начало

Без номинации за шеф на ВАС в първото заседание на ВСС след старта на процедурата Без номинации за шеф на ВАС в първото заседание на ВСС след старта на процедурата

Нотарялна покана

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Нотарялна покана

Мнениеот soky » 11 Мар 2004, 19:57

Майка ми и брат и владеят имот. Тя иска да продаде нейната част затова изпрати до него наторялна покана за да предложи първо на него да искупи дела и. Той прочете поканата и се подписа, че е уведомен но не купи имота. Сега имаме купувач и преди да се извърши зделката адвоката каза че не е направен протокол след поканата. Искам да попитам нужен ли е този протокол и как да постъпи като човека не е в България, втора покана ли трябва да направим?
Благодаря Ви.
soky
 

Re: Нотарялна покана

Мнениеот stavrev » 11 Мар 2004, 20:53

Не,не е нужен-достатъчно е да се декларира пред нотариуса,че съсобственикът е поканен да купи имота и нотариалната покана,на която трабва да е отбелязано,че е получена.
stavrev
Потребител
 
Мнения: 485
Регистриран на: 07 Дек 2001, 20:31

Re: Нотарялна покана

Мнениеот boba » 12 Мар 2004, 10:25

Според мен не е нужен. Не ми се вярва Нотариус да ти откаже изповядване на сделката. Беше ли записано в нотариалната покана на каква цена го кани да купи и беше ли даден подходящ срок /например 2-3 месеца/, за да го купи. Беше ли указан в нот.покана ден и час пред Нотариус, за да се оформи покупко-продажбата с брат ти, при условие, че приеме да купи имота. Ако е имало такова условие в поканата, тогава ти трябва констативен протокол от Нотариуса, който да удостовери, че брат ти не се е явил на сделката в посочения ден и час и за посочената продажна цена.
boba
 


Назад към Покупко-продажба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 30 госта


cron