начало

3 години затвор за близнаците Динкови за ролята им в убийството в Цалапица 3 години затвор за близнаците Динкови за ролята им в убийството в Цалапица

Покупка на имот?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Покупка на имот?

Мнениеот orxidea » 07 Мар 2005, 10:12

Здравейте!!!Предстои ми да закупя етаж от къща с гараж в Асеноврад.Етажа и гаража са с отделни натурални актове.Тъй
като не купуваме и част от земята по къщата а и тази под гаража е собственост на един от живущите в къщата,се при теснявам да не би да ни създадат някакви проблеми.В натуралния акт на етажа пише че ние купуваме въздуха,построения етаж и правото на строеж и в двора независимо че не сме собственици.Гаража също е с отделен натурален акт и скица.Земята под него също няма да бъде наша но правото на строеж точно на това място което е упоменато в натуралния акт ще бъде наше.Притесняваме това че собственика на двора още отсега ни заплашва че ще му плащаме наем за гража тъй като земята отдоло е негова.Това възможно ли е да стане?Какви проблеми може да ни създаде?
Предварително ви Благодаря!
orxidea
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 07 Мар 2005, 10:03

Re: Покупка на имот?

Мнениеот scribtor » 07 Мар 2005, 23:59

Въпросите Ви са много и сериозни, ако искате точен отговор, хванете си адвокат!
С две-три изречения и без да са видени документите, не чакайте нещо свястно от тук.
Аватар
scribtor
Потребител
 
Мнения: 688
Регистриран на: 18 Яну 2005, 23:46

Re: Покупка на имот?

Мнениеот Ant » 08 Мар 2005, 01:26

scriptor е прав. Без адвокат май няма да мине, но ми се струва, че имате основания за надежда.
Кой, все пак Ви продава имотите?
Ant
 

Re: Покупка на имот?

Мнениеот леле » 08 Мар 2005, 01:44

а нотариален сок ще си купуваш ли?
леле
 

Re: Покупка на имот?

Мнениеот orxidea » 08 Мар 2005, 08:37

Първо да се извиня на специалистите които са се подразнили от грешката ми но и вие сигурно нищо няма да разберете от технология на облеклото.Купувам имота от дъщеря на соственика който е починал и е оставил двора на сина си с два етажа, а всичко това което написах на нея.Ходих при нотариус който обърна внимание повече на док. за етажа . Каза че няма проблем ,че не притежаваме част от двора.Предполагам, че и за гаража ще е така.Все пак Ви благодаря.
orxidea
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 07 Мар 2005, 10:03

Re: Покупка на имот?

Мнениеот sunshine_75 » 08 Мар 2005, 11:08

Правилно Ви е обяснил нотариусът, че не е проблем обстоятелството, че няма да закупите част от двора. Отстъпеното право на строеж не се отнася за извършване на строителна дейност в двора, а за надстрояване-поне такъв извод правя от описаното от Вас. Преценете все пак дали си заслужава инвестицията Ви: след като отсега се оформят проблеми със съседа и съсобственик на сградата...Съветът ми е по-скоро човешки, отколкото юридически в този смисъл. Защото и най-перфектната сделка може да Ви донесе повече проблеми, още повече, че са "подготвени" от роднинските отношения на Вашия праводател(сегашния собственик).
sunshine_75
Потребител
 
Мнения: 821
Регистриран на: 13 Окт 2004, 09:36

Re: Покупка на имот?

Мнениеот галина » 08 Мар 2005, 20:56

Орхидея,не чакайте да спестите някой лев,ами си хванете папката с документите и се обърнете към адвокат! Това което искате да знаете и сложно и много.Ние всички тук гадаем и не ни се сърдете ако без да искаме ви подведем.Всеки юрист/поне тези които уважават себе си/ дават адекватно становище ЕДВА КОГАТО СЕ ЗАПОЗНАЯТ С ВСИЧКИ ПРЕДСТАВЕНИ ИМ ДОКУМЕНТИ, а тези които липсват ги набавят! Така,че.................все пак давате пари/сигурно не малко/,дайте още някой отгоре ,за да ви е мирна главата!
галина
 


Назад към Покупко-продажба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 41 госта


cron