Здравейте,
преди няколко дена баба ми ме уведоми, че е получила съобщение което е трябвало да бъде връчено на мен.
Съобщението е от ЧСИ по наказателно дело за опис на имуществото на настоящият ни адрес. Аз живея в един апартамент с баба ми и брат ми. Сумата, която трябва да бъде платена за момента е непосилна за мен. Много мои близки включително и баба ми искат да ми помогнат за заплащането , но аз им отказвам. В момента се опитвам да спепстявам пари от всякаде от където мога, работя без трудов или граждаснки договор и повечето от парите заделям. Студент съм и засега съм успял да събера колкото за двата идни семестъра и 600лв. , което е малка част от дължимото. Най-важният въпрос за мен е: Когато дойдата да правят опис на имуществото задължително ли е третите лица(баба ми и брат ми) да доказват техните вещи чрез касови бележки и гаранционни карти.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 20:19 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Опис от ЧСИ по наказателно дело
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Опис от ЧСИ по наказателно дело
Какво е това наказателно дело - разноски по дело се събират от Данъчното, рядко от ЧСИ.
Може да се наложи да обяснявате произхода на вещите, но не е нещо фатално.
На практика никой няма да дойде на никакви описи-абсолютно е блъф.
Може да се наложи да обяснявате произхода на вещите, но не е нещо фатално.
На практика никой няма да дойде на никакви описи-абсолютно е блъф.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Re: Опис от ЧСИ по наказателно дело
Заза, пиши първо има ли издаден срещу тебе изпълнителен лист?
А поне СРС в момента събира вземания за държавни такси, глоби, разноски чрез ЧСИ, което допълнително утежнява сметката.
А поне СРС в момента събира вземания за държавни такси, глоби, разноски чрез ЧСИ, което допълнително утежнява сметката.
- dimist
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|