начало

3 години затвор за близнаците Динкови за ролята им в убийството в Цалапица 3 години затвор за близнаците Динкови за ролята им в убийството в Цалапица

Продажба на кола с пълномощно

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Продажба на кола с пълномощно

Мнениеот samwise » 17 Окт 2005, 10:39

Здравейте, много ще съм благодарен ако някой ми отговори на един въпрос.
Аз живея в София, родителите ми в провинцията - аз съм оствавил на майка си стария си автомобил да го ползва, сега искаме да го продадаме, като тя му е намерила купувач. Проблема е че за мен не е толкова лесно до ходя специално за това до провинцията (в работен ден) за да извърша сделката, затова решихме да направим пълномощно за продаде направо тя колата и аз да не се занимавам.
Сега тук има два въпроса:

1. Аз съм женен, необходимо ли е и съпругата ми да подписва пълномощното , след като автомобила е закупен доста преди брака т.е. съпругата ми няма участие (проблема е че и тя трябва да излиза от работа за такова нещо) ???

2. Другото, което е по-важното май е, че в документите които ми казаха че трябва да подпиша има и декларация че НЕ ДЪЛЖА данъци. Да де, но проблема че имам неизчистен данък (за покупка на имот) който ще издължа до края на годината. Та въпроса е, имам ли право в този случай въобще да продавам автомобила (дори лично) преди да съм се издължил към данъчните ???

Ясно е че ако подпиша НЕВЯРНА декларация, нося съответна отговорност .. :(
Абе стана доста заплетено, и то за една таратайка на 15 години :( почвам да се чудя дали си заслужава главоболието!
samwise
 

Re

Мнениеот samwise » 17 Окт 2005, 15:56

Никой ли няма да даде мнение ??
Поне по точка 1 !?!?!
samwise
 

Мнениеот rrr » 17 Окт 2005, 16:10

Не, не е необходимо съгласие на съпругата за сключване на сделката, тъй като вещта не е СИО.Що се отнася до докларацията, необходимо е задължението да бъде изплатено.Пак може да се декларира липса на задължения, но риска остава за сметка на деклариращия.
rrr
 

RE

Мнениеот samwise » 17 Окт 2005, 16:52

Благодаря
samwise
 


Назад към Покупко-продажба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 38 госта


cron