начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Въпрос за наследство на пасиви и активи.

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за наследство на пасиви и активи.

Мнениеот desi74 » 01 Фев 2022, 22:13

Здравейте! Става въпрос за съпругът на сестра ми, който почина в следствие на Ковид. Мъжът е имал предишен брак, пълнолетно дете и развод. Със сестра ми също има брак и дете, което е непълнолетно. След смъртта му, сестра ми разбра, че човека има няколко дългове по кредити, за които тя не е знаела преди това. В такава ситуация, кой и какви права и задължения има по дълговете и наследството?
desi74
Нов потребител

Re: Въпрос за наследство на пасиви и активи.

Мнениеот guest1 » 02 Фев 2022, 01:06

Здравейте!
Наследници - детето от първия брак, Вашата сестра (преживяла съпруга) и общото им дете. Бившата съпруга не е наследник.

Наследството - приемане по опис. Ще има нужда от адвокат.
Успех!
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Re: Въпрос за наследство на пасиви и активи.

Мнениеот todorst » 22 Фев 2022, 21:26

Жоре, кажи на питащия - приемане по опис! ще си помисли,че приема положителните страни - къща, апартаменти и т.н. ,НО отказва /не приема /дълговете. Обясни му КАК ще стане това. Дори адвокат не би могъл да го реализира.
Допълнително - има ли Завещание /под възглавницата/ , при нотариус депозирано и други подробности! Влез в час !
todorst
Потребител

Назад към Семейни казуси