начало

Събирането на трафични данни в Република България Събирането на трафични данни в Република България

Такса на ЧСИ има ли давност?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Такса на ЧСИ има ли давност?

Мнениеот donchaz » 04 Яну 2025, 04:39

Здравейте,
Имам запор от ЧСИ за неплатена такса.
Предистория... През 2019 г. поради неплатен данък за автомобил, местни данъци и такси ме пускат на ЧСИ. Още същата година плащам задълженията директно в местни данъци и такси, но таксата на ЧСИ е остава неплатена. Размерът и е около 200лв.

В края на 2024г.получих съобщение залепено на входната врата с което ме уведомяват за неплатената такса и ме приканват да я платя. По телефона една нагла и арогантна служителка на висок тон, карайки ми разясни, че дългът ми е към ЧСИ което е прекратило дейност и е прехвърлен към (тях) друго ЧСИ което следва да го събере.
Днес 03.01.25 г. са ми направили запор на изпразнената ми по празниците сметка.

Чудя се този дълг не е ли изгубил давност?
Предпочитам тези 200лв. да отидат в хонорар на адвокат, отколкото при ЧСИ-то.
Смятате ли, че по закон може да се направи нещо?
donchaz
Младши потребител

Re: Такса на ЧСИ има ли давност?

Мнениеот ivan_lawyer » 04 Яну 2025, 08:56

Привет, първо си пуснете в съда молба и изчакайте да се реши въпросът там. Искането не е сложно - описва се събитийно - днеска се случи това-утре - нещото друго. От съдът се иска - изчистване на задължението по давност.

Това, което ще се случи, евентуално - като удовлетворение, следните събития.

Първо - ЧСИ ще научи по-трудният начин - че има закони.

Второ-ще получите парична печалба - не много висока.

Повече от 300-400 лева няма да спечелите от цялата разправия, но има елемент и на спортно удовлетворение.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Взаимопомощ