- Дата и час: 03 Дек 2024, 23:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Може ли присъдена сума по изпълнителен лист да се търси от с
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Може ли присъдена сума по изпълнителен лист да се търси от с
Делото е по трудов спор. Има изпълнителен лист за присъдени суми, осъдено е "Дружество за заетост и структорно развитие" ООД, което е с предмет на дейност " осигуряване на временна алтернативна заетост на безработни лица...". Съдружници в това дружество са някалко общини. През 2006 год.се провежда общо събрание на съдружниците в дружеството, на което събрание е представена докладна записка от Управителя за прекратяване фактическата дейност на Дружеството без да се извършва ликвидация и е решено: поради промяна в нормативната база за работа и поради това, че с тази дейност се занимават общините, като и да се отпишат всички балансови и задбалансови активи и да се прехвърлят безвъзмездно на Общината. Въпроса ми е: Може ли да се търси задължението по изпълнителния лист от общината ?
- elkaad
- Младши потребител
Re: Може ли присъдена сума по изпълнителен лист да се търси от с
elkaad написа:поради промяна в нормативната база за работа и поради това, че с тази дейност се занимават общините, като и да се отпишат всички балансови и задбалансови активи и да се прехвърлят безвъзмездно на Общината.
Коя е нормативната база, която се визира в това решение, и на какво основание активите са прехвърлени на общината?
Ако става дума единствено за прехвърляне на активи, то Общината не е правоприемник на ООД-то и няма как да се насочи претенцията на работника към общината.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
-
hidden - Активен потребител
Въпроса ми е: Реално общината вече изпълнява функциите по осигуряването на безработни лица и е съдружник в дружеството - може ли изпълнението да се насочи срещу съдружника?
- elkaad
- Младши потребител
Все още не ми е ясен казусът Ви, но на последния въпрос ще отговоря така: за задълженията на едно дружество съдружниците отговарят само, ако дружеството е събирателно и съдружниците в него са неограничено отговорни. В останалите случаи съдружниците отговарят само до размера на вноската в дружеството.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
-
hidden - Активен потребител
Здравейте на всички, имам въпрос във връзка с изп.дело за издържка на дъщеря ми, което водя срещу бившия ми мъж. Чела съм за закон, по който може да мине плащането на дължимите суми от длъжници, специално за издръжка на дете, през общината. В случай, че длъжника не може да бъде открит, няма адр.регистрация, не работи, няма никакви движими и недвижими имоти на негово име. В моя случай всичко е изпълнено, с изключение на факта, че миналия месец му излезна на негово име селска къща от страна на дядо му, онаследена по давност и наследство, от която има една девета идеална части от нея, чиято държавна оценка е на стойност 2000 лв. За която направих възбрана и опис за публична продан, и сега ми искат скица на имота /???/.С една проста сметка мога да изчисля че 1/9 от 2000 = 222 лв., а дотук ми дължи близо 2000 лв/за две години и половина назад не ми е плащал/ и безмислено да се занимавам до ходя до община Асеновград, да изисквам скица за непродаваем имот /защото там живеят негови роднини, които имат 7/3 ид.части от нея/. И искам да попитам може ли в такъв случай, когато излиза имот с оценка пъти по-ниска от дължимата сума и не може да покрие натрупаните задължения на длъжника,и е фактически непродаваема, плащането на издръжката на дете може ли да бъде пренасочена за плащане от районната община по местоживеене?
- stellaartoa
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|