- Дата и час: 28 Ное 2024, 02:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Необслужван кредит
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Необслужван кредит
Лице е изтеглило кредит от банка през2008 год. През 2009 не може да плаща вноските и банката е извършила съответните действия и вече има издаден изпълнителен лист.Въпросът ми е следният -лицето през 2009 год е напуснало страната и няма намерение да се върне /на негово име в България няма никакви пари и имоти/.При това положение може ли ЧСИ да изземе имот на родителите му /единствен /за удовлетворяване на вземането на банката?
- nana1964
- Нов потребител
Re: Необслужван кредит
И кой имот обезпечава с ИПОТЕКА вземането на банката, на родителите ли ?
Тук строгостта на законите се компенсира с тяхното неизпълнение
- valentor
- Младши потребител
Обезпечението на кредита е било бъдещо вземане от работните му заплати,защото към онзи момент е работил и е представил договор, удовлетворяващ банката .
- nana1964
- Нов потребител
А банката може ли да вземе моя имот ? Все същото е и с имота на родителите му ... Те НЕ са длъжници на банката
- mlad_nl0
- Младши потребител
... а дали не са му станали поръчители ...
- inspectora
- Активен потребител
Не- не са му станали поръчители.Но постоянният адрес на лицето и този на родителите му е един и същ .А и лицето няма никакви движими и недвижими имоти на свое име.
- nana1964
- Нов потребител
А този имот някога бил ли е на лицето?
- inspectora
- Активен потребител
Родителите нямат никакво отношение и не носят никаква отговорност към дълга на това лице, щом не са поръчители. Те не са длъжни цял живот да "вървят по петите" на детето си и да са запознати с всички негови дейстия и решения, както и да му изплащат дълговете. Решението на лицето да изтегли кредит си е персонално и то ще си носи лична отговорност за невъзможността да го изплаща. Обстоятелството, че не притежава никакви секвестируеми вещи на негово име, си е проблем на банката.
- katerinakuch
- Активен потребител
В този случай ,ако се окаже ,че лицето няма никакви средства за погасяване на кредит/пари ,движими и недвижими вещи / ,каква е следващата стъпка на ЧСИ за
удовлетворяване иска на банката?
удовлетворяване иска на банката?
- nana1964
- Нов потребител
Ако картинката е чак толкова сюреалистична се пуска чешмичката да се оттече , и чаша студена водица.
………………
Подсъдимите са : лъв и кон
Конят дава показания:
С него , г-н съдия, с лъвът мамехме,насилвахме , убивахме. С него. Той даваше замисълът.
Съдията вдига книгата с лицевата страна към коня и го пита:
Ти тука виждаш ли к`во пише, БЕ ?
Пише закон , ЗА КОН . Разбра ли ?
За лъв нищо не пише.
………………
Подсъдимите са : лъв и кон
Конят дава показания:
С него , г-н съдия, с лъвът мамехме,насилвахме , убивахме. С него. Той даваше замисълът.
Съдията вдига книгата с лицевата страна към коня и го пита:
Ти тука виждаш ли к`во пише, БЕ ?
Пише закон , ЗА КОН . Разбра ли ?
За лъв нищо не пише.
Тук строгостта на законите се компенсира с тяхното неизпълнение
- valentor
- Младши потребител
Освен ако лицето не наследи имота.
- lyub0mir
- Нов потребител
каква ли може да е следаващата стъпппкаааааа ?!?
зависи от размера на кредита, де....ама, що да не му възбрани и паспортчето, ей така, за цвят, дет се вика...
а ако кредитополучателят няма намерение да се връща...освен ЧСИ-то да затвори делцето, друго не виждам...
но отговорите са условни, щото повечето питащи спестяват голяма част от обстоятелствата!
хайде, със здраве !
зависи от размера на кредита, де....ама, що да не му възбрани и паспортчето, ей така, за цвят, дет се вика...
а ако кредитополучателят няма намерение да се връща...освен ЧСИ-то да затвори делцето, друго не виждам...
но отговорите са условни, щото повечето питащи спестяват голяма част от обстоятелствата!
хайде, със здраве !
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
Здравейте,
Имам следният казус: Брат ми има потребителски кредит, на който последните 4 вноски от изтичането на кредита не успя да погаси понеже замина за чужбина. Вече получава доходи и ми прати сумата да погася задълженията му, обаче от банката казват, че не дължи нищо и не могат да ми кажат към кого да се обърна.
Та как да разбера кой е поел случая му.
Имам следният казус: Брат ми има потребителски кредит, на който последните 4 вноски от изтичането на кредита не успя да погаси понеже замина за чужбина. Вече получава доходи и ми прати сумата да погася задълженията му, обаче от банката казват, че не дължи нищо и не могат да ми кажат към кого да се обърна.
Та как да разбера кой е поел случая му.
- gramov
- Нов потребител
здавейте на мен ми източиха дебитната карта обадиха ми се от софия и ми казаха че прдният ден имало много успешни и не успешни транзакции едната беше от етрополе и е моя но другите бяха от софия не са мой тогава ми обясниха че трябва да отида в клон на банката и да подам жалба направих всичко необходимо. отговориха ми че срокът за разглеждане на молбата е един месец и комисия ще реши дали ще ми върне някакви пари защото тази комисия ще реши дали трябва да ми върне нещо.а на другият ден ми е падежат на заема отговориха ми че трябва да си внеса парите защото те не са виновни не били изчезнали от банката а от банкомат а аз съм се съгласил с датата на падежа по заема е аз взех на заем и ги внесох но така ли трябва да бъде и според мен трябва да ми върнат всичките а не част от тях имам ли някакъв шанс.
- veidar46
- Нов потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|