начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

футболно хулиганство

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

футболно хулиганство

Мнениеот Zipper_kop » 09 Юли 2003, 14:20

Кажете трябва ли да се вземат законови мерки за футболното хулиганство? И какви трябва да са те? Оправдано ли е да има отделен закон по въпроса и адекватни ли са наказанията предвидени в НК? Ако знаете адреси, откъдето може де се намери информация какви мерки са взети по света пи въпроса, ще съм ви благодарен ако ми ги посочите.
Zipper_kop
Нов потребител

Re: футболно хулиганство

Мнениеот bgjurist » 09 Юли 2003, 15:21

На първо място, има си текст в НК относно едрото хулиганство. Второ, има си Указ за борба с дребното хулиганство. Проблемът е в процедурата по доказване на деянието. Не знам за специален сайт по въпроса.
bgjurist
Потребител

Мнениеот Хулиган » 09 Юли 2003, 17:03

А за средното хулиганство? Защото аз практикувам него.
Хулиган

Мнениеот Zipper_kop » 09 Юли 2003, 19:37

Всъщност в НК има много текстове, които се отнасят към това, което се нарича "футболно хулиганство". Например телесна повреда, проповядване на антидемократична идеология, обида, унищожаване и повреждане на чужда вещ и т.н. Престъплението по чл. 325 НК е само едно възможно проявление. А въпросът ми е относно административни, а не наказателни мерки. А и за наказателните мерки може да се постави въпросът следва ли да има квалифицирани наказания, когато деянията са във връзка с футболни слещи.
Zipper_kop
Нов потребител

Мнениеот bgjurist » 10 Юли 2003, 09:37

Относно административните мерки се прилага Указа. В някои текстове на НК се квалифицират съставите - например, чл.116. Сама по себе си, футболната среща НЕ Е основание да се прилага по-тежко наказание. За колегата-"среден хулиган". В нашето право такова понятие все още не съществува. Вие бихте могли да разработите този въпрос и по този начин да запълните една празнота в нашето право. Вероятно ще бъдете санкциониран по указа.
bgjurist
Потребител

Назад към Общи дискусии