начало

3 години затвор за близнаците Динкови за ролята им в убийството в Цалапица 3 години затвор за близнаците Динкови за ролята им в убийството в Цалапица

предварителен договор

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


предварителен договор

Мнениеот МГТ » 07 Май 2004, 15:04

Уважаеми юристи, имам следния въпрос:
Подлежи ли на вписване предварителен договор за продажба на недвижим имот и какво е значението на вписването?
МГТ
 

Re: предварителен договор

Мнениеот donna » 07 Май 2004, 16:09

предварителния договор за покупко продажба не подлежи на вписване ,на вписване подлежи нотариалния акт ,вписването има декларативно значение тоест да даде гласност на сделката
donna
Старши потребител
 
Мнения: 5350
Регистриран на: 10 Яну 2003, 19:58
Местоположение: Свищов

Re: предварителен договор

Мнениеот sas » 31 Май 2004, 16:37

ами като гледам правилника за вписванията и чл. 112 от ЗС не се вписват, но ако се образува дело по 19 ал. 3 от ЗЗД то се вписва исковата молба. щото предварителния договор създава само облигационно задължение но не прехвърля правото на собственост де
sas
Младши потребител
 
Мнения: 11
Регистриран на: 18 Май 2004, 12:42

Re: предварителен договор

Мнениеот anton petrov » 01 Юни 2004, 22:28

imam predvaritelen dogovor za pokupka na magazin ot cila ad jambol koito izleze v nesastojatelnost na stoinost 70 000 lv sega zavoda ima sindik az sam bes pari i bez magazin moljaako mojete dami pomognete obadetemise na tel . 0898 54 58 61 anton petrov jambol МГТ написа:
>
> Уважаеми юристи, имам следния въпрос:
> Подлежи ли на вписване предварителен договор за продажба на
> недвижим имот и какво е значението на вписването?
anton petrov
 

Re: предварителен договор

Мнениеот S.Christov » 08 Юни 2004, 00:05

Ужасно ви съчувствам!

Веднага се обърнете към адвокат, занимаващ се с търговско право, най-добре несъстоятелност. Гледайте да е със солиден опит и добро име. Не познавам никого в Ямбол, от София съм. На първо място обаче - колко пари платихте за магазина? Обикновено не се плаща цялата сума на предварителен договор (10-15% от сумата е нормално)! Като гледам за каква сума говорите обаче нищо чудно да сте изплатили целия магазин още при сключване на предварителния договор. Нямам представа дали случайно предварителния договор (и сумата, която сте изплатил по него, е заведена и осчетоводена в търговските книги на АД-то) - би следвало да е така. Ако е така, би следвало временния синдик да се е свързал с вас, ако е назначен..... и така нататък...

Нещата са многовариантни и е излишно да започвам да ви говоря, още повече не зная конкретните обстоятелства относно несъстоятелността на АД-то. Хипотези има десетки. Доколкото разбирам АД-то е в процедура по несъстоятелност... или е обявено в несъстоятелност... Има вариант съдът по несъстоятелността директно да е обявил АД-то в несъстоятелност още с откриването на процедурата... Без адвокат/юрист-консулт няма да минете.
Кога се е сключил предварителния договор и кога е започнала официално работата с несъстоятелността? За кога е предвидено изповядването на сделката за магазина (ако всичко протичаше нормално, без несъстоятелност). Назначен ли е вече синдик на АД-то, кога и кой е той? Този синдик временен ли е или просто синдик (синдик-титуляр така да се каже)? Вие в какво качество сте сключили предварит. договор -физическо лице, Едноличен търговец, ЕООД/ООД? Ако вече тече процедурата по несъстоятелността, колко време е минало оттогава - надали е така, но вие трябва да се легитимирате като кредитор срещу АД-то, тоест вашето вземане да бъде прието от синдика....... С ДВЕ ДУМИ: не губете никакво време! Колкото по-малко време е изтекло от откриване на процедурата по несъстоятелността, в толкова по-благоприятно положение се намирате вие (ако изобщо може да се говори за благоприятност).
Пишете повече подробности, за да мога да съм ви от полза. И един последен съвет - не се доверявайте само на едно мнение. Сравнявайте и преценявайте. Аз мога да ви изпиша 10 страници и да ви се струват логични, и пак да съм в грешка някъде... В крайна сметка решаваща дума ще има адвокатът ви. След като дадете повече конкретика се надявам и другите колеги да започнат да пишат по въпроса.
S.Christov
 

Re: предварителен договор

Мнениеот donna » 08 Юни 2004, 00:09

изпрати ми на електронна поща името на фирмата , ще проверя в апис регистър
какво се е случвало
donna
Старши потребител
 
Мнения: 5350
Регистриран на: 10 Яну 2003, 19:58
Местоположение: Свищов

Re: предварителен договор

Мнениеот ахил » 08 Юни 2004, 12:26

Наистина нотариалната заверка и вписването на предварителния договор не е задължително. Вписването удостовелява датата на която се е сключил договора.
Ако сте платили цената и предварителния договор съдържа всички атрибути на окончателния, т.е.нотариалния акт, можете да поискате от съда да го обяви за окончателен. Сигурен съм, че съда ще го обяви за такъв.Ако въпроса седи така, не сте загубили парите си. Покажете го и се консултирайте с адвокат- незабавно. За консултацията няма да ви вземат кой знае колко.Попитайте адвоката, можете ли да поискате от съда да обяви конкретния предварителен договор за окончателен. Ако договора Ви е правен от адвокат, разбира се който си разбира от работата /при положение че става въпрос за толкова пари би следвало да е така/, сигурен съм, че няма да имате проблем.
ахил
 


Назад към Покупко-продажба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 42 госта


cron