начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Възстановяване сума от платено НП отпаднало в съда

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Възстановяване сума от платено НП отпаднало в съда

Мнениеот powerlifter » 25 Ное 2024, 23:28

Здравейте.
Реших да се допитам и до вас, тъй като не съм очаквал този казус да се окаже толкова сложен...
Става въпрос за следното:
2022г. Инспекция по труда ми съставят акт за неизплатени суми към мой служител. Съответно според мен неправомерно, но няма значение конкретната причина. НП така и не получавам дали защото не съм потърсен или аз не съм го потърсил няма как да се изясни. 2023г. ми се налага да ползвам фирмен кредит и съответно разбирам, че сумата от този акт, преминал в НП към НАП ми е начислена и трябва да я платя, за да ползвам каквото и да било банково финансиране. Преждевременно тече дело срещу акта, което отне 2 години и нещо и нямаше как да чакам. Плащам си аз каквото трябва. Година след това печелим делото. Имам изпълнителен лист, с който ще си искам възстановяване разноските по делото. Входирал съм такова искане. Преди това обаче входирах и искане към инспекцията да ми възстанови платената сума от НП, тъй като съдът ги е осъдил и е отредил неправомерното съставяне на акта. Приложил съм разбира се и съдебното решение. Отказват да ми възстановят сумата. Сега чакам да видим за разноските.. там поне не вярвам да откажат поради изпълнителния лист.
Някой имал ли е подобен казус? Как да атакувам сега в съда този отказ да ми възстановят сумата от акта? Според адвоката ми трябва да го атакуваме като нкщожен, но пак имало шанс да не ни възстановят сумата никога... аз не мога да повярвам, че това е сериозно и реално.. как съдът ще им каже, че този акт е съставен неправомерно и те няма да искат да ми възстановят парите.. какво излиза така? По-добре да сме некоректни данъкоплатци и да не плащаме нищо? Моля за съдействие, ще съм много благодарен.
powerlifter
Нов потребител

Назад към Административно право