начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Живи родители и делба ????

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Живи родители и делба ????

Мнениеот jj1967 » 12 Фев 2019, 18:55

Здравейте,
Имам изключително безумен казус, моля за вашето виждане и съвет. Благодаря за всяко изказано мнение.

Родителите ми са собственици на не малка, еднофамилна къща. Двамата са живи и здрави. Преди две години, сестра ми с цялото си 5 членно семейство се нанесе да живее при тях, лошо няма. Аз напуснах къщата, защото построих своя, а и бях помолена за това. ОК, търпелива и компромисна съм , но питам, как при живи родители този имот се дели? Защо, също за мен не е ясно! Не съм комерсиална, но не бих била глупава ! Моля за помощ ! Благодаря на всички с отношение към проблема ми,
С най-добрите ми пожелания,
Жени
jj1967
Нов потребител

Re: Живи родители и делба ????

Мнениеот Melly » 12 Фев 2019, 19:34

jj1967 написа:Здравейте,
Имам изключително безумен казус, моля за вашето виждане и съвет. Благодаря за всяко изказано мнение.

Родителите ми са собственици на не малка, еднофамилна къща. Двамата са живи и здрави. Преди две години, сестра ми с цялото си 5 членно семейство се нанесе да живее при тях, лошо няма. Аз напуснах къщата, защото построих своя, а и бях помолена за това. ОК, търпелива и компромисна съм , но питам, как при живи родители този имот се дели? Защо, също за мен не е ясно! Не съм комерсиална, но не бих била глупава ! Моля за помощ ! Благодаря на всички с отношение към проблема ми,
С най-добрите ми пожелания,
Жени

Този имот не подлежи на делба по ваш почин - такъв иск би бил недопустим поради липса на правен интерес. Само родителите ви могат да се разпоредят с него или с части от него в полза на едното или на двете деца. Собствеността е тяхна и правото да се разпореждат с него принадлежи само на тях.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Re: Живи родители и делба ????

Мнениеот jj1967 » 12 Фев 2019, 19:39

Благодаря Melly
jj1967
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба