствотото по опис ,но зная също че ако продадем колата преди започване на изп.производство ,
на по късен етап сделката с продажбата на МПС може да се развали по искане на кредитора.Само да вметна ,че евентуално,аз мога да наследя дълга ,защото нямам нищо на мое име.
С голям интерес чакам вашите коментари и съвети....
- haleev
- Младши потребител
Re: Как да спася наследствен автомобил от бъдещ запор от кре
Като взема една пръчка!!!
- ivanov_p
- Активен потребител
Ае какви са тея глупости??? Аман от свобода на предвижването по тея форуми...
Не обиждай човека, който се опитва да ти помогне ! Уважавай чуждия труд !
- possitiv3
- Потребител
е, човекът пита, са кво?
- emstoianova_
- Младши потребител
Българинът все си мисли, че може да се съвокупява с дявола във въздуха. Нищо, де...
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
Ето с какъв материал работя!
Каквото и да правите трябва да платите дълга. Ако не приемете наследството сте вътре, защото е по-голямо от дълга, ако го приемете по опис пак сте вътре, защото оценката му ще е по-голяма от дълга. Ако го приемете същата работа.
Не се приема наследство, когато е по-малко от дълговете. В случая обаче може да има други задължения и затова е добре да го приемете с опис. Добре е да платите известния дълг без разноски, т.е. без да се налага да ви съдят.
Каквото и да правите трябва да платите дълга. Ако не приемете наследството сте вътре, защото е по-голямо от дълга, ако го приемете по опис пак сте вътре, защото оценката му ще е по-голяма от дълга. Ако го приемете същата работа.
Не се приема наследство, когато е по-малко от дълговете. В случая обаче може да има други задължения и затова е добре да го приемете с опис. Добре е да платите известния дълг без разноски, т.е. без да се налага да ви съдят.
- ivanov_p
- Активен потребител
Абе те хората питат как да гепят актива, па дълга да го пришият към КТБ-то
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
Благодаря за отговора ,Иванов......
а на останалите кибици ще кажа,че аз си решавам какво да правя с моя си дълг,това си е мое право и ще се възползвам от него както намеря за добре.Хората милиони откраднаха а вие тук ми се дръвчете,че не искам да върна на крадливите банки няколко хиляди лева дълг който не е мой,айде гледайте си работата....
а на останалите кибици ще кажа,че аз си решавам какво да правя с моя си дълг,това си е мое право и ще се възползвам от него както намеря за добре.Хората милиони откраднаха а вие тук ми се дръвчете,че не искам да върна на крадливите банки няколко хиляди лева дълг който не е мой,айде гледайте си работата....
- haleev
- Младши потребител
Ама той дълга не е твой (па един път викаш - твой, един път - не е твой - ми то и колата и депозита по тая логика не са твои, налЕ ). Дългът ТИ по същество е вземане, дето е НА кредитора
Много тъп аргумент е да оправдаваш това, че искаш да утрепеш някого с онова, че имало генерали, дето ръководели геноцид или Иди Амин ял хора и те така
Много тъп аргумент е да оправдаваш това, че искаш да утрепеш някого с онова, че имало генерали, дето ръководели геноцид или Иди Амин ял хора и те така
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
haleev написа:Здравейте,
Никак
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
- kdkrastev1234
- Потребител
Има начини да се избегне пасива ,вече са ми известни....но няма да ги споделя тук заради слостното отношение към темата поставена от мен.Благодаря ...
- haleev
- Младши потребител
haleev написа:Има начини да се избегне пасива ,вече са ми известни....но няма да ги споделя тук заради слостното отношение към темата поставена от мен.Благодаря ...
Да, по-добре недей ... Няма нужда и други да кандидатстват за близки срещи от трети вид със ... стопанска ...
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
Мдаааа, прав си има начини да гепиш колата и да не платиш дълга, лошото че са описани в НК
- hariman
- Потребител
haleev написа:Има начини да се избегне пасива ,вече са ми известни....но няма да ги споделя тук заради слостното отношение към темата поставена от мен.Благодаря ...
Щом знаеш, защо питаш?
advokat.k.krastev@gmail.com
- kdkrastev1234
- Потребител
Баща ви е починал, но дълга още не е станал изискуем.
В този случай спокойно можете да изтеглите парите от депозита и да си ги разделите с брат ви, а за колата е същото положение. Говорите за бъдещ запор - ще прехвърлите на друго лице автомобила и ще си го карате по живо по здраво, докато се амортизира, после го давате за скрап.
В този случай спокойно можете да изтеглите парите от депозита и да си ги разделите с брат ви, а за колата е същото положение. Говорите за бъдещ запор - ще прехвърлите на друго лице автомобила и ще си го карате по живо по здраво, докато се амортизира, после го давате за скрап.
- p_dyan
- Потребител
p_dyan написа:Баща ви е починал, но дълга още не е станал изискуем.
Това което сте описали няма нищо общо с питането. Не е проблема в изтеглянето на запора и в продажбата на автомобила - банката това няма да я интересува. Само че с изтеглянето на влога и продажбата на автомобила ясно и недвусмислено показват, че приемат наследството, а щом са го приели, то автоматично приемат както активите (влог и автомобил), така и пасива (кредита). Банката спокойно ще си търси парите и ще може да си ги събира от тяхното имучество без никакъв проблем. Това което вие описвате по никакъв начин няма да избегне плащането на кредита на банката.
- hariman
- Потребител
Благодаря p_dyan , доло горе това направих,като брат ми се отказа от наследство,нататък я камилата я камиларя,като ми писне да плащам или ако ме ядосат нещо, ще им дам свободно и т.н.Нямам нищо на мое име,те ще имат да вземат аз ще имам да давам после бате Бойко като приеме закона за "личния фалит" ще съм чист като момина сълза.Пак повтарям хора,големите тузари окрадаха милярди ,банките не са за жалене,само мор за тях...Благодаря на всички,не забравяйте че в този форум всички видове дискусии са полезни
- haleev
- Младши потребител
17 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|