начало

Без номинации за шеф на ВАС в първото заседание на ВСС след старта на процедурата Без номинации за шеф на ВАС в първото заседание на ВСС след старта на процедурата

Допълнение към договор за покупко-продажба на имот!

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Допълнение към договор за покупко-продажба на имот!

Мнениеот Nikolay » 31 Мар 2005, 16:05

Здравейте..

Ето каква е ситуацията:

Преди време продадох апартамент. От известно време купувача изисква от мен да подпиша допълнение към договора във връзка със ЗУЖВГМЖС. А именно по параграф 4а и парграф 16 по правилника за прилагане на същия!

Има ли подводен камък в това искане от негова страна. Какви ще са последиците за мене!

Благодаря Ви!
Nikolay
 

Re: Допълнение към договор за покупко-продажба на имот!

Мнениеот галина » 31 Мар 2005, 20:25

Нищо не подписвайте! След като сте продали имота,повече нямате касателство към него.Между другото кажете какво точно ви предлага за подпис?
галина
 

Re: Допълнение към договор за покупко-продажба на имот!

Мнениеот Gosho » 01 Апр 2005, 13:01

все пак поискайте да ви каже какво ви предлага срещу този ваш подпис? :) Не го отсвирвайте завинаги... Можете да продължите отношенията си с него, но не и във връзка с продадения имот! Ако няма проблеми по договора за покупко-продажба, няма как да бъде обвързан ПРЯКО сключения вече договор с каквото и да било друго правоотношение. Но задължително се консултирайте с адвокат в реално време като го запознаете с всички подробности по продажбата и искането на вашия човек.
Gosho
 

Re: Допълнение към договор за покупко-продажба на имот!

Мнениеот scribtor » 01 Апр 2005, 23:05

Човекът, дето е купил най- вероятно е бил "прекаран" от некадърния си адвокат.
Знаете ли за какво се пише, тоя параграф - 4а по ЗУЖВГМЖС, защото човекът/купувача/ сигурно има лихвоточки, а никой/от Общината и ДСК/ няма да му ги признаят и платят, ако тоя § не е вписан изрично в Н.А.
Ако е само това, за Вас няма никаква опасност, все пак хубаво е да консултирате с адвокат, защото тази корекция не става просто така, а с Н.А. за поправка на Н.А., освен това и за да бъдете сигурен какво точно подписвате.
И си отваряйте очите, че лайци-адвокати, колкото искате- хем не знаят, хем "тъпи акъли" дават и после .... "къде го намерих тоя"....
Аватар
scribtor
Потребител
 
Мнения: 688
Регистриран на: 18 Яну 2005, 23:46


Назад към Покупко-продажба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 39 госта


cron