начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Мога ли да взема пробация?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мога ли да взема пробация?

Мнениеот tin444eto » 07 Юни 2015, 18:51

Здравейте искам да попитам нещо-ИМАМ УСЛОВНА ПРИСЪДА,ВЛЯЗЛА В СИЛА,В НЕГО ПЕРИОД ИМАМ НАРУШЕНИЕ И МИ ПРЕДЛАГАТ СПОРУЗОМЕНИЕ ПРОБАЦИЯ ОТ 6М.,(което спорузомение още не съм подписал),имам и още едно нарушение може ли да взема и от него пробация 2г.като двете пробации да се кумулират,като остане втората по голяма ?Благодаря предварително.
tin444eto
Младши потребител

Re: Мога ли да взема пробация?

Мнениеот sunshine_75 » 13 Юни 2015, 08:25

Зависи какви са Ви нарушенията, а също и кога сте ги направили. Обикновено пробацията се дава, не се взема... Ако дадете повече информация, може и да обсъдим възможностите тук.
sunshine_75
Потребител

Re: Мога ли да взема пробация?

Мнениеот svettoslav » 13 Юни 2015, 14:18

sunshine_75 написа:Зависи какви са Ви нарушенията....

По наказателния кодекс са... :D

sunshine_75 написа:Обикновено пробацията се дава, не се взема...

Напротив,всичко се взема.
Един познат стар наказателен адвокат така се изразява винаги: Да,да взеха по 3 години.Стефан взе 5 години;Петров също взе доста. 8)
По кое дело питате,колега? Ааа,по онова Делян взе 6 години.Баща му взе 10 :lol:

П.П. Какво нещо е,значи...като имаш за вземания...Може да ги прехвърлиш с цесия когато си пожелаеш :) Лошото е,че и за дарствена цесия,пак искат съгласие на цесионера. :cry: :(
svettoslav
Активен потребител

Назад към Наказателно право