начало

Без номинации за шеф на ВАС в първото заседание на ВСС след старта на процедурата Без номинации за шеф на ВАС в първото заседание на ВСС след старта на процедурата

Как да си запазя имот, закупен от Общината?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Как да си запазя имот, закупен от Общината?

Мнениеот Теди » 29 Яну 2005, 20:25

През м. юли 2004 г. със заповед на кмета на Община Х бе обявен търг за 15 общински имота. За един от тях - нежилищен и незастроен имот, аз участвах и спечелих, след което ми бе връчена заповедта за класирането. От Общината ми обясниха, че трябва в 14 дн. срок да довнеса останалата сума до размера на предложената от мен цена. След като внесох изцяло сумата, в средата на м. август 2004 г. подписахме договор с Общината, с което станах собственик на имота. Вписах го в Агенцията по вписване, декларирах го, получих скица-виза и становища от ВиК и от енергото за проектиране и желанието ми бе да започна проект за строителство, тъй като в момента ползвам под наем друг общински имот. Желанието ми обаче бе помрачено, тъй като през м. декември 2004 г.(четири месеца след сключване на договора) съвсем неочаквано за мен, получих призовка да се явя във ВАС като заинтересована страна. След като направих проверка за какво става на въпрос, с недоумение разбрах, че след заповедта за класиране е имало подадена жалба до Областния Управител (ОУ) от един от участниците в търга за друг имот, обявен със същата заповед на кмета. След проверка, със заповед ОУ е отменил заповедите на кмета за търга и класирането като незаконосъобразни, тъй като за това не е имало решение на Общинския съвет (т. е. отменил е заповедите на кмета за тези общински имоти от търга, които са незастроени и нежилищни, в т. ч. и моят). Общината е обжалвала заповедта на ОУ пред ВАС и едва тогава ВАС ни призовава да се явим като заинтересована страна. Т. Е. АЗ ЧЕТИРИ МЕСЕЦА НЕ ЗНАМ, ЧЕ СЕ ОБЖАЛВА ТЪРГА. ВАС - тричленен състав, потвърждава заповедта на ОУ и сега обжалваме решението пред петчленен състав на ВАС. Какво да правя, ако и последната инстанция потвърди заповедта на ОУ, с която се отменят заповедите на кмета за търга и класирането, на което пък основание е сключен моят договор? Искам да си запазя имота, но как? Моля, помогнете ми със съвет. Благодаря предварително.
Теди
 

Re: Как да си запазя имот, закупен от Общината?

Мнениеот пепи - Шумен » 29 Яну 2005, 23:00

Проверете дали има вписана тежест, при съдията по вписванията , ако няма
докато излезе делото прид ВАС продайте имота.
пепи - Шумен
 

Re: Как да си запазя имот, закупен от Общината?

Мнениеот Теди » 29 Яну 2005, 23:20

в Агенцията по вписванията няма възбрана, но ако продам сега имота, не съм ли вече недобросъвестна, и след време на това основание да падне и тази сделка
Теди
 

Re: Как да си запазя имот, закупен от Общината?

Мнениеот ku4kata » 30 Яну 2005, 23:57

eдинственото , което можете да направите е да искате обезщетение от общината за провалената сделка, защото вие сте били добросъвестна страна по сделката.
ku4kata
 


Назад към Покупко-продажба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 42 госта


cron