начало

Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров

Несправедливо подадена жалба.

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Несправедливо подадена жалба.

Мнениеот kkk777 » 16 Авг 2021, 11:04

Здравейте на всички.Преди няколко месеца ми се случи нещо странно за мен,мой приятели бяха влязвли в конфликт с един мъж на около 35г и започнаха да си отправят обидни реплики и да се блъскат.Видях какво се случва и отидох при тях да ги успокоя и да попитам непознатият защо се държи така,след като го попитах той се се обърна към мен и ме избута агресивно в лицето в следствие на това негово действие аз го изритах и го отблъснах назад.Тогава се намесиха приятелите ми с цел да ни успокоят.Въпросното лице започна да се заканва и да ме заплашва,че ще си получа заслуженото.Посъветваха ме да си извадя медицинско след получените наранявания и така направих,но не съм подавал жалба в полицията.Мислих че всичко ще мине нормално и това е инцидентно.Да,но не е така и след около 3 месеца ми позвъняха от районен съд,че срешу мен има подаден сигнал от това лице и трябва да отида да дам обяснение.Та въпроса ми е след като имам свидетели на грозната сцена,извадено медицинско,какви ще бъдат последствията от този сигнал? Мога ли да бъда осъден,трябва ли да му плащам нещо,след като той започна и какъв е шанса да не сте стигне до съд? Как да процедирам ? За първи път ще пиша обяснение,ако може някаква насока,благодаря предварително !
kkk777
Нов потребител

Re: Несправедливо подадена жалба.

Мнениеот berto » 16 Авг 2021, 11:38

Първо, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО си наеметеа адвокат по наказателно право!!!
Второ, да започнем с важното - кажете по кой член е обвинението! МНОГО Е ВАЖНО да знаете в какво Ви обвиняват, защото така ще можете да конструирате адекватна защита. ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ В КАКВО ГО ОБВИНЯВАТ И ДА ПРОЧЕТЕ ОБВИНИТЕЛНИЯ АКТ, ЗА ДА Е СИГУРЕН В КОНКРЕТИКАТА НА ОБВИНЕНИЕТО.
Трето, така както го описвате, на мен ми изглежда като ЛЕКА телесна повреда - вижте чл. 130 /НК.
Четвърто, пак както го описвате, е реторсия, т.е. има взаимно "биене", т.е. има удар и отговор
след като го попитах той се се обърна към мен и ме избута агресивно в лицето в следствие на това негово действие аз го изритах и го отблъснах назад.
.
Пето, ако четвърто е така както си мисля, значи трябва да се приложи чл. 130, ал.3 /НК.
Сега, тук е много важно доколко е "дребнав" съдията, че да отмери, че са еднакви повредите, защото едно е той да Ви посегне към лицето, друго е да го изритате, при това Вие не казвате къде сте го ритнали.

В общи линии според мен трябва да освободят и двама ви и да се забрави цялата история, но много зависи от това какви адвокати имате, т.е. КАК ще наклонят везните, и най-вече от съдията, понеже той решава все пак.

N.B. - не забравяйте началото на коментара ми, защото в наказателното право има доста фактори, всеки от които може да е решаващ. Намерете си и ЛОЯЛНИ свидетели!!! Успех!!!
berto
Потребител

Мнениеот kkk777 » 16 Авг 2021, 13:34

Здравейте.Сутринта като получих обаждането не споменаха по кой член е пусната жалба,а споменаха побой или нещо подобно.Удара от моя страна беше в зоната не ребрата някъде.Предпполагам че като отида да напиша обяснение ще кажат и по кой член е обвинението.Също така забравих да спомена,че участва и друго лице което му нанася удар в лицето на въпросния господин след като нас са ни разделили вече,сега разбирам че и към него има пусната жалба.При тази ситуация нещата стават ли по-зле за мен или това няма да засегне мен ? В така стеклите се обстоятелства има ли шанс жалбата срещу мен да отпадне като има удар и от негова страна ? Благодаря за бързия отговор .
kkk777
Нов потребител

Мнениеот berto » 16 Авг 2021, 14:30

Както вече казах, НАЕМЕТЕ СИ АДВОКАТ И НЕ ПРАВЕТЕ НИЩО БЕЗ НЕГО . Това е много важно, за да не напишете нещо, което може да ви уличи и да Ви вмени вина, която не трябва да ви се вменява. На въпросите които сте задали ще Ви отговоря в обратен ред.

На въпроса
В така стеклите се обстоятелства има ли шанс жалбата срещу мен да отпадне като има удар и от негова страна ?
съм отговорил за реторсията в предишния отговор. Вижте, чл. 130, ал. 3 /НК.

На първия Ви въпрос
При тази ситуация нещата стават ли по-зле за мен или това няма да засегне мен ?
ще каже, наказателната отговорност е лична, т.е. всеки каквото е направил, за това ще отговаря. Не ми се влиза в подробности, но доколкото си спомням за телесни повреди няма състави на усложнена престъпна дейност, т.е. например квалифицирани от две или повече лица и т.н., т.е. би трябвало ако съдията не е "дребнав", както съм се изразил в предишния си коментар, спрямо Вас да не се налага наказание. В най-лошия случай, ако нямате предишни наказания за лека телесна повреда, може да ви сложат някаква пробация, но ХУБАВОТО в този случай ще е, че леката телесна повреда Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ОТ ЧАСТЕН ХАРАКТЕР И ОСЪЖДАНИЯТА ЗА ТЯХ НЕ СЕ ОТРАЗЯВАТ В СВИДЕТЕЛСТВОТО ЗА СЪДИМОСТ .

Ще се радвам да пишете (от любопитство) като разберете по кой член е обвинението и какво са написали срещу Вас!
berto
Потребител

Мнениеот kkk777 » 16 Авг 2021, 14:42

Благодаря Ви много за отговора ! Като разбера по кой член е ще споделя веднага,но ще е след няколко дни предполагам понеже нещата се случиха в друг град и когато ми позвъняха ми казаха че ,ако нямам възможност да отида мога да дам обяснение в моят град и приех,но призовката ще дойде до краят на седмицата евентуално и тогава ще дам обяснението си .Също така да попитам,нали няма никакво значение къде ще пиша обяснението си било то в моя град или града в който се случва действието ?
kkk777
Нов потребител

Мнениеот berto » 16 Авг 2021, 15:11

Няма значение къде си пишете отговора, има значение, (ще потретя) ДА Е НАПИСАНО ОТ АДВОКАТ!!!
berto
Потребител

Мнениеот kkk777 » 16 Авг 2021, 15:18

Ясно,благодаря !
kkk777
Нов потребител

Назад към Наказателно право