Nedoumiavam kakvo ne mu haresa na webmaster-a vuv moiata tema ta ja iztri ot vsi4ki vuzmojni mesta?!Ako moje da mi objasni s udovolstvie shte se suobrazjavam zanapred sus cenzurata koiato nalaga.Nima tova ne e edin svoboden forum za svobodomisleshti hora?????Nito sum nagrubil niakogo,nito sum napadal njakogo....
Blagodaria mu vse pak,4e e otdelil tolkova vreme i vnimanie za da zatrie skromnite mi dva reda.Da,njama kak da razberete za kakvo govoria,edva li vuobshte njakoi e uspial da pro4ete napisanoto...kakuv e smisula da izpolzvame foruma sled kato ima po-visha instancija koiato reshava koe da i koe ne?!.......
- Дата и час: 31 Яну 2025, 21:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Nedoumiavam
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Nedoumiavam
С интерес ще прочета Вашите два реда, ако ги напишете отново. Дано този път реакцията на Висшата инстанция се позабави малко. Четейки във форума разбирам, че това си е отколешна практика. Забелязвам, че webmaster си прави труда да отговаря на такива оплаквания като Вашите, но доста хлъзгаво - на въпросите отговаря с въпроси вместо да посочи някакви аргументи - поне да се позоваваше се на общите условия... Съжалявам, че не си спомням вече коя беше темата, но като че ли Знайко се беше оплаквал от подобно внимание. Тогава пък аз тъкмо се канех да си поприпомня някои мнения по форума. Оставам с надежда , че няма да предизвикам никого.
- russema
- Младши потребител
Blagodaria za interesa,pogledni(neshto protiv na ti?)v sushtata rubrika"Vzaimopomosht" temata "Prenaemane" - tam sa skromnite mi zabelejki po vuprosa....edva li shte pisha pove4e v lex.bg.
- marlex
- Младши потребител
Споделям мнението ти, но в същата степен съм съгласна и с Мирон. Както казват, във всичко е важна мярата / или пък дозата.../. Харесва ми и на мен понякога да се поровя по повод на някой казус. Не се намират често юристи, които намират време да поразсъждават и споделят ей така - за идеята. Искрено се възмущавам обаче, когато разни наследници или прочее собственици започнат да задават въпроси кое ще им е по-евтино, пък и сигурно, пък и бързо и безпроблемно. Едва ли такава тема може да бъде повод за дискусии, каквито се очаква да се развиват във форума. А юристите с хъс започват да дават съвети на подобни тарикати, като че ли става въпрос за социално слаби. Струва ми се, че не е редно наистина, да пръскаме така щедро и безусловно знанията си /каквито и да са те/, поощрявайки мързела и скъперничеството на някои "нуждаещи се ". Апропо - като че ли имаше сайт за безплатни юридически услуги...
- russema
- Младши потребител
...ima,DeligetiaJure - sobstvenost e na dobri moi kolegi i prijateli,koito oba4e sled kato svurshiha parite ot subsidijata se orentiraha kum praktika sreshtu zaplashtane kato juriskonsulti i advokati a saita go ostaviha na njakakvi studenti...
....i kato te davat bezplatni juridi4eski konsultacii az ot kade da nameria klienti...da ne govorim,4e i medicite davat suveti v presata...triabva da se zabrani to4no tova - obsujdaneto na konkreten kazus ili postavjane na diagnoza na opredelen bolen v publi4noto prostranstvo...a za pravni diskusii vinagi shte ima mjasto...da ste videli njakoi da dava pravni konsultacii v "Suvremenno pravo","Turgovsko pravo","Pravna misul" ili koeto i da e podobno izdanie - ne,nali,no vuv jultata presa deto se 4udi kak da si vdigne tiraja navsjakude ima"Doktore kaji" i "Praven konsult" - e zatova juridi4eskoto suslovie ot elitarno shte pojultee ......................
....i kato te davat bezplatni juridi4eski konsultacii az ot kade da nameria klienti...da ne govorim,4e i medicite davat suveti v presata...triabva da se zabrani to4no tova - obsujdaneto na konkreten kazus ili postavjane na diagnoza na opredelen bolen v publi4noto prostranstvo...a za pravni diskusii vinagi shte ima mjasto...da ste videli njakoi da dava pravni konsultacii v "Suvremenno pravo","Turgovsko pravo","Pravna misul" ili koeto i da e podobno izdanie - ne,nali,no vuv jultata presa deto se 4udi kak da si vdigne tiraja navsjakude ima"Doktore kaji" i "Praven konsult" - e zatova juridi4eskoto suslovie ot elitarno shte pojultee ......................
- marlex
- Младши потребител
Знаеш ли, не си прав. Първо 1 казус винаги може да има повече от едно решения, после знаеш - колкото юристи-толкова мнения. Освен всичко друго ти вярваш ли, че човек който наистина има нужда от правна консултация ще разчита само на този сат? Разбира се, че не, по-скоро тук той ще си направи сверка, или най-елементарното - ще се опита да намери поне още няколко начина за разрешаване на проблема си. Смятам, че няма нищо лошо в това. И още нещо-в сайта няма кой знае какви, или кой знае колко сложни правни казуси за разрешаване, по-скоро хората се обръщат към нас, когато са се сблъскали с бюрокрация, или както аз ги наричам "поредното безумие", и най-често просто търсят ЕЛЕМЕНТАРЕН съвет. Аз лично сматам, че по-добре е да дадеш ЕЛЕМЕНТАРЕН съвет навреме, отколкото "СЛОЖЕН ОТГОВОР", тогава, когато всички интереси на човека вече са проиграни. Забелязвам и още нещо-хората просто не си знаят правата, е няма нищо лошо в това да им ги обясниш, а що се касае да упражняването на тези права, както много добре знаеш - идва момента, в който те щат не щат опират до адвокат. Не съм забелязала сайта да "ми е изял хляба", напротив - виждам колко много мислещи колеги имам и това само ме стимулира да бъда конкурентноспособна.
