начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Съдебна делба на имот

Казуси за недвижими имоти

Съдебна делба на имот

Мнениеот nikam77 » 01 Фев 2025, 14:47

Здравейте, при съсобствен имот, по голям дял имам аз, не мога да ползвам имота, защото другият съсобственик живее там и ми упражнява тормоз всеки път като се опитам да живея там. Предложих да купи моят дял, отказа, предложих да се продаде- отговора му беше, че няма да се занимава с намирането на купувач, отказва да плаща хонорар на брокер при сключена сделка, обяви, че ще се появи само на сделката и че аз и купувача трябва да платим разноските по продажбата а той само си взимал парите.....Притеснява ме, че ще провали сделката, и че няма намерение да продава а лъже, защото също ми отказа да ми плаща наем, а с години живее в имота и аз не мога дори да живея там заради постоянни скандали.... Моля за съвет, съдебната делба ли е решението ? Благодаря
nikam77
Нов потребител

Re: Съдебна делба на имот

Мнениеот berto » 01 Фев 2025, 15:31

Вие и преди време писахте и аз Ви писах отдолу в коментар, че трябва да има делба.

Любопитно ми е само какви пари ще вземе другият съсобственик, като Вие ще продавате на трето лице?
berto
Потребител

Мнениеот nikam77 » 01 Фев 2025, 15:45

Аз искам да продадем целият имот, със доброволно съгласие, но не мисля, че е честно аз да платя само хонорар на брокер... в какъв смисъл казвате, аз да продам на трето лице? имате предвид да продам моята част само ли ?
nikam77
Нов потребител

Мнениеот berto » 01 Фев 2025, 16:35

Няма как да продадете ако другият не е съгласен. Затова делбата е най-удачна.
berto
Потребител

Назад към Имотни казуси