начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

вземания по абсурдният Изпълнителен лист ?!?!

Re: вземания по абсурдният Изпълнителен лист ?!?!

Мнениеот lexy21 » 25 Мар 2012, 15:16

milenmarinov78 написа:Въъзивната жалба не мога да си я напиша и заведа сам .

И пак за тази въззивна жалба...
Вижте, от написаното от Вас, цитирано в първия ми пост и прочетеното в съдебния акт съдя, че сте ангажирали втроия адвокат само за изготвянето на въззивната жалба, не и за процесуално предствителство по делото пред въззивния съд - няма данни въобще да има депозирано адвокатско пълномощно, което, разбира се, може и да не е така. Написаното по-горе от мен, че жалбата е от Ваше име, не означаваше, че Вие сте си я написал и физически сте си я подал сам, а че няма данни да е от пълномощник - производството не е образувано "по жалба на М.Г.М. чрез процесуалния му представител адв. Х", нито "по жалба на адв. Х, в качеството му на процесуален представител на М.Г.М." Сам и на няколко места пишете, че вторият адвокат сте "наели" за въззивна жалба, което обаче не означава, че сте го "наели" да Ви представлява пред въззивната инстанция. На този етап не виждам опора за подобен извод. В крайна сметка какъв е предметът на договора Ви за правна помощ?

П.П. Поли, софийските съдилища са си странни в това отношение :lol: Ето тук - и търсиш по списъка:
http://acs.court-bg.org/index.php?im=75
П.П.П. Сега те дочитам за "сверил"... Ами какво да ти кажа - някъде има, другаде - не... Знам ли, сигурно имат някакви вътрешни правила, не съм се задълбочавала на тази тема, но е факт, че не всички ИЛ се радват на тази фигура :lol:
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот milenmarinov78 » 25 Мар 2012, 15:31

Добре адвокат не е имало от моя страна , как е даден ход на делото по същество след като съм бил нередовно призован дори има излязло и решение при неявяване на представител или лицето по делото . Призовка никога не съм получавал ,нито съм се подписвал на такава ,нито съм получавал каквото и да било решение ,от втората инстанция за да мога да предприема навременни мерки ?!?!?!?
milenmarinov78
Младши потребител

Мнениеот lexy21 » 25 Мар 2012, 16:15

Това, че Вие лично не сте подписал отрязък от призовка, съвсем не означава, че сте бил нередовно призован. Колегата, който ще проучи делото, ще ви обясни били ли сте редовно призован или не и, респективно, възможностите за действие. Ако сте редовно призован, няма пречка за даване ход и приключване на производството и без да се явите или да бъдете представляван. Осъдителните въззивни решения, за каквито се считат и решенията на въззивните съдилища, с които се потвърждават осъдителни решения на първоинстнационните, подлежат на изпълнение и без да са влезли в сила. В случай, че решението не е влязло в сила и все още Ви е отворен пътят за касационно обжалване, можете да искате от ВКС да спре изпълнението. Както и да е - тук само гадаем, ангажирайте си адвокат и действайте. Нека правото бъде с Вас :lol:
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот milenmarinov78 » 25 Мар 2012, 16:19

lexy21 написа:Това, че Вие лично не сте подписал отрязък от призовка, съвсем не означава, че сте бил нередовно призован. Колегата, който ще проучи делото, ще ви обясни били ли сте редовно призован или не и, респективно, възможностите за действие. Ако сте редовно призован, няма пречка за даване ход и приключване на производството и без да се явите или да бъдете представляван. Осъдителните въззивни решения, за каквито се считат и решенията на въззивните съдилища, с които се потвърждават осъдителни решения на първоинстнационните, подлежат на изпълнение и без да са влезли в сила. В случай, че решението не е влязло в сила и все още Ви е отворен пътят за касационно обжалване, можете да искате от ВКС да спре изпълнението. Както и да е - тук само гадаем, ангажирайте си адвокат и действайте. Нека правото бъде с Вас :lol:

Сърдечно Благодаря !
milenmarinov78
Младши потребител

Мнениеот Гост... » 25 Мар 2012, 16:20

Горните обстоятелства ще установите, когато се прочетат делата. Хипотези много- от връчване на пълнолетен член на семейството, пълномощник, до съсед включително и при удостоверен техен оказ за получаване( чл. 46-47 от ГПК отменен).
Но не това е същината ( все се пита за несъщественото), ако и да задоволява любопитството ви, а че с оглед евентуален пропуск в това отношение може да се открие възможност за възстановяване висящността на спора( вярно, няма да е лесно и отведнъж, но и съдебната система не е закусвалня).
Тук само може да се гадае, истината е в кориците на делото( не тази, която я знае селото, а доказаната).
Хайде, успех, че ще ви е нужен.
Гост...
Потребител

Мнениеот milenmarinov78 » 25 Мар 2012, 16:46

Горните обстоятелства ще установите, когато се прочетат делата. Хипотези много- от връчване на пълнолетен член на семейството, пълномощник, до съсед включително и при удостоверен техен оказ за получаване( чл. 46-47 от ГПК отменен).
Но не това е същината ( все се пита за несъщественото), ако и да задоволява любопитството ви, а че с оглед евентуален пропуск в това отношение може да се открие възможност за възстановяване висящността на спора( вярно, няма да е лесно и отведнъж, но и съдебната система не е закусвалня).
Тук само може да се гадае, истината е в кориците на делото( не тази, която я знае селото, а доказаната).
Хайде, успех, че ще ви е нужен.

МЕРСИ за съдейтвието от ваша страна .
Ако ми позволите , ще ви държа в течение на събитията тук в форума след срещата ми с адвокат и запознаването с казуса , както и бъдещите мерки и действия, които мислим да предприемем .

Идеята ми бе да събера парченцата от пъзела с ваша помощ.
milenmarinov78
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 26 Мар 2012, 22:06

Не знам дали ще помогне точно, но моят набор от инструменти при възстановяване на срок е:

1- Задължително декларация от фактическия получател на призовката - "Не съм предала призовката, тъй като не успях да се свържа, забравих, не си спомням" - една от тези фрази. Имам сламки на декларации, които са послужили и за отмяна и на решение и на изпълнителна процедура.

2-Здравословно състояние на близък роднина. Изобщо пропускането на срок рядко е от небрежност.

3-Скандал, но това е доста по фина материя и едва ли има алгоритъм.

4- Няма правен алгоритъм по който да се случват резултатите - трябва си и и адвокат.
ivan_lawyer
Старши потребител

Предишна

Назад към Изпълнително и обезпечително производство