начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Промените в ЗСВ

Дискусии и предложения по проекти за закони

RE: Промените в ЗСВ

Мнениеот studentka » 05 Юли 2002, 23:06

Neka Wi kaza neshto za tazi PRAKTIKA!!!Sled kato ste tolkowa umen, bi triabvalo da znaete,che praktika i uchilishte sa dwe protivopolojni neshta! W towa uchilishte nikoi njama da ni nauchi kak se praktikuwa! Njama takowa uchilishte w Bulgaria!!!!!
iskam samo da otbeleja che pravoto ne e nai - velikata nauka na tozi sviat,kolkoto i da sa se samozabravili niakoi ot vas! medicina se uchi 6 godini, a pravo- 9???????tova spored vas normalno li e? A neshto za obratnata sila i po - blagopriatnoto polojenie na pravnite normi da mi kajete? Az sum vljazla da ucha 5, a ne 10 godini! Njamam nishto protiv da ucha i oshte, no ne mislja che towa shte se otrazi dobre na psihikata mi, a i ne samo moiata. Ne znam dali ste uchili w Su - no ako ste, ne bi trjabwalo tolkowa burzo da ste zabrawili che izpitite tuk ne sa ot naj - lekite,no za smetka na towa puk po nikakuw nachin ne doblijawat do towa,koeto naistina trjabwa da moje edin adwokat, notarius,magistrat.........I oshte neshto - ako iskate moje wie da me izdurjate prez sledwashtite godini w magistratskoto uchilishte, zashtoto na roditelite mi weshe im idwa w poweche.
studentka
Младши потребител

Re: Промените в ЗСВ

Мнениеот studentka » 05 Юли 2002, 23:12

Uvajaemi kolega, ne samo s wupros! A kakwo shte kajete za obektiwnostta w SU? Moje bi komisii za durjawen izpit po grajd.prawo kato prof.Wl.Petrow i Emil Markow i komisia Prof.Sredkowa i doc.Kalaidjiew sa rawnostoini????????za kakwa obektiwnost stawa wupros??????
i az ne znam kakwo moje da se naprawi, moje bi trjabwa da popitame ljubimite ni profesori Petkanow, Gerdjikow i Panaiotow zashto otidoha w parlamenta?
studentka
Младши потребител

Мнениеот milen » 08 Юли 2002, 12:09

каква ти обективност?
самозабравили се хора, забравили, че са там, за да научат студентите нещо, а не да им развалят живота. забравили, че и те са били студенти, и то едва ли от най-добрите ...
milen
Младши потребител

Мнениеот milen » 08 Юли 2002, 12:14

абсолютно така мисля и аз.
абсурдно е да се разчита на доброто желание на изпълнителната власт да повдига наказателно преследване. колко ли ще има тогава за подкуп? или ще ги образуват само при "смяна на наряда"...
milen
Младши потребител

Мнениеот remo07 » 11 Юли 2002, 00:29

Здравейте колеги,
с извинение за забавения във времето отговор!

Напълно съм наясно с антагонизма на понятията "училище" и "практика" в РБългария. Това имах предвид, като казах, че е необходимо следдипломно училище за МАГИСТРАТИ. Защото, ако един обикновен човек може да си позволи да избира адвоката си, той не може да си позволи да избира следователя,прокурора или съдията, който ще се занимава с неговия случай.
Аз съм малко наивник, и в моите представи, училището за магистрати е изцяло на държавна издръжка, като основното му предназначение е да научи бъдещите магистрати на тънкия момент - КАКВО СА УЧИЛИ ВСЪЩНОСТ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 5 ГОДИНИ И КАК ДА ГО ПРИЛОЖАТ НА ПРАКТИКА!!!!!
Така или иначе, времето което е необходимо на един магистрат за да влезе в час, след постъпване на работа, е средно около година. Само,че през това време, ако е на работа, той решава живи човешки проблеми, без да е много наясно какво всъщност прави и кой е най-правилния начин да го прави.
Ако училището за магистрати е призвано да реши този, чисто практически праблем - това е прекрасно. Ако, обаче, се прави с цел допълнителен подбор на правилно политически мислещи кадри - тогава няма спасение!
remo07

Предишна

Назад към Обсъждане на законопроекти