Здравейте,
Питането ми е относно оспорване на дарение?
През 90те г. на миналия век, майка ми искаше да дари апартамента си на мен / единствен син.
Към онзи момент имахме вече семейно жилище и ние със съпругата ми я накарахме да го дари на нашите деца / нейните внуци. Аз бях определен като настойник до навършване на пълнолетието им.
Така смятахме че е нормално и справедливо.
Но през 2024 г. майка ми почина, като преди това имах един дълъг период на обгрижване от моя страна, без помощта на моите деца/ внуците и.
Също така и поради наколко обстоятелства в живота ни, смятаме че дарението трябва да бъде анулирано.
Питането ми е:
- Възможно ли е да оспоря дарението и да възстановя запазената част от наследството.
Пояснение - Единствен син и наследник съм.
Благодаря предварително за отговорите.
- Дата и час: 07 Апр 2025, 22:19 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Оспорване на наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Оспорване на наследство
Последна промяна 100dena на 07 Апр 2025, 12:40, променена общо 1 път
- 100dena
- Нов потребител
Re: Оспорване на наследство
Да!
Макар, че е странно.
Макар, че е странно.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
- guest1
- Активен потребител
Здравейте и благодаря за бързия отговор.
На ЛС пращам пояснения , защо бихме искали отмяна.
На ЛС пращам пояснения , защо бихме искали отмяна.
- 100dena
- Нов потребител
Най-вероятно - ще може да се възстанови част от наследството, но трябва да се види комплексно като теория и на практика.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
ivan_lawyer написа:Най-вероятно - ще може да се възстанови част от наследството, но трябва да се види комплексно като теория и на практика.
Благодаря ви за отговора.
Без адвокат , няма да стане.
Въпросът беше - дали може да се оспори, заради последващи събития.
Това ни е достатъчно.
Неприятно, но живота е такъв. Понякога неочакван...
- 100dena
- Нов потребител
Много е по-хубаво с адвокат. Трябва да се ориентирате към някой от познатите, невъзможно е да не познавате някой адвокат - поне за първи контакти. Друго е да е - един вид семеен познат. Така директно - по обява или по форуми - не Ви съветвам - много са извън стандартите - в определен смисъл, гледат малко отгоре-отгоре.
Да не се натрапвам повече - обмислете си кого имате предвид - за юрист.
Да не се натрапвам повече - обмислете си кого имате предвид - за юрист.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|