Дерзай!
Дерзай!
- 777
777,
Изключително ме радва начинът ти на мислене.
Пожелавам ти дълги години успехи и неостлабващ стремеж да бъдеш конкурентноспособна :-)
Наслука!
Изключително ме радва начинът ти на мислене.
Пожелавам ти дълги години успехи и неостлабващ стремеж да бъдеш конкурентноспособна :-)
Наслука!
- miron
Marlex, по "твоята тема" се получава интересна дискусия, но все пак не мисля, че тя трябваше да се води в 5 отделни нишки, в 4 различни части на форума.
Мнението ти продължава да стои, където е първоначално записано от теб (в контекста, в който се вписва), а не е изтрито от "всички възможни места". Така всички ще могат да прочетат написаното и по-важното - ще могат да разберат за какво говориш! Copy and Paste на <http://lex.bg/phorum/read.php?f=5&i=2783&lang=bg&t=2755> в 5 различни места не прави нивото на коментарите по-високо.
Мнението ти продължава да стои, където е първоначално записано от теб (в контекста, в който се вписва), а не е изтрито от "всички възможни места". Така всички ще могат да прочетат написаното и по-важното - ще могат да разберат за какво говориш! Copy and Paste на <http://lex.bg/phorum/read.php?f=5&i=2783&lang=bg&t=2755> в 5 различни места не прави нивото на коментарите по-високо.
- admin
- Младши потребител
Възмутена съм от Вашето изказване.
Първо, тази страница, в която пишем Вие и аз, е определена като "Форум за взаимопомощ - казуси". Никъде не е написано, че става дума за платена помощ или пък за помощ само по определени теми.
Второ, агресивното Ви, отрицателно и предубедено отношение към определена част от хората, питащи тук, ("наследниците", които априори приемате за "тарикати", "скъперници" и т.н.) е неприлично, неподхождащо на правист и казано на прост език - злобно. Явно си имате някаква лична причина за това, но не се съобразявате с чувствата на хората. Още повече, въпросите на подобни теми далеч не са преобладаващи.
Трето, както много добре отбеляза колежката Ви с псевдоним 777 (на която лично аз благодаря за отговорите), никой не разчита единствено на безплатните он-лайн съвети от анонимни лица, за да си движи нещата. Съвсем правилно 777 отбелязва, че хората най-често търсят тук елементарни съвети, или пък са объркани от многото различни мнения на различните Ви колеги. Търсят, както се казва на английски, "hint" - подсказка, насока, идея. Вие никога ли нищо не сте търсила из големия безплатен Интернет? Или от познатите си специалисти по други въпроси? Никога не сте ги питала за нищо ей-така, между другото, без да си извадите портмонето?
Четвърто, според мен е грозно да се притеснявате до такава степен, че "пръскате щедро и безусловно (sic!) знанията си". Нито сте пръснала кой знае колко, нито някой Ви е задължил да го правите. Ако искате да се пестите за платените си клиенти - просто не пишете тук. Неморални и лишени от човечност хора се срещат във всички професии. Те обаче, най-често си остават неморални и безчовечни и когато им се плаща. Знам това от личен опит.
Първо, тази страница, в която пишем Вие и аз, е определена като "Форум за взаимопомощ - казуси". Никъде не е написано, че става дума за платена помощ или пък за помощ само по определени теми.
Второ, агресивното Ви, отрицателно и предубедено отношение към определена част от хората, питащи тук, ("наследниците", които априори приемате за "тарикати", "скъперници" и т.н.) е неприлично, неподхождащо на правист и казано на прост език - злобно. Явно си имате някаква лична причина за това, но не се съобразявате с чувствата на хората. Още повече, въпросите на подобни теми далеч не са преобладаващи.
Трето, както много добре отбеляза колежката Ви с псевдоним 777 (на която лично аз благодаря за отговорите), никой не разчита единствено на безплатните он-лайн съвети от анонимни лица, за да си движи нещата. Съвсем правилно 777 отбелязва, че хората най-често търсят тук елементарни съвети, или пък са объркани от многото различни мнения на различните Ви колеги. Търсят, както се казва на английски, "hint" - подсказка, насока, идея. Вие никога ли нищо не сте търсила из големия безплатен Интернет? Или от познатите си специалисти по други въпроси? Никога не сте ги питала за нищо ей-така, между другото, без да си извадите портмонето?
Четвърто, според мен е грозно да се притеснявате до такава степен, че "пръскате щедро и безусловно (sic!) знанията си". Нито сте пръснала кой знае колко, нито някой Ви е задължил да го правите. Ако искате да се пестите за платените си клиенти - просто не пишете тук. Неморални и лишени от човечност хора се срещат във всички професии. Те обаче, най-често си остават неморални и безчовечни и когато им се плаща. Знам това от личен опит.
- jam
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|