начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

изпълнително дело по фиш от КАТ

изпълнително дело по фиш от КАТ

Мнениеот emolex » 05 Яну 2017, 16:59

Преди ден видях в сайта на НАП, че срещу мен през 2016г. има образувано изпълнително дело по неплатен фиш от КАТ от 2011г. Като оставя настрана, че винаги си плащам глобите и това вероятно е някаква грешка, искам да знам дали ако си заплатя глобата повторно (сумата не е голяма), това изпълнително дело ще бъде прекратено, няма да се издава изпълнителен лист или най-общо казано, няма да плащам допълнителни такси и др. разноски, както и да си губя време и нерви.
Предварително благодаря за приложими съвети.
emolex
Младши потребител

Re: изпълнително дело по фиш от КАТ

Мнениеот katerinakuch » 06 Яну 2017, 14:41

Не е необходимо да плащате повторно. Нали вече сте платили.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот TheOldMan » 06 Яну 2017, 14:51

Опитайте се да се сетите как сте платили глобата. Обикновено е по банков път, и срещу скромна сума банката може да ви изкара заверено копие от платежното, в което фигурира сумата, датата и повода, т.е. номера на фиша по който е платена глобата. Това би трябвало да е достатъчно за НАП да прекрати всякакви действия.
Другия вариант е да отидете в КАТ и да проверите за издадено наказателно постановление, което е логичната стъпка ако фиша не е платен. Ако нямате НП, значи фиша е бил платен и КАТ трябва да си оправят бакиите.
П.С. Ако в КАТ ви искат книжката или талона - казвате че не ги носите, че знае ли човек ... може пък да има издадено НП и да ви приберат и талона ... :)
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот emolex » 06 Яну 2017, 16:52

TheOldMan написа:Опитайте се да се сетите как сте платили глобата. ... :)

Благодаря, но нямам време да се занимавам с банки и КАТ (много време измина от съставянето/плащането на фиша и нямам релевантни спомени), а и не очаквам, че КАТ ще предприеме своевременни действия, за да си открие грешка, която не е в негова вреда.

Въпросът ми е: С кого трябва да се свържа (НАП ли, КАТ ли, кой ли още?), за да си платя (нямам против да е повторно - ще ми спести време) глобата и да приключа с въпроса.
emolex
Младши потребител

Мнениеот emolex » 10 Яну 2017, 19:24

Решението е:
"... да разберете в НАП, кой съдебен изпълнител е образувано делото , да се свържете с него и да си заплатите задължението или да подпишете споразумение за разсрочено плащане..."

Благодаря за съдействието :wink:
emolex
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство